Bekervoetbal

Bekervoetbal; de mogelijkheden zijn oneindig. In Nederland spelen we voor de KNVB-beker, in Engeland is er zowel de FA Cup als de League Cup (Carabao Cup). De FA Cup is het oudste en belangrijkste Engelse bekertoernooi dat al sinds 1871 bestaat.

In Duitsland wordt er ieder jaar gestreden in de DFB-Pokal. Het belangrijkste bekertoernooi in Spanje is de Copa del Rey.

Het leuke aan bekervoetbal is, dat er altijd verrassende wendingen zijn. Zo kan het voorkomen dat de grootste en beste club van de wereld verslagen wordt door een amateurteam. Het is ook dé mogelijkheid voor lager spelende clubs om alles uit de kast te halen en op ‘groot tv’ te laten zien wat zij kunnen. Alles is mogelijk, en dat maakt het interessant.

Aan een bekertoernooi doen veel voetbalclubs mee van verschillende niveaus. Grote clubs stromen later in. Omdat er zoveel clubs meedoen, wordt er gebruikgemaakt van een knock-outsysteem; de winnaar gaat door naar de volgende ronde en de verliezer valt direct af. Hiermee wordt voorkomen dat de toernooien te lang duren. Bijkomend voordeel van het knock-outsysteem is dat de clubs moéten winnen en dus aanvallend spelen. Dit maakt de wedstrijden altijd aantrekkelijk en leuk om naar te kijken.

Dan zijn er natuurlijk nog de internationale voetbaltoernooien, de UEFA Europa League en de wereldberoemde UEFA Champions League, beide zeer belangrijke toernooien die wereldwijd bekeken worden. De Champions League, voorheen Europacup I, is een echt kampioenentoernooi; alle topclubs die hoog geëindigd zijn in de eigen competitie plaatsen zich voor dit toernooi. Ook voor de Europa League worden clubs gekwalificeerd door middel van de behaalde prestaties in de nationale competities. Vanaf 2021 komt er een derde Europees clubtoernooi, de UEFA Europa Conference League

Waar bekertoernooien vaak interessant zijn door de ‘verrassing’ van onbekende teams, zijn de internationale voetbaltoernooien als de Europa League en Champions League altíjd interessant. Simpelweg omdat er wereldclubs meedoen en het niveau altijd hoog is.


U boekt uw Voetbalreis naar een wedstrijd in de verschillende bekertoernooien gemakkelijk en snel op onze website. Staat de wedstrijd die u wilt zien er niet tussen? U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, via e-mail of de online-chat rechtsonder. Wij voorzien u graag van de beste adviezen.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte