Voetbalreizen Union Berlin

Voetbalreis naar FC Union Berlin boeken? Bij Number 1 Voetbalreizen boek je een compleet verzorgde voetbalreis naar Union Berlin tegen de scherpste prijzen: voetbaltickets voor de wedstrijd en een hotel in het centrum van het prachtige Berlijn, inclusief ontbijt. Lees hieronder alles over de club uit Berlijn en boek je voetbalreis naar Union Berlin gemakkelijk en snel online!

Leuke weetjes over onze voetbalreizen Union Berlin

De club Union Berlin bevond zich al in de regionale topdivisie vijf jaar na het ontstaan van de club en benoemde het Sportanlage Sadowa tot hun stadion. Dit stadion is nu bekend als het Stadion An der Alten Försterei, waar zij nog steeds in spelen. FC Union Berlin is niet de naam waar de club mee is begonnen in 1906. De club werd eerst gevormd door een samenstelling van drie clubs die de naam FC Olympia 06 Oberschöneweide droegen. Één club trok zich terug waardoor de naam werd veranderd in Union Oberschönewiede. De naam veranderde weer tijdens de Koude Oorlog toen Duitsland in tweeën werd verdeeld.


Het ontstaan van 'Union Berlin'Union Berlin de clubnaam

De club werd nu BSG Moto Oberschönewiede genoemd en het maakte nu deel uit van een fabriek waardoor de kleuren van de club veranderde van blauw en wit naar het bekende rood en wit. De voetbalclub kreeg de kans niet om uit te blinken vanwege de muur die werd opgezet in Berlijn die een oostelijk en westelijk blok vormde. In 1966 kregen zij eindelijk FC Union Berlin als naam en iedereen mocht deelnemen aan de club. Dit was vrij zeldzaam na de Koude Oorlog, aangezien er nog veel clubs werden gebruikt voor het leger of veiligheidsdiensten.

Union Berlin is het 56ste team dat is toegevoegd aan de Bundesliga en heeft sindsdien nóg meer harten veroverd in Oost-Duitsland. De club kan nu eindelijk laten zien wat zij in petto hebben en worden toegejuicht door de vele fans die de club steunen. Een voetbalreis naar Union Berlin zal dus gegarandeerd kippenvel opleveren!


De prestaties van Union Berlin

Ondanks alle tegenslagen die de club heeft ervaren, hebben zij toch een aantal titels op hun naam mogen zetten. Zij hebben grotendeels in de 3. Liga gespeeld die zij in 2009 gewonnen hebben en dat resulteerde in het promoveren naar de populaire 2. Bundesliga. Daarvoor hebben zij al een hoop overwinningen gehad: vijf Berlin Cups, twee Berlin/Brandenburg Kampioenschappen, een Oost-Duitse Cup, Gauliga Berlin-Brandenburg, Oberliga Berlin, DFB Cup Finalist en een German Championship Runners-up. Nu de club in de Bundesliga speelt, zullen zij er zeker alles aan doen om ook deze een keer te winnen. Een voetbalreis naar Union Berlin is daarom de perfecte keuze voor als je een spannende pot voetbal wilt aanschouwen!


Wat nog meer te doen tijdens je voetbalreis naar Union BerlinCheckpoint Charlie Berlijn - Number 1 Voetbalreizen

Zoals al eerder genoemd, heeft Berlijn een rijke geschiedenis. Dit komt met name door de oorlogen waar Duitsland in betrokken is geweest en omdat Berlijn de hoofdstad van Duitsland is. De stad is getekent door de historische gebeurtenissen. Voorbeelden daarvan zijn de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor, die symbool staat voor de vereniging en vrijheid van het land. Daarnaast heeft Berlijn nog veel meer te bieden en zijn er nog genoeg bezienswaardigheden die gezien moeten worden naast je bezoek aan een wedstrijd van Union Berlin. 


Voetbalreis Union Berlin boeken?

Boek je voetbalreis naar Union Berlin gemakkelijk en snel online bij Number 1 Voetbalreizen. Wij voorzien je van de beste tips voor je verblijf in Berlijn en we boeken de voetbalreis naar Union Berlin altijd tegen de scherpste prijzen zonder extra kosten in rekening te brengen. Bekijk een competitieve wedstrijd van de succesvolle club Union Berlin en verken de prachtige stad Berlijn!

Wij wensen je alvast een geweldige voetbalreis naar Union Berlin!

Let op! De exacte datum en tijden van de wedstrijden in de Bundesliga worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Duitse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m zondag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.