RCD Mallorca

RCD Mallorca, voluit Real Club Deportivo Mallorca, is de voetbalclub van Mallorca. De club is sinds het seizoen 2021/22 weer actief op het hoogste niveau van Spanje, La Liga. Lees verder en ontdek alles over deze club, over het eiland en het stadion waar zij in spelen!

Voetbalreizen RCD Mallorca

Voordat je op voetbalreis naar de fanatieke club RCD Mallorca gaat, is het misschien leuk om iets over de geschiedenis van de club te weten. Op 5 maart 1916 was het een feit: een voetbalclub werd opgericht in Mallorca, vernoemd naar de koning. Deze naam is een aantal keer veranderd voordat ze settelden op Real Club Deportivo Mallorca. De club startte vrij langzaam op. Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw is de club voor het eerst gepromoveerd naar het hoogste niveau in Spaans voetbal. De laatste paar jaar is de club nog steeds meer actief in de Segunda División A, maar daar is verandering in gekomen na het seizoen 2019/20. Toen kregen zij het namelijk voor elkaar om terug te keren naar La Liga. Dat seizoen bleek RCD Mallorca toch niet opgewassen te zijn tegen de sterke concurrenten, maar ze wilden het graag nog een keer proberen. En die kans kregen zij, want na één seizoen in de Segunda División A, promoveerde het team uit Mallorca weer naar de Primera División en dit keer om te blijven.


Erelijst RCD Mallorca

Ondanks dat RCD Mallorca veel actief is geweest in lagere divisies, hebben zij toch verassende titels op hun naam staan en hebben zij het ook vaak ver weten te schoppen. Zo heeft de club twee keer een derde plek in La Liga veroverd en hebben zij de machtige club FC Barcelona een keer weten te verslaan in de Spaanse Supercup. Aangezien FC Barcelona al deelnam aan de Champions League, mocht RCD Mallorca meedoen aan de Europa Cup voor Bekerwinnaars en met succes, want zij bereikten de finale. In seizoen 2001/02 schopten zij het zo ver dat ze mee mochten doen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Dit zullen ze niet snel vergeten bij RCD Mallorca. Verder hebben ze ook één Copa del Rey titel bemachtigd.


Waarom op voetbalreis naar RCD Mallorca?

Voetbalreizen naar RCD Mallorca zijn enorm leuk om te maken. Dit is natuurlijk niet voor niets. Ben jij benieuwd wat een voetbalreis naar RCD Mallorca zo leuk maakt? Dit komt door de volgende redenen:

  • De wilskracht van RCD Mallorca. Ondanks dat zij niet altijd actief geweest zijn op het hoogste niveau van Spaans voetbal hebben zij toch een aantal indrukwekkende titels binnen weten te slepen en bewijzen ze elke keer weer dat ze thuishoren in La Liga.
  • Mallorca. Een voetbalreis naar RCD Mallorca is anders dan andere voetbalreizen, omdat Mallorca een hoop meer te bieden heeft dan een stad. Zo kun je je voetbalreis misschien wel verlengen met vier of vijf dagen om nog een paar dagen op het strand te vertoeven of het eiland te ontdekken.
  • Bekende (Nederlandse) spelers. Er spelen niet alleen bekende topspelers bij grote clubs zoals FC Barcelona en Real Madrid, maar ook RCD Mallorca beschikt over een aantal toppers. Denk aan Antonio Sánchez Navarro en Daniel Rodríguez Vázquez.

Genoeg redenen om nu je voetbalreis naar RCD Mallorca te boeken dus…


Boek jouw voetbalreis naar RCD Mallorca

Ben jij overtuigd en wil je graag afreizen naar het prachtige Mallorca om de fanatiekelingen van RCD Mallorca te zien spelen? Dan ben je hier op het juiste adres, want bij Number 1 Voetbalreizen boek je gemakkelijk en snel een volledig verzorgde voetbalreis naar het Spaanse eiland Mallorca. Wij zorgen ervoor dat jouw voetbalreis een onvergetelijke wordt en we regelen alles tot in de puntjes zodat jij je nergens zorgen om hoeft te maken. Wij houden ook altijd rekening met jouw wensen en voorzien je graag van de beste adviezen. Je kunt altijd contact met ons opnemen als je meer vragen hebt over een voetbalreis naar RCD Mallorca.

Voor nu wensen wij je een fantastische voetbalreis naar RCD Mallorca toe!

Let op! De exacte datum en tijden van de La Liga wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 2-3 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Spaanse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.