Deutsche Bank Park

Deutsche Bank Park, zo luidt de nieuwe naam van het stadion waar de Duitse club SG Eintracht Frankfurt haar thuiswedstrijden speelt. Wil je meer weten over het stadion van Eintracht Frankfurt? Lees dan snel verder!

Geniet van de sfeer in Deutsche Bank Park

Het stadion staat onder de lokale mensen beter bekend onder de bijnaam 'Waldstadion'. Op 1 juli 2020 werd het stadion hernoemd. Voor die tijd werd de thuisbasis van Eintracht Frankfurt aangeduid als Commerzbank-Arena. Het stadion opende haar deuren voor het eerst in 1925. Hedendaags heeft het een capaciteit van 52.300 zitplaatsen. Hiermee is het één van de grootste stadions in Duitsland. Hoewel Eintracht Frankfurt sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 hoofdgebruiker is van het stadion wordt het stadion ook voor andere sporten en evenementen gebruikt.


Magische momenten in Deutsche Bank Park

Het stadion, gelegen in Frankfurt am Main, werd in 2006 ingezet voor het WK in 2006. Eintracht Frankfurt voelde zich vereerd dat hun stadion gekozen werd naast de andere 11 Duitse stadions. Er vonden in totaal vijf wedstrijden plaats in de Deutsche Bank Park. Na het WK moest het stadion hoognodig gerenoveerd worden. Als we even een sprong terug maken in de tijd, dan vinden we nog een magisch moment van het stadion. Toen het namelijk geopend werd, vond er gelijk een finale van de Duitse competitie plaats. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het stadion voornamelijk gebruikt voor politieke evenementen.


Deutsche Bank Park bezoeken

Er zijn meerdere manieren om vanuit het centrum van Frankfurt naar het Deutsche Bank Park te reizen. De handigste en snelste manier van reizen is met de tram. Je stapt op bij halte Frankfurt (Main) Baseler Platz, reist met tram 21 richting Frankfurt (Main) Stadion Strassenbahn en stapt uit bij halte Frankfurt (Main) Stadion Strassenbahn. Vanaf daar moet je nog een kleine tien minuten naar het stadion lopen. Wil jij graag een wedstrijd van Eintracht Frankfurt bijwonen in het Deutsche Bank Park? Boek dan jouw voetbalreis naar Eintracht Frankfurt bij Number 1 Voetbalreizen. Onze medewerkers regelen alles tot in de puntjes en houden rekening met jouw wensen. Veel plezier!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte