Estadio Mestalla

Het Mestalla Stadium, of in het Spaans gezegd Estádio Mestalla, is een voetbalstadion gelegen in Valencia. Het stadion vormt de thuisbasis voor de gelijknamige club uit de stad, Valencia CF. Mestalla werd geopend in het jaar 1923 en biedt plaats aan bijna 50.000 toeschouwers.

Grijp je kans en bezoek Estadio Mestalla

Het verhaal achter de naam van het stadion is vrij uniek. Het stadion is namelijk vernoemd naar het historische kanaal Mestalla, dat vroeger stroomde op de plaats waar nu de zuidelijke tribune staat. Men moest vroeger over het kanaal springen om bij het stadion te komen. Gelukkig is het vandaag de dag een stuk toegankelijker geworden en hoef je niet meer over een kanaal te springen om het Estadio Mestalla te bezoeken. Het stadion is in het verleden ook gebruikt als concentratiekamp tijdens de Spaanse burgeroorlog en is tijdens die oorlog flink beschadigd geraakt. Het stadion heeft het ook zwaar te verduren gekregen tijdens de overstroming van Valencia in 1957. Het Estadio Mestalla werd toen volledig gerenoveerd en er werden bepaalde aspecten toegevoegd aan het stadion.


Verhuizen naar Nou Mestalla

Valencia CF gaat binnenkort verhuizen naar een nieuw stadion: Nou Mestalla. De constructie ervan is al begonnen in 2007, maar is meerdere malen stopgezet. Een van de redenen is het tekort aan financiële middelen; de totale verwachtte kosten van het stadion zitten namelijk tussen de 250 en 300 miljoen euro. Probeer dat maar even uit je mouw te schudden! Het was in de eerste instantie de bedoeling dat het stadion al in 2009 klaar zou zijn. Daarom is er inmiddels een ultimatum gesteld op het nieuwe stadion: het moet tussen 2021 en 2023 klaar zijn, want dan wordt het oude stadion gesloopt. Het nieuwe stadion zal een capaciteit tussen de 61.500 en 75.000 hebben.


Estadio Mestalla bezoeken?

Het Estadio Mestalla staat ergens midden in het mooie Valencia, waardoor je het vanaf sommige punten in de stad boven de gebouwen uit ziet torenen. Het duurt daarom ook maar een kwartier om vanaf het centrum van Valencia naar het Estadio Mestalla te reizen. Zo kun je vanaf busstation Barques – Plaça de l’Ajuntament met bus 81 of 71 naar het stadion rijden. Stap uit bij busstation Facultat de Filologia en loop het stadion tegemoet. Het is ook mogelijk om vanaf Xàtiva met metro drie naar Facultats te reizen. Vanaf dit punt moet je nog een klein stukje naar het stadion lopen. Wil jij graag nog één keertje in het historische Estadio Mestalla een wedstrijd van Valencia CF kijken? Pak dan je kans nu het nog kan en boek jouw voetbalreis naar Valencia CF!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte