Stadio Olimpico - Lazio Roma

Stadio Olimpico is de grootste sportfaciliteit van Rome en is gelegen in het noorden van de stad. Het stadion vormt de thuisbasis voor Serie A voetbalclubs Lazio Roma en AS Roma. Stadio Olimpico werd geopend in 1937 en heeft een capaciteit voor iets minder dan 73.000 toeschouwers. Hiermee wordt het stadion gerekend tot een van de grootste stadions van Italië.

Ontdek een van de grootste stadions van Italië

In het gedeelde stadion van AS Roma en Lazio Roma – Stadio Olimpico – zijn enorm veel kampioenschappen en andere grote toernooien gehouden. Denk aan de Coppa Italia, het WK in 1990, Champions League en Europa League finales. Verder wordt het stadion ook gebruikt voor atletiek- en rugbywedstrijden en concerten. Het stadion maakt deel uit van het Foro Italico sportcomplex en wordt beoordeeld met vier sterren door de UEFA. Dit betekent natuurlijk dat het bij één van de betere stadions in Europa hoort.


Stadio Olimpico geschiedenis

Toen het stadion geopend werd in 1937 heette het stadion ‘Stadio dei Cipressi’. Toen maakte het stadion al deel uit van een groter project voor een sportcomplex. Meestal worden er aspecten van het stadion geëlimineerd tijdens de bouw van het stadion, maar alles wat in het originele plan stond, werd ook daadwerkelijk uitgevoerd tijdens de bouw van het Stadio Olimpico. Het stadion onderging weer een flinke renovatie in 1953 en het werd hernoemd naar Stadio Dei Contimila totdat het uiteindelijk de naam Stadio Olimpico kreeg voor de Olympische Spelen in 1960. Verder vond er in 1990 nog een reconstructie van het stadion plaats en in 2008 werd de stijl van het stadion aangepast.


Bezoek het Stadio Olimpico

Het stadion van de twee Romeinse clubs is gelukkig makkelijk bereikbaar vanaf het centrum van Rome. Er zijn verschillende manieren om naar het stadion te reizen. Op deze website vind je alle mogelijkheden, inclusief de reistijd en kosten van de reis. Met het openbaar vervoer ben je zo’n 45 minuten onderweg vanaf het centrum van Rome naar het stadion. Lopend duurt dit iets langer dan een uur, wat uiteraard een prachtige, historische wandeling wordt. Als je tijd en zin hebt, dan is wandelen zeker aan te raden. Kun jij niet wachten tot je het prachtige Stadio Olimpico kunt bewonderen in de historische stad Rome? Boek dan jouw voetbalreis naar AS Roma of Lazio Roma!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte