Veelgestelde vragen

Om u zoveel mogelijk antwoord te geven op uw vragen hebben wij een groot aantal van deze mogelijke vragen verzameld en hierbij een passend antwoord gezet. Mocht u naar aanleiding hiervan toch nog vragen hebben kunt u ons bereiken via de chat, het contactformulier op onze website via deze link, Facebook, ons emailadres [email protected] of op ons telefoonnummer 0299-700 213.Wedstrijdkaarten

Dit is geheel afhankelijk van de wedstrijd / het arrangement welke u bij ons heeft geboekt. Wij geven dit altijd duidelijk in het reisbescheiden van uw voetbalreis aan. Over het algemeen worden de wedstrijdkaarten enkele dagen voor aanvang van de wedstrijd verstuurd naar uw thuisadres.

Naast onze website voor complete voetbalarrangementen hebben wij ook een website voor losse wedstrijdkaarten. Mocht u op zoek zijn naar losse wedstrijdkaarten verwijzen wij u graag door naar onze ticketshop via www.voetbalticketshop.com.

Wedstrijdkaarten worden over het algemeen verkregen via onze buitenlandse partners en leveranciers. De prijzen van de kaarten worden altijd bepaald aan de hand van de marktprijs van deze kaart. Dit heeft puur te maken met de grote vraag naar wedstrijdkaarten en het beperkte aanbod waardoor het dus zou kunnen zijn dat ook wij een veelvoud van de originele kaartprijs dienen te betalen. Dit heeft te maken met 'vraag & aanbod'.

Vanwege drukte bij onze koeriers ter plaatse kan het altijd een keer voorkomen dat de wedstrijdkaarten niet zoals afgesproken 1 dag voor de wedstrijd in het hotel zijn afgeleverd. Geen paniek! Neem in dit geval even contact op via ons gecommuniceerde noodnummer en wij zullen direct de koerier ter plaatse contacten om te kijken waar de kaarten zich bevinden. Dit wordt uiteindelijk altijd netjes opgelost.

Over het algemeen worden de wedstrijdkaarten in de week voor vertrek verstuurd als E-tickets naar uw mailadres. De nodige informatie omtrent het verzenden van de wedstrijdkaarten kunt u terugvinden in uw reisbescheiden. Uiteraard houden wij u altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen.

U dient direct contact op te nemen met ons via onze noodtelefoonnummer. Wij gaan in dit geval kijken of er nog last-minute vervangende kaarten voor de desbetreffende wedstrijd geregeld kunnen worden. De kosten voor het vervangen van de kaarten zijn voor de klant. Dit gaat altijd in overleg.

Vooraf kunnen wij helaas nog niet zeggen waar u exact komt te zitten in het stadion. Uiteraard garanderen wij wel dat u in de categorie komt te zitten welke u besteld heeft. Wij proberen altijd de best mogelijke zitplaatsen te regelen voor onze klanten.

Number 1 Voetbalreizen garandeert in bijna alle gevallen dat u tot en met 3 personen naast elkaar komt te zitten. Voor de echte topwedstrijden dienen wij eerst naar de mogelijkheden te kijken. Ook bij grotere aantallen kunnen wij dit op voorhand niet garanderen. Uiteraard proberen wij er altijd voor te zorgen dat u zo dicht mogelijk bij elkaar komt te zitten. Indien u met een grote groep bij elkaar wilt komen te zitten, kunt u bij ons informeren naar eventuele hospitality mogelijkheden waarbij er meerdere personen bij elkaar geplaatst kunnen worden.

De prijs van een wedstrijdkaart is nooit stabiel. Dit heeft te maken met de vraag naar wedstrijdkaarten en het totale aanbod waardoor de marktprijzen continu wijzigen.

De wedstrijdkaarten in Engeland zijn over het algemeen in de vorm van membershipcards (seizoenkaarten) die toegang verlenen tot het stadion. De cards staan op naam van de oorspronkelijke eigenaar en zijn niet naamsgebonden. Bij de levering van deze wedstrijdkaarten ontvangt u een informatiebrief waarin staat vermeld hoe u de cards dient te gebruiken. Tevens ontvangt u een aankoopbewijs met de details van de bijbehorende zitplaatsen. De membershipcards kunt u bij de juiste ingang laten scannen, aangezien deze geladen zijn voor uw bestelde wedstrijd.

De clubcards zijn onze eigendom en dienen zodra u terug bent van uw voetbalreis geretourneerd te worden aan ons adres. Samen met de wedstrijdkaarten sturen wij een gefrankeerde retourenvelop mee, zodat u deze kosteloos kunt retourneren en alleen nog hoeft af te geven bij een postkantoor of UPS Acces Point bij u in de buurt. In sommige gevallen dienen de cards afgegeven te worden bij de receptie van uw hotel. Wij zullen u hier van tevoren op de hoogte van brengen.Boekingen

Al onze voetbalarrangementen zijn terug te vinden op onze website en kunnen gemakkelijk online besteld en betaald worden. Indien u vragen of specifieke wensen heeft aangaande één van onze arrangementen, kunt u ons altijd telefonisch bereiken via ons telefoonnummer vermeld op de homepage en zullen wij u verder begeleiden.

Helaas is het niet mogelijk om een bestelling bij Number 1 Voetbalreizen te annuleren. Zodra wij uw boeking hebben ontvangen, leggen wij direct de wedstrijdkaarten, het hotel en de eventuele retourvlucht vast. Deze zaken zijn niet meer te annuleren bij onze partners. Wellicht is het met een geldige reden mogelijk om uw persoonlijke annuleringsverzekering te raadplegen.

Wanneer u de betaling heeft afgerond en uw boeking heeft geplaatst, ontvangt u automatisch binnen enkele minuten een bevestiging via de mail. Binnen 10 werkdagen na uw boeking ontvangt u het digitale reisbescheiden met daarin alle nodige informatie omtrent uw voetbalreis. Hierin bevinden zich onder andere uitgebreide routebeschrijvingen van vliegveld naar hotel en hotel naar het stadion. Indien u een boeking plaatst voor een wedstrijd die binnen de 5 werkdagen valt, ontvangt u uiteraard het reisbescheiden eerder.

In de meeste gevallen is het verstandig om vroeg te boeken; met name als u van plan bent om een voetbalarrangement inclusief retourvlucht te bestellen. Normaal gesproken stijgen de vluchtprijzen naarmate de wedstrijddatum dichterbij komt. Tevens bestaat de kans dat de beschikbaarheid van de wedstrijdkaarten en hotels afneemt waardoor wij de arrangementsprijzen op onze website verhogen.Vluchten

Op onze website is het mogelijk om per arrangement te kiezen voor een eventuele retourvlucht of dat u op eigen vervoer afreist. Tijdens het boekingsproces kunt u dit gemakkelijk en duidelijk aangeven.

Bij alle vliegtuigmaatschappijen is het zo dat u standaard handbagage mee mag nemen. Voor de exacte regels en afmetingen verwijzen wij u graag door naar de website van de betreffende vliegtuigmaatschappij. Aangezien onze Voetbalreizen vaak relatief kort zijn, adviseren wij u om alleen handbagage mee te nemen. Zo bespaart u ook extra kosten.

Onder bepaalde voorwaarden mag u vloeistoffen meenemen aan boord van het vliegtuig. De maximale verpakking per vloeistof is 100 ml. Het is verplicht om alle verpakte vloeistoffen in een doorzichtig plastic zak te verpakken van maximaal 1 liter. Wij adviseren u bij een drogist een reispakket samen te stellen in de juiste verpakkingsgrootte. Officiële regelgeving hierover kunt u ook terugvinden op de website van de vliegtuigmaatschappij.

In principe is het altijd mogelijk om een extra koffer bij te boeken. Aangezien de kosten voor een extra koffer per luchtvaartmaatschappij verschilt, kunnen wij deze pas bijboeken zodra uw bestelling geplaatst is.

Alle gegevens omtrent uw reis en vlucht vindt u terug in het reisbescheiden dat u binnen 10 werkdagen van ons via de mail ontvangt.

Helaas wil het nog wel eens voorkomen dat door diverse omstandigheden een vlucht gemist wordt. Neem in dit geval direct contact met ons op via ons (nood)telefoonnummer. Wij kunnen in overleg kijken of er nog een mogelijkheid is om nog tijdig op uw bestemming aan te komen. Alle eventuele extra kosten zijn voor rekening van de klant. Het missen van een vlucht is geen geldige reden tot annulering van de voetbalreis.Betaling

Op onze diensten zit helaas geen btw aangezien deze onder de reisbureauregeling vallen.

Al onze genoemde arrangementsprijzen zijn inclusief btw.

Vanwege de continu wijzigende prijzen van wedstrijdkaarten, hotels en vluchten kan het voorkomen dat de prijzen op onze website wijzigen. Bij wedstrijdkaarten worden de prijzen altijd bepaald aan de hand van vraag en aanbod. Hotels en vliegtuigmaatschappijen werken volgens hetzelfde principe.

Number 1 Voetbalreizen streeft ernaar om alle prijzen op onze website zo transparant mogelijk te houden. Wij rekenen dus geen boekingskosten, reserveringskosten of andere extra kosten. PRIJS = PRIJS!

U kunt bij ons via verschillende veilige manieren betalen, waaronder iDEAL, Visa/Mastercard, PayPal, Mister Cash of bankoverschrijving.

Over het algemeen is het vaak zo dat de arrangementsprijzen eerder duurder zullen uitvallen voor groepen dan dat deze goedkoper worden. Dit heeft te maken met het feit dat de beschikbaarheid voor wedstrijdkaarten en hotels bij grotere groepen meer afneemt dan normaal waardoor de prijzen zullen stijgen. Echter kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden en waar nodig een eventuele korting toepassen. Hiervoor adviseren wij u dan ook om contact op te nemen met het team van Number 1 Voetbalreizen via onze contactgegevens op onze website.

Onze voetbalarrangementen zijn altijd inclusief hotelovernachting(en), wedstrijdkaart(en) en eventueel retourvlucht. De transfers van vliegveld naar hotel en van hotel naar het stadion zitten niet bij de prijs inbegrepen en dienen onze klanten zelf te bekostigen. Wel ontvangt u van ons een reisbescheiden met daarin meerdere routebeschrijvingen die voor u van toepassing kunnen zijn.Hotel

Over het algemeen werken wij samen met vaste hotels in de diverse speelsteden welke via onze website te boeken zijn. Incidenteel komt het voor dat één van de hotels waar wij mee samen werken volgeboekt is. In dit geval zullen wij u een ander gelijkwaardig hotel toewijzen.

Onze hotels bevinden zich altijd gegarandeerd in het centrum van de stad. Tevens zijn al onze arrangementen inclusief hotelontbijt, zodat u met een goed gevulde maag de dag kunt beginnen.

Uiteraard is dat mogelijk. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u ons de hotelgegevens toesturen via de mail zodat wij naar de mogelijkheden en prijzen kunnen kijken.

Over het algemeen kunt u bij de meeste hotels inchecken vanaf 14.00 uur. De exacte inchecktijd van uw hotel vindt u terug in het reisbescheiden. Vaak is het zo dat onze klanten eerder arriveren in het hotel dan dat zij in kunnen checken. Bijna elk hotel is voorzien van een bagageruimte waar u tijdelijk uw bagage kunt afleveren. In sommige gevallen kan het al zo zijn dat uw kamer gereed is en dat u eerder in kunt checken dan de officiële tijd. Hierdoor adviseren wij u om altijd eerst even informatie in te winnen bij de receptie van het hotel.Wedstrijddatum

Vanwege Europese verplichtingen en tv-uitzendingen staan nog niet alle wedstrijden voor het hele seizoen vast. In Engeland en Duitsland wordt dit gemiddeld 6 tot 8 weken voor aanvang van de wedstrijd definitief bevestigd. In Spanje wordt dit pas vanaf 2 weken voor de wedstrijd definitief bevestigd. Hierdoor bieden wij onze arrangementen in eerste instantie vanaf zaterdag tot en met maandag aan en is het nog niet mogelijk om voor 1 hotelovernachting te boeken. Uiteraard is dit wel mogelijk zodra de wedstrijden definitief zijn bevestigd.

Gelukkig komt het niet vaak voor dat een bevestigde wedstrijd alsnog wordt verplaatst. In het geval dat dit wel gebeurt (vanwege Europese verplichtingen of andere redenen) gaan wij kijken of de wedstrijd nog binnen uw reisschema valt. Ook kijken wij of er een leuk alternatief is voor een andere wedstrijd. Mocht u zelf uw reis/datum willen wijzigen dan zijn de wijzigingskosten voor rekening van de klant. Indien er helemaal geen alternatief is in het geboekte weekend, zullen wij gezamenlijk naar een passende oplossing kijken.

Wanneer er bijvoorbeeld een wedstrijd in Engeland verplaatst wordt naar de maandagavond terwijl u een arrangement heeft geboekt van zaterdag tot en met maandag, dan bieden wij onze Number 1 Wedstrijdgarantie aan en zullen wij de wijzigingskosten van de geboekte vlucht op onze rekening nemen. De extra nacht dient de klant te bekostigen.Verzekeringen

Op onze arrangementen zit geen standaard verzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een eventuele reis en/of annuleringsverzekering.