Wedstrijden Nations League  De UEFA Nations League

Wil jij een wedstrijd bezoeken in de UEFA Nations League? Hier lees je alles over deze voetbalcompetitie en hoe je een voetbalreis naar de competitie kunt boeken!

Een voetbalreis naar de UEFA Nations League

Veel mensen vragen zich nog steeds af wat de UEFA Nations League nou eigenlijk precies is, aangezien dit extra toernooi pas opgericht werd in 2018. In de competitie doen internationale voetbalclubs mee en het wordt om de twee jaar gespeeld door leden van de UEFA. De Nations League is een vervanger voor de vriendschappelijke interlands tussen Europese mannenelftallen. De eerste UEFA Nations League wedstrijd vond plaats na het WK van 2018. Portugal mag voor altijd de eer dragen dat zij dit toernooi als eerste gewonnen hebben. In 2020/21 werd Frankrijk kampioen.  


Wat is de UEFA Nations League?

De UEFA Nations League vindt om de twee jaar in september, oktober en november plaats. De 55 leden van de UEFA worden verdeeld in vier divisies, waarvan A, B en C 16 teams bezitten en in D spelen 7 teams. Welk team in welke divisie terecht is gekomen in 2018, werd bepaald aan de hand van de UEFA-coëfficiëntenlijst. Elke divisie wordt vervolgens weer opgedeeld in groepen van drie of vier en daar spelen ze elk vier tot zes wedstrijden. De vier winnaars van divisie A spelen vervolgens om de titel. De vier winnaars van divisies B, C en D promoveren en de teams die hebben verloren in A, B en C degraderen naar een lagere divisie. In C degraderen er twee in plaats van vier teams.


Een voetbalreis naar de UEFA Nations League boeken?

Boek dan jouw voetbalreis naar de Nations League bij Number 1 Voetbalreizen! Wij zorgen ervoor dat jij in een hotel verblijft in het centrum van de stad en waar ontbijt bij inbegrepen is. Ook regelen wij dat je mooie plekken in het stadion krijgt met een goed zicht op het veld.

Heb je verder nog vragen aangaande jouw voetbalreis naar de Nations League? Dan beantwoorden wij deze graag.

We wensen je alvast veel plezier tijdens je voetbalreis naar de UEFA Nations League!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte