Voetbalreizen Wolverhampton Wanderers

Een voetbalreis naar de Wolverhampton Wanderers is zeker de moeite waard, want deze club maakt er altijd een spektakel van. Een wedstrijd van The Wolves is vrijwel altijd uitverkocht, dus wees er snel bij en boek een voetbalreis naar de Wolverhampton Wanderers bij Number 1 Voetbalreizen!

Een voetbalreis naar de Wolverhampton Wanderers boekenBoek een voetbalreis naar Wolverhampton met Number 1 Voetbalreizen

De Wolverhampton Wanderers werd opgericht in 1877 door twee leerlingen van de St. Luke’s Church School in Blakenhall. Wolverhampton Wanderers kan met trots zeggen dat zij mee hebben geholpen aan de formatie van de nu bekende Engelse Football League. De club, die over het algemeen bekendstaat als the Wolves, heeft in totaal 17 overwinningen op hun naam staan, die bestaan uit 11 League-titels, vier FA Cups en twee League Cups. De grootste rivalen van the Wolves zijn onder andere Birmingham City, Aston Villa en West Brom. Een wedstrijd tussen de Wolverhampton Wanderers en één van deze drie clubs wordt absoluut een spannende voetbalwedstrijd. Maar uiteraard is een wedstrijd tussen subtopper Wolverhampton tegen de top zeven van de Premier League altijd sensationeel. In niet één competitie zijn onderlinge punten zo belangrijk als in de altijd spannende Premier League. Boek je voetbalreis naar Wolverhampton Wanderers en beleef het zelf!


Waarom jouw voetbalreis naar Wolverhampton Wanderers moet gaan

Wolverhampton Wanderers was het meest succesvol in de jaren vijftig, toen Stan Cullis de manager van de club werd in 1948 en Billy Wright als teamaanvoerder werd aangewezen. Tijdens dit decennium wonnen de Wolves de FA Cup voor de derde keer. Zij waren hiermee de enige club die drie kampioenschappen wist te winnen in drie verschillende divisies. Wolverhampton Wanderers won in deze periode ook een internationale wedstrijd tegen Hongarije, met als gevolg dat de wereld meer wedstrijden wilde zien waarin de beste Europese clubs het tegen elkaar opnemen. De formatie van de Europese Cup was hiervan het resultaat. Om deze reden was Wolverhampton Wanderers één van de eerste clubs die mochten deelnemen aan wat nu bekend is als de UEFA Champions League.


Bezoek het Molineux Stadium tijdens je voetbalreis Wolverhampton Wanderers

De Wolverhampton Wanderers spelen hun thuiswedstrijden in het Molineux Stadium in Wolverhampton. Dit stadion opende zijn deuren al in 1889! De eerste UEFA Cup-finale werd in het Molineux Stadium gespeeld. Dit was in 1972 en de capaciteit was destijds 38.362. Omdat staan in Engelse stadions niet meer is toegestaan, is de huidige capaciteit van het Molineux Stadium 'slechts' 31.400. Het is een van de eerste stadions waar in de jaren vijftig kunstmatige lichten werden geïnstalleerd. Zo was het eindelijk ook mogelijk om 's avonds te voetballen. Met de prachtige resultaten van Wolverhampton de afgelopen jaren – in het seizoen 2019/20 liep de club slechts op het nippertje een kwalificatie voor de Europa League mis – liggen er plannen klaar om het stadion uit te breiden en zo de capaciteit te verhogen naar 40.000. Boek jouw voetbalreis naar Wolverhampton en beleef de authentieke Engelse sfeer in het Molineux Stadium!


Wat Wolverhampton nog meer te bieden heeft naast de voetbalreis

Wolverhampton werd vroeger gezien als een industriële stad die tegenwoordig als dienstsector dient. De mijnen zijn verandert in parken en de landhuizen samen met hun bezittingen behoren nu tot de lokale gemeenteraad en de Nationale Stichting. Andere musea en historische gebouwen zijn ook allemaal te bezichtigen tijdens je voetbalreis naar de Wolverhampton Wanderers. De voetbalreis biedt namelijk een hotel aan die zich centraal gelegen bevindt in Wolverhampton, waardoor alle bezichtigingen zich op korte afstand van het hotel bevinden. Ontbijt zit altijd bij het hotel inbegrepen en wij zoeken de beste plaatsen in het stadion voor je uit tegen de scherpste prijzen!

Wij wensen jullie alvast een hele mooie en spannende voetbalreis naar de Wolverhampton Wanderers!

Let op! De exacte datum en tijden van de Premier League wedstrijden worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekendgemaakt door de Engelse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zaterdag / zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m maandag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om je voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! Je herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte