Mooiste Derby voetbalwedstrijden in Spanje

De Spaanse derby’s staan altijd garant voor spektakel. Niet alleen wedstrijden van voetbalclubs uit dezelfde stad worden derby’s genoemd; ook wanneer de teams in eenzelfde regio spelen, of zelfs wanneer zij een andere specifieke geschiedenis of onenigheid hebben. Wanneer het om wedstrijden gaat tussen de twee grootste of meest succesvolle clubs van een land, is de wedstrijd ook altijd extra beladen en is er een garantie voor uiterste inspanning; iedereen wil winnen en is extra fanatiek. Vandaar dat deze wedstrijden tot derby’s & specials bestempeld zijn en zonder enige twijfel altijd een goeie keuze voor een mooie voetbalreis!

Bij sommige derby's kan het mogelijk zijn dat een grote onderlinge strijd gebaseerd is op politieke en culturele achtergronden, zoals veel derby's in Spanje. De strijd tussen de grootste clubs Real Madrid en FC Barcelona is de meest beroemde en meest zinderende wedstrijd van allemaal. Niet alleen van Spanje, maar naar alle waarschijnlijkheid van de hele wereld; El Clásico stelt nooit teleur.

Naast deze klassieker is het echter ook altijd de moeite waard om de stadsderby van Madrid te bezoeken (Atlético Madrid – Real Madrid), die van Barcelona (FC Barcelona – Espanyol), Valencia (Valencia CF – Levante) of Sevilla (Sevilla FC – Real Betis Sevilla).

Boek tijdig je voetbalreis naar een Spaanse derby en geniet van de, altijd aanwezige, geweldige sfeer in en rondom het stadion.  

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte