Wedstrijden Copa del Rey  Copa del Rey

De Copa del Rey is het belangrijkste bekertoernooi van Spanje. Bijna iedere voetbalfan wil wel een keer een voetbalwedstrijd van de Copa del Rey bezoeken. Zit jij hiertussen? Lees dan snel verder en boek jouw voetbalreis naar de Copa del Rey bij Number 1 Voetbalreizen!

Een voetbalreis naar de Copa del Rey

De Copa del Rey werd opgericht in 1902 en is een bekertoernooi voor Spaanse voetbalclubs. In totaal doen er nu 125 voetbalclubs mee aan de competitie van vijf verschillende niveaus. Regionale teams, actief op het vijfde niveau van Spanje, spelen de voorrondes. Na deze voorrondes stromen gelijk alle andere clubs in; ook 16 clubs uit de Primera División. Vier clubs uit La Liga stromen later in: de vier clubs die ook al spelen voor de Supercopa de España. Elk jaar nemen er bekende voetbalclubs deel aan dit bekende toernooi. Zo kan je bijvoorbeeld wedstrijden bezoeken van FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Madrid en Valencia. Lees alles over de recentelijk veranderde opzet, data en teams van de Copa del Rey in onze uitgebreide voetbalblog ‘Veranderde opzet Copa del Rey’.


De recordhouders van de Copa del Rey

FC Barcelona en Athletic de Bilbao bereikten en wonnen de finale van de Copa del Rey het vaakst. FC Barcelona heeft al 31 titels bereikt en Bilbao is een ware tegenstander met 23 titels. Real Madrid bereikte de finale vaker dan iedere andere club, maar verloor deze ook vaker dan dat ze hem wonnen. Toch staan zij op een mooie derde plek met 19 titels. Ze mogen tegenwoordig wel oppassen voor Atlético Madrid, want dit is nogal een gevaarlijke concurrent geworden. 


Boek een voetbalreis naar de Copa del Rey

Boek snel jouw onvergetelijke voetbalreis naar één van de spectaculaire wedstrijden uit het belangrijkste bekertoernooi van Spanje. Number 1 Voetbalreizen organiseert al jaren voetbalreizen naar Spanje. Wij garanderen altijd dat je in een hotel terecht komt midden in het centrum, zodat je de rest van de stad makkelijk kunt bezichtigen. Ook zorgen wij ervoor dat je prachtige plekken in het stadion krijgt met goed zicht op het veld. 

Heb je verder nog vragen over de voetbalreis naar de Copa del Rey? Wij vernemen deze graag! 

Wij wensen je alvast veel plezier tijdens je voetbalreis naar de Copa del Rey!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte