Stadion An der Alten Försterei

Het stadion van Union Berlin is het Stadion An der Alten Försterei. Dit is het grootste voetbalstadion in Berlijn dat gebouwd is om voetbalwedstrijden in te spelen. Het stadion kan wel 22.012 toeschouwers verwelkomen en er zijn staan- en zitplaatsen. De naam van het stadion is afgeleid van een oude boswachter hut naast het huidige terrein, waarin momenteel de hoofkantoren van de club zijn gevestigd. Meer weten over het Stadion An der Alten Försterei? Lees dan snel verder!

Ontdek de sfeer van Stadion An der Alten Försterei

Het stadion, ook wel kortweg de Alte Försterei genoemd, opende officieel in 1920 en is sindsdien aan de lopende band gerenoveerd. De grootste veranderingen aan het stadion waren de instelling van spotlights in 2000, daken die werden gebouwd over de staanplaatsen en de constructie van een nieuwe hoofdtribune. Wat heel bijzonder is aan deze vernieuwingen, is dat deze door 2300 vrijwilligers zijn verricht. De fans van de club hebben het stadion verbouwd en hebben de club hiermee miljoenen euro’s gespaard. Het is wereldwijd ongekend dat zoveel vrijwilligers zich hebben aangemeld om het stadion van hun helden te verbouwen. Een bijzondere verstandverhouding van de fans met de club bij Union Berlin. Deze passie zal je zeker voelen in het Stadion An der Alten Försterei tijdens je voetbalreis naar Union Berlin!


Geschiedenis Stadion An der Alten Försterei

Union Berlins voorganger – SC Union Oberschöneweide – moesten een nieuw stadion zoeken nadat hun eigen stuk grond gebruikt werd om een nieuw wooncomplex op te bouwen. Ze kwamen uit bij het stuk grond waar nu het Stadion An der Alten Förtsterei staat. Toen de club wedstrijden begon te winnen en promoties maakte, werd het echt tijd voor een groter stadion. Het vervallen, kleine stadion was het enige wat Union Berlin al die jaren tegenhield van promoveren. Na 2008 mochten er zelfs geen wedstrijden meer gespeeld worden, omdat het gewoonweg te gevaarlijk werd voor supporters om plaats te nemen op de tribunes. Ze kregen twee opties: of verhuizen of een nieuw stadion laten bouwen. Aangezien dit stuk grond als heilig werd beschouwd, werd er natuurlijk een nieuw stadion gebouwd die dezelfde naam zou dragen: Stadion An der Alten Försterei.


Bezoek het Stadion An der Alten Försterei

Het stadion van Union Berlin is best een eindje verwijdert van het centrum van de Duitse hoofdstad. Zorg er daarom voor dat je voortijdig vertrekt op een wedstrijddag van Union Berlin, want te laat komen is het laatste wat je wilt. Er zijn tal van opties om naar het stadion te reizen met het openbaar vervoer en alle opties duren iets korter dan een uur. Op deze website vind je gemakkelijk alle opties voor reizen in Berlijn. De website geeft ook aan hoelang elke optie duurt en hoeveel het je ongeveer gaat kosten. Wil jij graag de geweldige club Union Berlin bezoeken in een gloednieuw Stadion An der Alten Försterei? Boek dan jouw voetbalreis naar Union Berlin en geniet!