Voetbalreizen Antwerpen

Op voetbalreis naar Royal Antwerp? Deze kun je boeken bij Number 1 Voetbalreizen. Bezoek een voetbalwedstrijd van Royal Antwerp in het Bosuilstadion en ontdek wat de Belgische stad Antwerpen allemaal te bieden heeft!

Onze voetbalreizen naar Royal Antwerp

Misschien lijkt het je leuk om iets te weten over de Belgische voetbalclub voordat je op voetbalreis gaat. Royal Antwerp Football Club, beter bekend als Royal Antwerp, Antwerp of RAFC, komt uit het Antwerpse Deurne. Royal Antwerp was de eerste voetbalclub die opgericht werd in België. De club werd opgericht in 1880 onder de naam ‘Antwerp Cricket Club’. Stamnummers werden toegekend aan Antwerp in 1926 wat hen de oudste nog bestaande club van België maakt. Deze titel zou hiervoor aan Brussels Football Club zijn gegeven, maar deze club bestond al niet meer. Antwerp is daardoor de eerste club die zich heeft aangesloten bij het Koninklijke Belgische Voetbalbond.


Het ontstaan van Royal Antwerp

De club werd in 1880 opgericht. Toen werden er verschillende sporten beoefend en af en toe vond er een wedstrijd plaats tegen Britse Scheepsbemanning. Cricket en tennis werden na een aantal jaar beschouwd als zomersporten en rugby en voetbal werden in de winter gespeeld. Voetbal kwam echter pas in 1887 in het spel. Toen er meerdere voetbalclubs begonnen te ontstaan, heeft Royal Antwerp samen met andere ploegen de Belgische Voetbalbond opgericht.

In het begin van de twintigste eeuw ontstond er een helse rivaliteit tussen Royal Antwerp en Beerschot AC. Dit kwam doordat veel leden van Royal Antwerp overstapten naar Beerschot AC, waardoor Royal Antwerp aanzienlijk zakte in de ranglijst. Een wedstrijd tussen deze twee clubs is een stadsderby en staat bekend als ‘Ploeg van ’t Stad’. Er wordt ontzettend hard gevochten voor de winst hier en de wedstrijd wordt zeer serieus genomen. Er wordt zelfs meer beveiliging ingezet tijdens een wedstrijd tussen de clubs. Aangezien dit een van de spannendste wedstrijden in België is, is het zeker aan te raden om deze wedstrijd te bezoeken tijdens je voetbalreis naar Royal Antwerp!


Het succes van Royal Antwerp

Royal Antwerp is zeer geliefd onder de Belgische bevolking en dit komt doordat zij in de hoogste competitie van België spelen. Een andere reden is dat zij de laatste Belgische club waren die succes hebben gemaakt op internationaal niveau. Het hoogste voetbalniveau in België wordt de Eerste Klasse genoemd en deze heeft Royal Antwerp vijf keer gewonnen. De Beker van België heeft de club vier keer gewonnen en op internationaal niveau hebben ze in totaal drie competities gewonnen.


Boek een voetbalreis naar Royal Antwerp

Wil je graag op voetbalreis naar Royal Antwerp? Dat is geen probleem voor Number 1 Voetbalreizen, want wij stellen jouw voetbalreis tot aan de puntjes samen. Wij boeken een hotel in het centrum van Antwerpen, inclusief ontbijt. Ook regelen wij dat jullie tot drie personen naast elkaar zullen zitten in het stadion. Er zullen geen extra boekingskosten in rekening worden gebracht, dus de voorpret kan al beginnen als je geboekt hebt op onze website! Heb je verder nog vragen over jouw voetbalreis naar Royal Antwerp? Neem contact met ons op en onze reisagenten staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Voor nu wensen we je alvast veel plezier bij je voetbalreis naar Royal Antwerp!