Alle voetbalreizen naar Schalke '04

FC Schalke '04 is opgericht in het jaar 1904 en komt uit de wijk Schalke in Gelsenkirchen. Boek een onvergetelijke voetbalreis naar een thuiswedstrijd van Schalke '04 en beleef live de fantastische sfeer in de Veltins Arena. De thuiswedstrijden van de club zijn bijna altijd uitverkocht en met een totale capaciteit van 61.673 is dit een van de grootste stadions van Duitsland.

Voetbalwedstrijd Schalke 04 bezoeken

Schalke 04 is na Bayern München de grootste sportvereniging van Duitsland met maar liefst 155.000 leden. Ondanks dit indrukwekkende cijfer is de club dankzij wanbeleid afgelopen seizoen na een aantal zware seizoenen onderuit gegaan. De club degradeerde voor het eerst sinds 1991 naar de 2. Bundesliga.


Voetbalreizen Schalke 04

Het begon allemaal in het seizoen 2018-19: Schalke eindigde voor het eerst in 11 jaar op de 14e plaats in de Bundesliga; geen goede prestatie voor de club uit Gelsenkirchen. Dit bleek het begin van het einde: na een zeer teleurstellend seizoen degradeerde Schalke afgelopen jaar naar de 2. Bundesliga. De club zit na jarenlang wanbeleid momenteel financieel aan de grond en is bezig met een strijdplan voor de komende jaren. Coach Dimitrios Grammozis gaat met weinig financiële middelen de strijd aan.


Kohlenpottderby

De degradatie van Schalke 04 betekent niet alleen het verlies van een mooie club met een prachtig stadion uit de Bundesliga, maar ook het verlies van een van de meest beladen derby's van Duitsland. Naast een actieve fanbase en het fantastische stadion is Schalke '04 namelijk ook onderdeel van de Kohlenpottderby. Deze wedstrijd met 'buurman' Borussia Dortmund gaat er al jarenlang hard aan toe, zowel binnen als buiten het veld. Een voetbalreis naar de wedstrijd Schalke '04 - Borussia Dortmund of andersom staat voor velen op de bucketlist: hiervoor zullen we helaas nog even geduld moeten hebben...


Voetbalreis naar Gelsenkirchen

Duik na de wedstrijd het nachtleven van Gelsenkirchen in of geniet van een van de restaurantjes die de stad rijk is. Deze stad, grenzend aan Nederland, heeft wat dat betreft veel te bieden en is daarom perfect voor een combinatie-citytrip. 

Bij Number 1 Voetbalreizen boek je tegen scherpe prijzen je volledige voetbalreis inclusief hotelovernachting(en) en wedstrijdkaart(en) met plaatsen naast elkaar en goed zicht op het veld. De hotels die wij voor je boeken zijn met grote zorg geselecteerd en bevinden zich altijd in het centrum van de stad Gelsenkirchen. Het ontbijt in het hotel is altijd bij de arrangementsprijs inbegrepen.

Heb verder nog vragen, opmerkingen of extra wensen die je graag ingevuld ziet voor een perfecte voetbalreis naar Schalke '04? Deze beantwoorden wij natuurlijk graag!

Voor nu alvast een fijne voetbalreis gewenst!

Let op! De exacte datum en tijden van de wedstrijden in de Bundesliga worden normaal gesproken zo'n 6-8 weken voor het speelweekend bekend gemaakt door de Duitse voetbalbond. Vanwege uitzendrechten en Europese verplichtingen kan de wedstrijd nog worden verplaatst naar zondag. Om deze reden bieden wij onze arrangementen van zaterdag t/m zondag aan. Vanaf het moment dat de wedstrijd definitief is bevestigd, is het uiteraard mogelijk om uw voetbalreis inclusief één overnachting te boeken! U herkent deze wedstrijden aan de oranje 'datum bevestigd' sticker.