Spotify Camp Nou

Camp Nou, Catalaans voor 'nieuw veld', is het voetbalstadion van FC Barcelona en is gelegen in de prachtige stad Barcelona. De bouw van het stadion begon in 1954, omdat het voorgaande stadion in Les Corts te klein was geworden voor de groeiende club. Op 24 september in 1957 werd het nieuwe stadion geopend en sindsdien worden hier alle thuiswedstrijden van FC Barcelona gespeeld.

Bezoek het grootste stadion van Europa: Spotify Camp Nou

De naam van Camp Nou is in juli 2022 verandert naar Spotify Camp Nou vanwege sponsorrechten. Door de jaren heen werd de capaciteit van Camp Nou verhoogd naar 99.354 zitplaatsen. Hiermee is het het grootste stadion van Spanje én Europa. In de top tien van grootste stadions ter wereld staat Spotify Camp Nou op nummer zes. Buiten het stadion is niet te zien hoe gigantisch het daadwerkelijk is; de club mocht van de gemeente het stadion niet in de hoogte uitbreiden waardoor zij in de diepte hebben gewerkt. Camp Nou is een trekpleister voor de vele toeristen die van over de hele wereld op Barcelona afkomen. Niet alleen voor de echte Barça fans, maar voor iedereen is het een must om dit indrukwekkende stadion een keer in het echt te zien. 


Vernieuwing Camp Nou

De vernieuwing van het stadion staat onder leiding van architect Norman Foster. Dit is geen nieuw project voor de wereldberoemde architect; hij is onder andere de ontwerper van het nieuwe Wembley, de Millennium Bridge in Londen, de Vivaldi Tower in Amsterdam en de 265 meter hoge Torre de Collserola in Barcelona. De grondige vernieuwing van Spotify Camp Nou is nog altijd aan de gang. Het doel is om de buitenkant te voorzien van een immens mozaïek van gebroken tegels, geheel naar de bouwstijl van Antoni Gaudí, de bekende architect van de Sagrada Familia. De enorme panelen van het stadion kunnen oplichten in het blauwpaars van Barça en het geelrood van Catalonië.


Clubmuseum

In Camp Nou bevindt zich ook het Museu Josep Lluís Núñez, het museum van FC Barcelona. Het museum is vernoemd naar oud-clubpresident Josep Lluís Núñez. De oprichter van FC Barcelona, Joan Gamper, kwam al in de jaren twintig met het idee van een clubmuseum. Het duurde echter tot 1984 tot de opening van het museum. Het FC Barcelona museum is het meest bezochte museum van Barcelona en van Catalonië, met 1 tot 2 miljoen bezoekers per jaar. De Camp Nou-tour of Camp Nou Experience is een echte aanrader voor de voetbalfans. Om lange wachtrijen te voorkomen is het aan te raden vooraf tickets te kopen via de officiële website van FC Barcelona.


Spotify Camp Nou bezoeken?

Ga jij binnenkort naar Barcelona om een ijzersterke wedstrijd van FC Barcelona te bezoeken? Vanaf het centrum van Barcelona kun je gemakkelijk naar het Spotify Camp Nou reizen. Vanaf het Plaça Catalunya pak je metro L3 richting Zona Universitària en stap je uit bij Palau Reial. Dit is de enige manier om rechtstreeks van het centrum naar het stadion te reizen. Het duurt minder dan een halfuur. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want het kan hartstikke druk zijn in Barcelona op een wedstrijddag. Wij wensen je ontzettend veel plezier tijdens je voetbalreis naar FC Barcelona!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte