De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Wedstrijden Europa League  Europa League

De UEFA Europa League bezoeken? Boek jouw wedstrijd naar deze Europese competitie bij Number 1 Voetbalreizen en geniet van geweldig voetbal. Lees hieronder hoe jij een voetbalreis naar de UEFA Europa League boekt!

Een Europa League-voetbalreis is een echte aanrader voor iedere voetballiefhebber.  Een voetbalreis naar de Europa League is er gegarandeerd één om nooit te vergeten! Bij Number 1 boek je eenvoudig en snel jouw tickets naar je favoriete Europese wedstrijd. Wij zorgen ervoor dat jij in een drie- of viersterrenhotel in het centrum van de stad verblijft, inclusief ontbijt. Zo begin je de dag altijd uitgerust en met een goed gevulde maag. Wat wil je nog meer? Daarnaast garanderen we twee tot drie zitplaatsen naast elkaar, afhankelijk van de wedstrijd. Heb jij je tas al gepakt voor je volgende voetbalavontuur? Lees hier wat wij voor jou kunnen betekenen.

Logo Europa League

Geschiedenis en opzet

De UEFA Europa League is één van de drie internationale competities die Europa rijk is. De competitie werd opgericht in 1971 onder de naam UEFA Cup, maar deze werd in 2009 vervangen door de huidige Europa League met een andere opzet. In het seizoen 2019/20 werden de wedstrijden vanaf de achtste finales, vanwege de coronacrisis, maar over één wedstrijd gespeeld in plaats van twee. De finale werd dat jaar ook pas in augustus gespeeld, in plaats van mei.

Clubs door heel Europa kunnen zich door middel van de behaalde prestaties in de nationale competities kwalificeren voor deelname aan het toernooi. Er zijn al talloze clubs geweest die de Europese titel hebben weten te bemachtigen, waaronder teams als Sevilla, Liverpool en Atlético Madrid

De opzet van de Europa League

De Europa League bestaat momenteel uit twaalf groepen van vier clubs waarbij de nummers één en twee doorgaan naar de knock-out fase. De uiteindelijke winnaar kan een prijs van 8,5 miljoen euro opstrijken en wordt automatisch geplaatst voor de grootste Europese competitie, namelijk de Champions League. Er staan weer fantastische wedstrijden op het programma in de Europa League en zal er weer volop gestreden worden om deze Europese titel.

Kampioenen en speelstadions

De Europa League kent al veel verschillende winnaars en de finales worden in de meest bijzondere stadions gespeeld. We nemen je mee in een overzicht van de kampioenen de afgelopen jaren en de stadions waarin zij de Europa League-beker in ontvangst mochten nemen. De UEFA wijst voor de finale zelf een speelstad aan op neutraal terrein.

• 2022/23: Sevilla

In het seizoen 2016/17 won Manchester United in de Friends Arena in Zweden. De Engelse club won de finale met 2-0 van Ajax. Tijdens de Europa League van 2019/20 won Sevilla met 3-2 van Internazionale in het RheinEnergieStadion in Keulen, Duitsland. In het seizoen 2022/23 was het wederom Sevilla dat de zinderende finale van AS Roma wist te winnen, dit keer na een penaltyreeks. De finale vond toen plaats is de Puskás Aréna in Boedapest, Hongarije.

Jouw voetbalreis naar de Europa League

De Europa League wacht op je! Stel nu eenvoudig jouw volgende voetbalreis samen via onze website. Klik op de categorie waar je graag zou willen zitten, kies een van de door ons geselecteerde hotels, dubbelcheck het overzicht en zo snel kan jouw reis geboekt zijn. Bekijk het volledige aanbod op onze website en boek jouw Europa League voetbalreis. Staat je favoriete wedstrijd er niet tussen? Grote kans dat we wel aan tickets kunnen komen, dus neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Voor nu wensen we jou alvast veel plezier!