De Kuip

Wat veel mensen misschien niet weten, is dat de officiële naam van de thuishaven van Feyenoord Stadion Feijenoord is. Het stadion is daarentegen in heel Nederland bekend als De Kuip. Feyenoord speelt al haar thuiswedstrijden in het stadion en ook het Nederlands voetbalelftal speelt er vaak.

De Kuip: een onvergetelijke ervaring

De Kuip werd geopend in 1937 en Feyenoord werd opgericht in 1908. Dit betekent dat de club eerst ergens anders speelde. Zij hebben op verscheidene velden in Rotterdam gespeeld totdat zij in 1917 in een stadion belandde. Dit stadion moest echter al snel verdwijnen vanwege de aanleg van het Zuiderpark en Rotterdam Ahoy, een grote en bekende evenementenlocatie. In de jaren 30 van de 20e eeuw is het idee van De Kuip al ontstaan, maar er waren veel voorbereidingen nodig voordat het stadion daadwerkelijk gebouwd kon worden.


Het verhaal achter De Kuip

Het verhaal achter het idee van De Kuip is een interessante. De destijdse voorzitter van Feyenoord kreeg namelijk een openbaring in een droom. Hij werd wakker en riep ‘Ik heb het, ik heb het!’ en hij tekende een snelle schets op een kladblok voordat hij het weer vergeten was. Enkele maanden later nodigde de voorzitter een architect uit die het stadion uit een droom moest realiseren. De voorzitter is een aantal keer naar het buitenland gereisd om soortgelijke stadions te bezoeken. Met succes, want hij kwam nog op veel meer ideeën voor het stadion en in 1935 kon de bouw eindelijk beginnen. Het einde van het stadion is al meerdere keren in zicht geweest, maar gelukkig is het er nooit van gekomen en staat het Stadion Feijenoord nog steeds!


De Kuip bezoeken?

Met het openbaar vervoer is er maar één manier om vanaf Rotterdam Centraal naar het stadion te reizen en dat is met de tram. Tram 23 richting Beverwaard vertrekt van het centrale station naar Stadion Feyenoord. Dit duurt iets langer dan 20 minuten en je hoeft daarna nog maar drie minuutjes naar het stadion te lopen. Zorg er wel voor dat je op tijd vertrekt, want het verkeer in Rotterdam is nogal hectisch en helemaal op een wedstrijddag van Feyenoord. Wil jij graag een keer tussen Het Legioen staan in De Kuip? Koop dan snel jouw wedstrijdkaarten voor Feyenoord of boek een voetbalreis naar Feyenoord waarbij je gelijk een hotelovernachting bij je tickets boekt! Dan hoef je niet alles zelf te regelen.