De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Wedstrijden League Cup  League Cup

Jouw voetbalreis naar de League Cup boek je bij Number 1 Voetbalreizen. Wij nemen je mee naar de beste plekken in het stadion en stellen voor jou de best mogelijke reis samen. De EFL Cup, ofwel de English Football League Cup is een Engels bekertoernooi dat via een knock-outsysteem wordt gespeeld tussen clubs uit de vier hoogste divisies van Engeland. Sinds 2017 wordt dit toernooi gespeeld onder de naam Carabao Cup, maar het is in de volksmond nog altijd bekend als de League Cup. Benieuwd naar hoe zo’n reis er voor jou uit kan zien?

Een voetbalreis naar de League Cup is ideaal te combineren met het ontdekken van Engeland. Wil je naar de League Cup-finale? Dan kun je op ontdekkingstocht in Londen. De finale wordt namelijk, net als de FA Cup-finale, gespeeld in het prachtige Wembley Stadium te Londen. Bij Number 1 zorgen we er altijd voor dat jij de beste tickets hebt voor de wedstrijd, waarna je heerlijk kunt slapen in een hotel in het centrum van de stad. De volgende ochtend kun je zo aanschuiven voor een kopje koffie en iets te eten, want onze arrangementen zijn altijd inclusief verblijf en ontbijt. Wij staan voor je klaar, en als specialist in voetbal én reizen zorgen wij ervoor dat jij altijd goed voorbereid op pad gaat.

Logo League Cup

Hoe gaat de League Cup in zijn werk?

De League Cup is open voor 92 clubs uit de beste 4 divisies van Engeland. In de eerste ronde stromen 22 tot 24 Championship-clubs in én alle clubs uit de League One en League Two.

In ronde twee stromen de overige Championship-clubs in (degradanten van de Premier League) en alle Premier League-clubs die geen Europese verplichtingen hebben. Daarna stromen pas de Premier League-clubs in die in de Champions-, Europa-, of Conference League in actie kwamen. De twee halve finales worden door middel van twee wedstrijden gespeeld: één uitwedstrijd en één thuiswedstrijd. Vervolgens wordt de finale in één wedstrijd gespeeld. De winnaar van de EFL Cup wint een ticket voor de play-offs van de Conference League, en natuurlijk de felbegeerde titel.

Recordhouders

Recordhouder van de League Cup is Liverpool. The Reds zijn oppermachtig in de EFL Cup en hebben met maar liefst negen overwinningen van de cup een record in handen. Het andere team in rood, The Red Devils ofwel Manchester United, doet er niet veel aan onder met zes overwinningen in de bekerstrijd. Ondanks dat de 'grote' clubs niet altijd hun A-elftal opstellen in deze bekerstrijd, zijn zij wel oppermachtig. Dat betekent dus ook dat het een genot is om naar de sterren van de topclubs te kijken in de EFL Cup. A-elftal of niet. De laatste keer dat een kleinere voetbalclub de beker wist te winnen was in 2013, toen Swansea City met 5-0 won van Bradford City.

Wembley Stadium

Wembley is het grootste stadion van Londen, met een capaciteit van 90.000 (75.000 zitplaatsen + 15.000 staanplaatsen tijdens concerten). Voor zowel sport als entertainment is dit stadion een heus podium.

Het Wembley Stadium werd in 1924 geopend en sindsdien zijn er talloze voetbalwedstrijden gespeeld. Onder andere de WK-finale van 1966; het was het gastland zelf dat voor het eerst de wereldbeker won. Ook werd de EK-finale van 1996 hier gespeeld, dat werd gewonnen door Duitsland. Of je nu een voetbalfan bent of van entertainment houdt, het Wembley Stadium is een must-visit

Boek jouw voetbalreis naar de League Cup

Enthousiast geworden over de League Cup? Wij staan voor jou klaar om je voetbalreis naar de League Cup in elkaar te zetten. We denken met je mee over alle vragen die jij hebt. Het is ook mogelijk om een voetbalreis te boeken naar één van de overige wedstrijden in Engeland.

Wij wensen we je veel plezier tijdens je voetbalreis naar Engeland!