Brentford Community Stadium

Ben jij geïnteresseerd in een voetbalreis naar Brentford FC? Dan zul je niet alleen bij een enorm ambitieuze club terechtkomen, maar ook in een fantastisch, splinternieuw stadion: Brentford Community Stadium opende begin seizoen 2020/21 zijn deuren. Het werd een seizoen om nooit meer te vergeten: Brentford FC promoveerde tijdens hun eerste seizoen in het Brentford Community Stadium ook direct naar de Premier League. En dat voor het eerst in de clubhistorie... een geweldige prestatie!

Brentford FC is niet de enige hoofdgebruiker van het Brentford Community Stadium. Ook de Engelse rugbyclub London Irish speelt zijn thuiswedstrijden in het nieuwe stadion. Daarnaast is het Brentford Community Stadium gebouwd met een specifiek doel. De naam geeft het al een beetje weg: het stadion is een onderdeel van de gemeenschap geworden. De komst van het Brentford Community Stadium zorgde voor 910 nieuwe woonplaatsen, een gemeenschappelijk plein en diverse winkels en cafés.

Het nieuwe Brentford Community Stadium heeft een capaciteit van 17.250. Dit is bijna 4.500 meer dan het vorige stadion, Griffin Park. Griffin Park was al vanaf 1904 de thuisbasis van Brentford FC, met recht een historisch stadion. Het stadion stond bekend om zijn vier tribunes, de Braemer Road Stand, de New Road Stand, Ealing Road Terrace en de Brook Road Stand. Tevens kenmerkte Griffin Park zich door de vier aanwezige pubs in elke hoek van het stadion, waar zowel de fans van Brentford FC als de fans van de tegenpartij voor en na de wedstrijd samen een biertje haalden. Een bijzondere gewaarwording!