Het Philips Stadion

Het Philips Stadion is de thuishaven van een van de meest succesvolle clubs van Nederland: PSV Eindhoven. Je zult dus plaats nemen in dit sfeervolle stadion als je een wedstrijd van PSV bezoekt. Deze topclub speelt al sinds ze zijn opgericht in 1913 in het Philips Stadion. Het Philips Stadion is waarschijnlijk het meest ontwikkeld op technologisch gebied, omdat Philips de hoofdsponsor is van de club. Bezoek een voetbalwedstrijd van PSV en bewonder het Philips Stadion met eigen ogen!

Het hypermoderne Philips Stadion van PSV

Toen PSV opgericht werd, speelde zij gelijk in het Philips Stadion dat toen bekend was als het Philips Sportpark. Het stadion is gebouwd in de buurt van het Philipsdorp. Dit is een wijk opgericht door Anton Philips om werknemers onderdak te bieden. Er werd ook een voetbalveld aangelegd waar de Philips-medewerkers konden spelen na het werk. Het Philips Elftal – voorganger van PSV – is hierdoor ontstaan. Een tribune werd gebouwd waar 550 mensen konden plaatsnemen om het Philips Elftal te zien spelen. Meerdere tribunes werden gebouwd, maar deze werden helaas verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een restauratie volgde en dit is uitgebouwd naar een stadion met een capaciteit van 36.500.


Technologische snufjes in Philips Stadion

Het Philips Stadion was het eerste Nederlandse stadion dat skyboxen in de tribunes had geïnstalleerd en 40 meter hoge schijnwerpers had neergezet in het stadion waardoor avondwedstrijden mogelijk werden. Het stadion wordt gekenmerkt door de vier open hoeken met constructies die lucht door kan laten stromen om het gras te laten ademen. Het stadion heeft verscheidene tribunes die voor verschillende doelgroepen dienen. Het Philips Stadion heeft namelijk speciale tribunes voor jongeren tot 16 jaar, voor mindervaliden en voor fans van het bezoekende team. Ook is er een ‘Family Corner’ waar ouders met kinderen tot 12 jaar plaats mogen nemen. Op deze manier kan iedereen een wedstrijd van PSV bezoeken!


Het Philips Stadion bezoeken?

Het Philips Stadion is maar een klein eindje verwijdert van het centrum van Eindhoven. Het duurt ook maar twaalf minuten om vanaf het centrum naar het stadion te lopen. Wil je dit loopje toch liever besparen? Ga dan met bus 402 richting Veldhoven naar het Philips-stadion. Op deze manier ben je binnen zeven minuten bij het stadion. Zou jij graag een keer in het innovatieve, moderne Philips Stadion willen staan om topclub PSV aan te moedigen? Koop dan snel jouw tickets voor PSV bij Number 1 Voetbalreizen of boek een voetbalreis naar PSV waarbij je een hotelovernachting bij je tickets boekt!