De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Supercopa de España in Saudi-Arabië

Afgelopen maandag 11 november vond voor het eerst de loting van de Spaanse Supercup plaats. Voor het eerst, omdat vanaf dit seizoen zowel het format als de locatie van de Supercopa zijn gewijzigd. De Supercopa is een Spaanse voetbalbekerwedstrijd, opgericht in 1982.

De Supercopa de España zag er tot en met 2017 als volgt uit: de kampioen van La Liga nam het in een uit- en thuiswedstrijd op tegen de Spaanse bekerwinnaar. Wanneer de landskampioen ook bekerwinnaar was, zoals dit vorig jaar het geval was met FC Barcelona, nam deze het op tegen de andere bekerfinalist, in dit geval Sevilla FC. In augustus 2018 werd de strijd om de Supercopa voor het eerst in één wedstrijd bepaald op neutraal terrein. De wedstrijd werd gespeeld in de Marokkaanse stad Tanger en werd gewonnen door FC Barcelona.

Afgelopen maandag werd door de Spaanse voetbalbond RFEF besloten om het format van de Supercopa de España definitief te veranderen. Waar er voorheen tussen twee teams werd gestreden om de beker doen er vanaf nu vier teams mee: vandaar de loting.

De vier teams bestaan uit de winnaar van de Primera División, de nummer twee, en de bekerwinnaar en verliezend finalist van de Copa del Rey. Wanneer één van de twee ook kampioen of nummer twee van La Liga is, doet de nummer drie ook mee. Dit was dit jaar het geval: landskampioen FC Barcelona was ook verliezend finalist van de Copa del Rey waardoor Real Madrid, die derde werd in de Primera División, ook mee mag doen aan het minitoernooi.

De Supercopa de España wordt de aankomende drie jaar gespeeld in Saoedi-Arabië. De eerste halve finale vindt plaats op 8 januari en zal gespeeld worden tussen Real Madrid en Valencia. Een dag later neemt FC Barcelona het op tegen Atlético Madrid. De finale staat gepland op 12 januari.