Juventus - Torino (Derby della Mole)

Juventus en Torino FC strijden al sinds 1907 om de eer van Turijn. Deze voetbalwedstrijd tussen Juventus en Torino wordt de Derby della Mole genoemd, vernoemd naar de Mole Antonelliana, een synagoge in Turijn en een belangrijk symbool voor de stad. De stadsderby tussen Juventus en Torino wordt ook wel Derby di Torino of Turin Derby genoemd. Wil jij deze derby bezoeken? Lees snel verder!

Lees meer

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Juventus en Torino


28 februari 2023 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
18 februari 2022 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
06 december 2020 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
04 april 2020 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
03 mei 2019 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino1-1
23 september 2017 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino4-0
Er zijn geen wedstrijden gevonden in de toekomst. Wilt u op de hoogte blijven van komende wedstrijden, meld u dan hier onder aan en ontvang een e-mail zodra er nieuwe wedstrijden beschikbaar zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE

Het ontstaan van de Derby della Mole

In 1906 kwam het tot een breuk binnen de club Juventus, omdat er irritaties ontstonden over het aantal buitenlanders in het team. De toenmalige voorzitter Alfredo Dick richtte met enkele vooraanstaande buitenlandse spelers de club FBC Torino op, het huidige Torino, en zo was de Derby della Mole geboren.

De Derby della Mole werd voor het eerst gespeeld op 13 januari 1907. Vanaf toen is het in de Serie A 13 keer voorgekomen dat de derby niet plaatsvond; 12 keer vanwege het feit dat Torino degradeerde naar Serie B, en één keer vanwege het Italiaanse voetbalschandaal in 2006 waarbij Juventus verplicht degradeerde.


Derby della Mole bezoeken

Wil jij de Derby della Mole bezoeken in het Allianz Stadium? De statistieken van de Derby della Mole liegen er niet om: deze wedstrijd tussen Juventus en Torino is altijd spannend. Wil jij ook een keer aanwezig zijn bij de strijd om Turijn? Twijfel dan niet langer en boek je voetbalreis naar de Derby della Molla bij Number 1 Voetbalreizen. Wij stellen geheel op maat en tegen de scherpste prijzen je voetbalreis naar Turijn samen, en voorzien je daarbij van de beste tips voor je verblijf in Turijn. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je koffers pakken. Heb je tijdens je reis vragen of is er nog wat onduidelijk? Geen probleem. Je hebt te allen tijde een persoonlijke reisadviseur die je 24/7 kunt bereiken.

Wij wensen je alvast een fijne voetbalreis naar Juventus en uiteraard een geweldige Derby della Mole-ervaring!