Juventus - Torino (Derby della Mole)

Juventus en Torino strijden sinds 1907 om de eer van Turijn. Deze wedstrijd wordt de Derby della Mole genoemd, vernoemd naar de Mole Antonelliana, een synagoge in Turijn, dat een belangrijk symbool was en hedendaags nog steeds is. De wedstrijd wordt ook al Derby di Torino of Turin Derby genoemd.

In 1906 kwam het tot een breuk binnen de club Juventus, omdat er irritaties ontstonden over het aantal buitenlanders in het team. De toenmalige voorzitter Alfredo Dick richtte met enkele vooraanstaande buitenlandse spelers de club FBC Torino op, het huidige Torino, en zo was de Derby della Mole geboren.

De Turin Derby werd voor het eerst gespeeld op 13 januari 1907. Vanaf toen is het in de Serie A 13 keer voorgekomen dat de derby niet plaatsvond; 12 keer vanwege het feit dat Torino degradeerde naar Serie B, en één keer vanwege het Italiaanse voetbalschandaal in 2006 waarbij Juventus verplicht degradeerde.

In totaal hebben de clubs 241 wedstrijden tegen elkaar gespeeld; Juventus won 104 keer van Torino en Torino won 73 keer van Juventus; beiden speelden 64 keer gelijk.

De statistieken liegen er niet om: een wedstrijd tussen Juventus en Torino is altijd spannend. Boek tijdig uw Voetbalreis naar Turijn en geniet van deze sensationele stadsderby in het Allianz Stadium!

NR1's keuze
20 feb
19:30
Juventus
Torino
Inclusief:
  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer. Klik op de andere vervoersmogelijkheden voor de actuele prijzen.

Inklappen
Voetbalreizen Serie A Serie A / Allianz Stadium, Turijn
Vanaf 339,- p.p.

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Juventus en Torino


06 december 2020 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
04 april 2020 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino
03 mei 2019 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino1-1
23 september 2017 Voetbalreizen Serie A Juventus - Torino4-0