Glasgow Rangers - Celtic (The Old Firm)

Glasgow Rangers (Rangers Football Club) en Celtic FC zijn twee voetbalclubs uit Glasgow, Schotland. Wanneer beide teams tegen elkaar spelen is er altijd sprake van vuurwerk. Deze beladen derby wordt ook wel ‘the Old Firm’ genoemd. Dit verwijst naar de oude, goede relatie die de clubs oorspronkelijk met elkaar hadden. De twee clubs hadden veel vriendelijke contacten die gebruikt werden om voetbalwedstrijden en evenementen te organiseren om geld binnen te halen. Naarmate de clubs groeiden werd de sfeer tijdens elke wedstrijd steeds grimmiger en sinds jaren zijn de clubs echte aartsrivalen van elkaar. The Old Firm staat in de hele wereld bekend als één van de zwaarst beladen derby’s.

Dé wedstrijd van het voetbalseizoen in Schotland werd in 2012 niet meer gespeeld vanwege verplichte terugplaatsing van de Rangers FC naar het vierde niveau van de competitie. In 2016 promoveerden de Rangers weer terug naar de hoogste Schotse voetbaldivisie en sindsdien kunt u weer genieten van deze prachtige derby.

In totaal speelden de Schotse clubs 417 keer tegen elkaar. De Rangers wonnen 161 keer van Celtic; Celtic won 157 keer van de Rangers. Beide teams speelden 99 keer gelijk. De statistieken liegen er niet om; deze wedstrijden zijn áltijd spannend.

Boek tijdig uw Voetbalreis naar de Schotse stad Glasgow en geniet samen met 50.000 toeschouwers van de geweldige sfeer in het Ibrox Stadium. Kippenvel gegarandeerd!

Onderstaand een overzicht van de gespeelde wedstrijden tussen Rangers en Celtic


20 maart 2021 Voetbalreizen Scottish Premiership Celtic - Glasgow Rangers
02 januari 2021 Voetbalreizen Scottish Premiership Glasgow Rangers - Celtic
17 oktober 2020 Voetbalreizen Scottish Premiership Celtic - Glasgow Rangers
15 maart 2020 Voetbalreizen Scottish Premiership Glasgow Rangers - Celtic
29 december 2019 Voetbalreizen Scottish Premiership Celtic - Glasgow Rangers1-2
01 september 2019 Voetbalreizen Scottish Premiership Glasgow Rangers - Celtic0-2
31 maart 2019 Voetbalreizen Scottish Premiership Celtic - Glasgow Rangers2-1
29 december 2018 Voetbalreizen Scottish Premiership Glasgow Rangers - Celtic1-0
02 september 2018 Voetbalreizen Scottish Premiership Celtic - Glasgow Rangers1-0