De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Achtste finalewedstrijden van de Champions League deel 2

De eerste wedstrijden van de Champions League zijn gespeeld en velen zal het niet ontgaan zijn; Ajax, heer en meester in Santiago Bernabéu, versloeg Real Madrid met 1-4. Tegen ieders verwachtingen in deden zij wat 4 jaar lang niemand was gelukt: zij schakelden de Koninklijke uit in de Champions League.

Een dag later stond er voor Manchester United een nóg moeilijkere taak op het programma; zij verloren eerder thuis met 0-2 van PSG, dat beter speelde en United geen enkele kans gaf iets in te brengen op Old Trafford. United schoot in deze wedstrijd slechts één keer op doel.

Alsof de uitdaging nog niet moeilijk genoeg was, ging United ook nog met een B-elftal richting Parijs. Anthony Martial, Ander Herrera, Jessy Lingard, Juan Mata, Alexis Sanchez, Matteo Darmian en Phil Jones waren allemaal geblesseerd. Antonio Valencia en Nemanja Matic lagen er al langere tijd uit vanwege blessures. Paul Pogba pakte thuis 2 keer een gele kaart, waardoor ook hij niet bij de selectie zat.

Solksjaer was echter positief gestemd voor aanvang van de wedstrijd. Na de vele goede prestaties van the Red Devils, waaronder 8 gewonnen uitwedstrijden, voelde hij zich nog niet afgeschreven en zei hij er volledig voor te gaan.

En dat deden ze. Mede dankzij de vroege goal van Lukaku in de 2e minuut, durfde het B-team druk te zetten, speelde het met lef en benutte het belangrijke kansen. Waar PSG op Old Trafford sterk spel liet zien, creëerden ze in eigen huis weinig kansen en waren slechts op enkele momenten gevaarlijk. In de 2e helft lieten zij 2 kansen liggen, waardoor zij de wedstrijd niet konden beslissen.

United stond lange tijd 1-2 voor, maar kon ook de wedstrijd niet verder naar zich toetrekken. Tot het moment in de blessuretijd. Na een aangeschoten handsbal binnen de 16 besluit de VAR United een penalty te geven. Rashford loopt vol zelfvertrouwen naar de stip en schiet de bal met overtuiging achter Buffon. PSG zakt naar de grond. Zij zien de Champions League weer aan zich voorbij gaan. Vorig jaar werden zij ook in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Real Madrid; een jaar eerder door FC Barcelona.

Manchester United plaatst zich voor het eerst sinds het seizoen 2013/14 in de kwartfinales. Na de stunt van Ajax tegen Real Madrid flikt ook Manchester United het. Nooit eerder wist een team dat in de knock-outfase van het belangrijkste bekertoernooi van Europa thuis de 1e wedstrijd verloor met 0-2, toch de volgende ronde te halen.

Het VAR-moment tijdens de wedstrijd wordt overal besproken. Mensen vinden het belachelijk dat voor deze ongelukkige handsbal een penalty toegekend wordt. Het is echter wel hoe het er in de toekomst uit gaat zien: één van de 4 nieuwe regels die vanaf volgend seizoen ingaat is deze handsbal-regel. De intentie zal in een aanvallende situatie niet meer relevant zijn. Wanneer de handsbal binnen de 16 is, wordt er geen onderscheid meer gemaakt. Hands is hands.

Ook in de wedstrijd FC PortoAS Roma speelde de VAR een cruciale rol. AS Roma won thuis 2-1 van Porto en ging woensdagavond met een kleine voorsprong bij Porto op bezoek. Porto was echter heer in meester in eigen huis, en wist ‘pas’ na 26 minuten te scoren. Roma leek door deze goal wakker te worden en begon meer druk te zetten. Via een penalty maakte Daniele de Rossi de 1-1. In de 53e minuut maakte Porto de 2-1. Dit was na 90 minuten nog steeds de stand waardoor er een verlenging kwam. Porto speelde terughoudend uit angst voor een fatale tegengoal. AS Roma kreeg hierdoor 2 grote kansen die zij niet verzilverden. Net als bij Manchester United greep de VAR in de blessuretijd in en wees naar de stip. Porto benutte de strafschop en bereikt zo de kwartfinale door de 3-1 winst in Estádio do Dragão.

Datum TijdWedstrijdStand
Dinsdag 12-0321.00Juventus - Atlético Madrid       (0-2)
Dinsdag 12-0321.00Manchester City - Schalke 04(3-2)
Woensdag 13-0321.00Bayern München - Liverpool (0-0)
Woensdag 13-0321.00FC Barcelona - Olympique Lyonnais(0-0)
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 1 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Losse tickets

Liever losse tickets? Bekijk al onze mogelijkheden en selecteer een categorie naar keuze.