Napels

Napels is een Italiaanse havenstad met bijna 4,5 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis met veel kunst en cultuur. In Napels wordt een eigen dialect gesproken dat heel veel afwijkt van het Italiaans.

SSC Napoli is de grote voetbalclub uit Napels, voornamelijk beroemd vanwege de Argentijnse sterspeler Diego Maradona. De Italiaanse voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio San Paolo.

Naast voetbal is Napels ook een leuke stad voor een citytrip. De stad mag dan wel in de schaduw staan van andere Italiaanse steden als Rome en Milaan, maar Napels behoort zonder enige twijfel tot de meest interessante steden van Europa. Zo kunt u een bezoek brengen aan de Duomo van Napels, de Napelse haven en één van de belangrijkste symbolen van de stad, Castel Nuovo. De stad staat vooral bekend om zijn heerlijke gerechten, die u kunt verorberen op één van de vele prachtige pleinen of verborgen hofjes met de mooiste uitzichten.

Als u een Voetbalreis gaat maken naar Napels, is het goed om te beseffen dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn in deze stad. U kunt uw Voetbalreis daarom ook combineren met een stedentrip; zo heeft u twee vliegen in één klap! Wij voorzien u graag van de beste adviezen.

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte