Een voetbalreis naar Napels, de stad van SSC Napoli

Napels is een Italiaanse havenstad met bijna 4,5 miljoen inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis met veel kunst en cultuur. In Napels wordt een eigen dialect gesproken dat heel veel afwijkt van het ‘normale’ Italiaans.

SSC Napoli is de grote voetbalclub uit Napels, voornamelijk beroemd vanwege de wereldberoemde Argentijnse sterspeler Diego Maradona. De Italiaanse voetbalclub speelt zijn thuiswedstrijden in het Stadio San Paolo. Dit prachtige stadion heeft een capaciteit van 60.240 zitplaatsen en behoort daarmee tot een van de twee grootste stadions van de Italiaanse Serie A.

Naast voetbal is Napels ook een leuke stad voor een citytrip. De stad mag dan wel in de schaduw staan van andere Italiaanse steden als Rome en Milaan, maar Napels behoort zonder enige twijfel tot de meest interessante steden van Europa. Zo kun je een bezoek brengen aan de Duomo van Napels, de Napelse haven en Castel Nuovo, een van de belangrijkste symbolen van de stad. De stad staat daarnaast vooral bekend om zijn heerlijke gerechten, die je kunt verorberen op een van de vele prachtige pleinen of verborgen hofjes met de mooiste uitzichten.


Voetbalreis Napels

Als je een voetbalreis gaat maken naar Napels, is het goed om te beseffen dat er nog veel meer leuke dingen te doen zijn in deze stad. Combineer je voetbalreis SSC Napoli met een citytrip naar Napels en ontdek alle bezienswaardigheden van deze bijzondere stad!

Wij hebben een overzicht samengesteld met een aantal bezienswaardigheden die je echt niet mag missen wanneer je een voetbalreis naar Napels maakt. Verleng je voetbalreis Napels met een paar dagen en maak zo gelijk een mooie citytrip. Prijstechnisch kan het veel voordeel hebben om buiten het weekend om te vliegen; zo heb je voor weinig extra kosten gelijk een minivakantie die alles heeft: voetbal, veel cultuur, lekker eten en het gezellige stadsleven!

Tip: maakt je voetbalreis naar Napels deel uit van een wat langere vakantie? Napels is perfect te combineren met Rome! Op Rome vliegen is daarbij vaak goedkoper omdat de opties veel uitgebreider zijn. Een busreis vanuit Rome naar Napels duurt slechts 2,5 uur. Daarnaast heb je ook nog de optie om met de trein vanuit Rome rechtstreeks naar Napels af te reizen. De opties zijn legio!Pompeï en Vesuvius

Pompeï is de wereldberoemde Romeinse stad in de Italiaanse provincie Napels. Het is een van de beroemdste en meest fascinerende oudheidkundige steden ter wereld. De stad kreeg in het jaar 79 te maken met een uitbarsting van de nabije vulkaan, de Vesuvius, dat het einde van deze stad betekende. Een groot gedeelte van de stad is tegenwoordig opgegraven, maar nog lang niet alles. Veel is door het abrupte einde van de stad geheel intact gebleven, een heel bijzondere ervaring. Je kunt op de Vesuvius wandelen en de ruïnes van Pompeï bewonderen. Als je bovenaan op de rand van de vulkaan staat, kun je zelfs het binnenste van de krater zien. Bekijk de mogelijkheden voor een onvergetelijke dag naar Pompeï en de Vesuvius.


De haven van Napels

De haven van Napels? Je zou in eerste instantie niet zeggen dat een haven een bezienswaardigheid is, maar in Napels is dit wel degelijk het geval. De haven van Napels ligt vlakbij het centrum van de stad en behoort tot een van de grootste havens van de Middellandse Zee. Er wordt nog altijd veel handel gedreven en met grote regelmaat meren er gigantische cruiseschepen aan. De haven is de belangrijkste bron van inkomsten voor de stad. Je bezoek aan Napels is niet compleet als je niet in de prachtige haven bent geweest! De haven is met de Via Ammraglio Ferdinando Acton gescheiden van het prachtige Castel Nuovo.


Castel Nuovo

Het belangrijkste symbool van de stad Napels is het prachtige kasteel Nuovo. Dit middeleeuwse kasteel, ook wel Maschio Angioino genoemd, ligt aan het Piazza Municipio. Het kijkt uit over de haven van Napels. De grootte van het kasteel is werkelijk indrukwekkend. Het was het koninklijk paleis van meerdere koningen in Napels en Spanje tot 1815. Tegenwoordig kun je het kasteel bezoeken. Castel Nuovo heeft ook een museum met veel oude kunst, heilige voorwerpen en fresco’s. Het museum is dagelijks te bezoeken van 9.00 uur tot 19.00 uur. Op zondag is het museum gesloten.


Castel Dell’Ovo

Een ander belangrijk kasteel in Napels is het Castel Dell’Ovo, wat Kasteel van het Ei betekent. Dit stenen kasteel in het oude vissersdorpje Borgo Marinari is zeer typerend voor de skyline van Napoli. Je kunt het kasteel, afkomstig uit de 15e eeuw, zeven dagen per week bezoeken. De toegang tot het kasteel is gratis. In het kasteel zit een prehistorisch museum waar je wel voor moet betalen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de tentoonstelling. Check de openingstijden online op de officiële website van Castel Dell’Ovo. Vergeet vooral niet dat je ook bovenop het kasteel mag komen! Vanaf het kasteel heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het centrum van Napoli en de Vesuvius vulkaan.


Palazzo Reale

Het Koninklijk Paleis van Napels is een bezienswaardigheid op zicht. Op steenworp afstand van Casel Nuovo vind je dit indrukwekkende bouwwerk uit de 17e eeuw. Van buitenaf is het vooral de grootte van het gebouw die imponerend is, maar van binnen.. Het interieur van het Palazzo Real is met recht koninklijk: prachtige gouden fresco’s en grote zalen zoals je deze nog nooit eerder zag. Wil jij ook het Koninklijk Paleis van Napels van binnen zien? Koop dan van tevoren je kaartjes op teleurstelling te voorkomen! Het paleis is iedere woensdag gesloten.


Duomo van Napels

Deze belangrijkste katholieke kathedraal in het oude centrum van Napels is zeker een bezoekje waard. De kathedraal, ook wel Santa Maria Assunta genoemd, ligt aan de Via Duomo in het centrum van de stad. Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant is bijzonder, met de vele verschillende koepels, tot in de details afgewerkt. De Kathedraal van Napels werd gebouwd in de 13e eeuw. Dagelijkse toegang tot de Duomo is gratis.


Piazza del Plebiscito

Een groot, indrukwekkend plein in Napels, is de Piazza del Plebiscito. Dit plein is het allergrootste plein van de stad. Het is een halfrond plein dat aan het Koninklijk Paleis ligt. Ook de kerk San Francesco di Paolo ligt aan dit centrale plein. Op loopafstand bevindt zich tevens het theater van Napels en de grootste winkelstraat van de stad.


Teatro San Carlo

Het theater van Napels, het Teatro San Carlo, is gelegen aan het grote Piazza del Plebiscito, vlakbij Castro Nuevo. Het is het oudste operatheater van Italië. Het is vrij lastig om hier een voorstelling te bezoeken; het theater is erg geliefd waardoor een kaartje niet zomaar te koop is. Je kunt wel een rondleiding boeken door het operatheater. Dit is zeker de moeite waard!


Certosa di San Martino

Dit klooster is gelegen in de bergtoppen die Napels omringen en geeft een prachtig uitzicht over de stad en de Vesuvius vulkaan. Het voormalige klooster dient tegenwoordig als museum, waar je over de verborgen pleinen kunt wandelen, door de lange gangen en kamers, geheime doorgangen en kasten. In de kerken en kapellen zijn zowel de vloeren als de plafonds prachtig. Het klooster is op woensdag gesloten. Entree kost € 6,00.


Castel Sant’Elmo

Het Certosa di San Martino geeft een prachtig uitzicht over de stad Napels, maar iets hoger gelegen vind je ook nog het Castel Sant’Elmo. Dit is het hoogste punt van Napels; vanaf hier kun je niet alleen de stad Napels en de Vesuvius vulkaan bewonderen, maar ook het Certosa di San Martino klooster van bovenaf. Wat ook mooi is om te zien, is het uitzicht op de 3 kilometer lange straat Spaccanapoli, die als een strakke lijn door de stad loopt.


San Gennaro Catacomben

Iets ten noorden van het centrum van Napels ligt een verborgen ondergrondse wereld, de San Gennaro Catacomben. Deze catacomben dateren uit de verre geschiedenis en liggen meters onder het centrum van de stad: een mysterieus netwerk van tunnels en gangen die vol liggen met maar liefst 3000(!) graven en crypten. Je bent vrij om alleen op ontdekkingstocht te gaan in deze tunnels, maar er zijn ook georganiseerde rondleidingen.


Cantine Astroni

Iets buiten de stad vind je de prachtige wijngaard Cantine Astroni. Deze wijngaard ligt naast een andere vulkaankrater, de Astroni vulkaan. Je kunt hier een lekker hapje eten en heerlijke wijnen proeven. Er zijn ook rondleidingen te boeken waarmee je een kijkje mag nemen in de wijngaard. Cantine Astroni maakt zowel witte als rode wijn, maar is vooral bekend om zijn witte wijn. Je kunt de rondleidingen vooraf boeken op de officiële website van de wijngaard. De wijnproeverijen gaan vanaf € 10,00. Met een hapje eten erbij kost de tour € 15,00.


Napels City Pass

Tip: Ben je enthousiast geworden van alle genoemde bezienswaardigheden en vind je het moeilijk een keuze te maken welke tickets te bestellen, dan is de Napels City Pass een echte aanrader. Naast allerlei kortingen op interessante bezienswaardigheden en een entreeticket naar Pompeï (inclusief vervoer), zit er ook een Airport transfer bij inbegrepen en toegang tot de Hop-on Hop-off bus. Lees meer over de Napels City Pass en bestel je voordeelkaart online!


Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Napoli