Esprit Arena

Het Esprit Arena is een voetbalstadion in Düsseldorf in Duitsland. Het stadion is in 2018 hernoemd en draagt hedendaags de naam Merkur Spiel-Arena. Het stadion werd geopend in 2004 en is sindsdien de thuisbasis van Fortuna Düsseldorf.

Merkur Spiel-Arena

Tot 2009 werd het stadion aangeduid als LTU arena. De Merkur Spiel-Arena is een multifunctioneel stadion. De voetbalwedstrijden van Fortuna Düsseldorf vinden plaats in het stadion, maar er worden zo nu en dan ook concerten gegeven, zoals het Eurovisiesongfestival in 2011. Opmerkelijk is dat het stadion in dat jaar een andere naam droeg: Düsseldorf Arena.  Tijdens voetbalwedstrijden heeft het stadion een capaciteit van 54.600; tijdens concerten en anderen evenementen wel 66.500. In 2004 had het stadion nog een capaciteit van 51.500, maar dit vergrootte nadat een zittribune werd vervangen door een staantribune. Het stadion heeft een verschuifbaar dak en een speciaal verwarmingssysteem dat het complex verwarmt in de winter.


Voormalig stadion

Düsseldorf speelde in het Rheinstadion voordat het Merkur Spiel-Arena opende in 2004. Dit stadion opende in 1925 en werd in 2002 gesloopt, zodat de bouw van hun huidige stadion kon beginnen. Prachtige wedstrijden vonden plaats in het Rheinstadion, waaronder het WK in 1974, het EK in 1988 en de Europa Cup 2. Ook het Rheinstadion kende meerdere functies. Zo werden er concerten gehouden in het stadion en ook belangrijke American Football wedstrijden. De capaciteit van het Rheinstadion fluctueerde nogal door de jaren heen. Toen het stadion geopend werd, had het een capaciteit van 42.500. Zo’n 50 jaar later verwelkomde het stadion wel 76.000 supporters, maar dit hield geen stand. Aan het eind van het stadions leven bedroeg de capaciteit 54.000.


Merkur Spiel-Arena bezoeken?

Wil jij graag een wedstrijd van de fantastische Fortuna Düsseldorf bijwonen in het moderne Merkur Spiel-Arena? Gelukkig is er een vrij simpele manier om vanuit het centrum van Fortuna Düsseldorf bij het stadion te komen. Je pakt namelijk bus U78 richting D-Merkur Spiel-Arena/Messe Nord bij bushalte D-Heinrich-Heine-Allee U en vervolgens stap je uit bij halte D-Merkur Spiel-Arena/Messe Nord. Het duurt een kort halfuurtje om vanuit het centrum naar het stadion te reizen. Wil jij liever het verkeer ontlopen en te voet naar het stadion trekken? Het kost een uur om vanaf het centrum naar het stadion te lopen. Als je een eigen vervoersmiddel tot beschikking hebt, dan duurt het reizen slechts een kwartier. Boek jouw voetbalreis naar Fortuna Düsseldorf bij Number 1 Voetbalreizen en bezoek het indrukwekkende Merkur Spiel-Arena!

Geen wedstrijden gevonden

Blijf op de hoogte