Sunderland

Wanneer je een voetbalreis naar Sunderland AFC gaat maken, is het leuk om wat meer te weten te komen over het plaatsje Sunderland. Naast het fantastische Stadium of Light, zijn er in Sunderland een hoop andere bezienswaardigheden. Sunderlands geschiedenis wordt gekenmerkt door scheepsbouw, het blazen van glas en koolmijnen. Er is vandaag de dag nog weinig terug te zien van deze scheepsbouw en de koolmijnen, maar de geschiedenis leeft in de stad en er is een prachtig museum gebaseerd op de glashandel, het National Glass Centre. Ontdek de geschiedenis van Sunderland en lees alles over de vele bezienswaardigheden van Sunderlands thuisbasis. Veel plezier!

Ontdek de geschiedenis van Sunderland

Het National Glass Centre is niet slechts een museum, maar een eerbetoon aan de glashandel van Sunderland. Het fantastische gebouw is volledig gemaakt van glas en staal en het glazen dak geeft een kijk op de galerijen die zich eronder bevinden. Het museum zal alles uitleggen over het verleden van het maken van glas in Sunderland en waarom dit zo’n belangrijke handel werd. Het was namelijk in Sunderland niet moeilijk om aan de supplementen te komen voor het maken van glas. Deze kwamen uit Sunderland zelf: kool en zand. In het museum kun je zelfs proberen om zelf glas te blazen.


Sunderland kustMaak een ontspannen wandeling door de Wintertuinen

The Sunderland Museum and Winter Gardens geven je alle informatie die je nodig hebt over Sunderland. Deze plek neemt je terug naar de eerste Nissan die werd geproduceerd in de grootste autofabriek van het Verenigd Koninkrijk. Dit betekende een nieuw tijdperk voor Sunderland. Schilderijen en keramieken worden tentoongesteld in het museum en je kunt er een heerlijke rustige wandeling door de wintertuinen maken. In deze tuinen vind je meer dan 2000 verschillende plantensoorten. Er zijn nog vele andere musea te vinden in Sunderland die je meer zullen vertellen over het verleden van Sunderland. Voorbeelden zijn het Ryhope Engines Museum en de North East Land, Sea and Air Museums. 


Lekker uitwaaien langs de kust van Sunderland

Sunderland ligt aan de noordoostelijke kust van Engeland, aan de Noordzee. Dat betekent dat strandliefhebbers op de juiste plek zijn in Sunderland! Je kunt hier komen voor een ontspannende wandeling over het strand of om je handdoek uit te strekken en lekker te gaan liggen in het zonnetje tijdens de zomers van Sunderland. De stranden Roker en Seaburn zijn beide wijde zandstranden en perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit kan ook heel goed in het Roker Park, dat vol zit met grappige weggetjes en steegjes om te ontdekken. Kinderen zullen de speeltuinen, de tennisvelden, de kleine treinwegen en vijver waar modelbootjes in varen leuk vinden. Het Herrington Landpark is ook een bezoek waard als je opzoek bent naar iets ontspannends, maar ook iets actiefs, zoals skateboarden of een avontuurlijke speeltuin voor de kinderen.


Prachtige gebouwen in SunderlandPenshaw Monument in Sunderland

Als je al musea hebt bezocht die je geïnformeerd hebben over de geschiedenis van Sunderland, dan is het ook leuk om een van de vele historische gebouwen te bezoeken; hier kun je het verleden van Sunderland met eigen ogen zien. De St. Peter's Church, waar het beroemde glasblazen is begonnen, is de oudste stenen kerk in het land. De kerk bestaat al sinds 675 en is echt prachtig om te zien. Het Penshaw Monument, opmerkelijk voor haar Griekse karakteristieken, bevindt zich iets boven het Herrington Landpark. Een andere locatie die je terugbrengt naar het verleden is het magnifieke Hylton Castle, absoluut de moeite waard om te bezoeken. Aan historische keuzes in ieder geval geen gebrek in Sunderland!