Brighton

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor een voetbalreis, maar Brighton is echt een fantastische plaats om te bezoeken! Brighton maakt deel uit van het bestuurlijke gebied Brighton and Hove in het Engelse graafschap East Sussex. Brighton zal je misschien bekend in de oren klinken, omdat het één van de bekendste en grootste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk is. Badplaatsen zijn vaak te herkennen aan de Victoriaanse architectuur en dit is ook het geval in Brighton. Dit alleen al kan een reden zijn om de prachtige stad te ontdekken naast je voetbalreis naar Brighton & Hove Albion. Interesse? Je leest hier alles over de badplaats Brighton!

Bezoek de Brighton Pier tijdens je voetbalreis naar BrightonBezoek de prachtige Brighton pier tijdens je voetbalreis naar Brighton

Wat je zeker niet mag missen in Brighton is de Brighton Pier. Dit is de bekendste bezienswaardigheid in Brighton die zeker bezocht moet worden tijdens je voetbalreis naar Brighton & Hove Albion. De pier staat exact in het midden van de kustlijn van Brighton and Hove, die wel acht kilometer lang is. Er is genoeg te doen op de pier: kinderen kunnen terecht in de grote overdekte speeltuin en volwassenen kunnen een bezoek brengen aan gezellige bars of restaurants. Deze pier is de vervanger van een pier die ooit het meest bezocht werd: de West Pier. Deze staat nog steeds deels, maar is niet goed in tact meer en wordt daarom minder vaak bezocht. Dit neemt niet weg dat het geen mooi gezicht is om naar te kijken, want dat is het zeker!


Andere bezienswaardigheden in Brighton

In Brighton staat ook het prachtige Royal Pavilion, dat als één van de grootste trekpleisters van Brighton beschouwd wordt. Dit buitengewone gebouw is vrij speciaal en komt weinig voor in Europa. Het is gebouwd in de 18e en 19e eeuw in Mughal-stijl. Het gebouw zelf is al een hele attractie om te aanschouwen inclusief de tuinen waarmee het omringd is, maar binnen wil je ook zeker een kijkje nemen! De prachtige kunst die zich binnen bevindt, wordt tentoongesteld op prachtige tapijten en tussen de handgeverfde Chinezen muren.


Het centrum van BrightonBrighton centrum the Lanes

Als je door het centrum van het plaatsje Brighton heenloopt, zijn ‘The Lanes’ vrijwel onmisbaar. The Lanes vormde vroeger het oude centrum van Brighton waar felgekleurde vissershuisjes stonden in de 16e eeuw. Deze vissershuisjes hebben nu plaatsgemaakt voor cafés, winkels en restaurants. Deze straten worden door de lokale bevolking ook veel bezocht, waardoor er altijd een gezellig sfeertje in de straat hangt.

In Brighton staat ook het oudste aquarium ter wereld. Dit is niet alleen voor kinderen leuk om te ontdekken, maar ook voor volwassenen is dit een leuk uitje. Het Sea Life Centre is het thuis van veel zeedieren, van roggen tot zeesterren. Als je er dan toch bent, neem dan gelijk een kijkje naar de Victoriaanse stijl van het gebouw.  

Kortom: genoeg te doen in Brighton! Wij wensen je alvast veel plezier in deze geweldige badplaats tijdens je voetbalreis naar Brighton & Hove Albion FC! We horen graag hoe het was!

06 mei
15:00
Brighton & Hove Albion
Everton
Inclusief:
  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / American Express Community Stadium, Brighton
Vanaf 299,- p.p.
20 mei
15:00
Brighton & Hove Albion
Southampton
Inclusief:
  • 2 overnachtingen
  • 2x ontbijt
  • Zitplaats
Eigen vervoer

Deze prijs is gebaseerd o.b.v. 2 overnachting(en) incl. ontbijt + wedstrijdkaarten en eigen vervoer.

Inklappen
Voetbalreizen Premier League Premier League / American Express Community Stadium, Brighton
Vanaf 329,- p.p.