Voetbalreizen Everton

Alle voetbalreizen naar Everton

Everton, vaak bekend als de 2e club van de stad Liverpool is opgericht in 1878. In 1888 was het zelfs een van de Founding Members van de Football League die tegenwoordig bekend staat als de Premier League waar ze overigens in 1891 meteen kampioen werden.

Het meest saillante detail van de clubhistorie is dat Everton eerder opgericht is dan de andere club vernoemd naar de stad Liverpool. Daar bleef het niet bij, Everton heeft zelfs ooit gespeeld op Anfield Road maar na een ruzie met de eigenaar van het stadion is het daarna verhuisd naar het Goodison Park waar ze nu nog steeds spelen. De eigenaar van het stadion heeft toentertijd niet geheel onsuccesvol besloten Liverpool FC op te richten.

Everton heeft zijn hoogtijdagen beleefd in de jaren tachtig toen onder leiding van Howard Kendall twee keer het landskampioenschap werd behaald, de FA Cup werd gewonnen en de Europacup 2 werd bemachtigd. Tegenwoordig is Everton een club die elk jaar meespeelt in de subtop en probeert een ticket naar de Europa League te behalen. Echter is de ambitie bij Everton zeker aanwezig. Afgelopen jaar is er veel geïnvesteerd in het team om de laatste stap naar de top te kunnen maken. Met het aantrekken van onze landgenoten Ronald Koeman & Erwin Koeman als trainsersduo en spelers als; Romelu Lukaku, Mirallas, Bolasie, Gareth Barry en Aaron Lennon kunnen ze elke club in de Premier League verrassen.

Het stadion van Everton, Goodison Park biedt plaats aan 39.572 toeschouwers en is een zeer sfeervol stadion. Het publiek van Everton staat bekend als zeer bevlogen en staan tijdens de wedstrijden Everton bij met massaal gezang. Een voetbalreis naar Everton is het hierom zeker waard te maken en doet qua sfeer zeker niet onder voor de grote broer Liverpool FC.

Liverpool, de thuisstad van Everton is een aan de Mersey rivier gelegen stad die zijn welvaart aan de handel in de havens te danken heeft. Waar tegen de 19e eeuw maarliefst 40% van de gehele wereldhandel via Liverpool liep is de stad nu vooral bekend door de vele bands die er zijn oorsprong vinden. Zo komen niet alleen The Beatles uit Liverpool vandaan maar ook gerenommeerde artiesten als; Gomez, Gerry & the Pacemakers, The La’s en Atomic Kitten. Daarbij zijn er ook nog veel bezienswaardigheden die je tijdens je voetbalreis naar Everton kunt bezoeken in de stad. Zo staat de Maritieme handelsstad op werelderfgoedlijst van UNESCO en was de stad in 2007 de culturele hoofdstad van Europa. Niet te vergeten heeft Liverpool ook een zeer bruisen nachtleven waarbij de bekende barstraat St. Matthew’s niet overgeslagen moet worden tijdens uw voetbalreis naar Everton.

Onderstaand staan alle voetbalreizen naar Everton. Is er iets onduidelijk, of heeft u een opmerking of extra wensen? Dan horen we die graag! U kunt altijd contact opnemen met ons via de telefoon, chat of contactformulier op de contactpagina.

Alvast veel plezier met een van onze voetbalreizen naar Everton!

In de door u gekozen categorie hebben wij geen aanbod.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard