Voetbalreizen Atletico Madrid

Alle voetbalreizen naar Atletico Madrid

Atletico Madrid, opgericht als 2e club in Madrid een jaar nadat de grote broer Real was opgericht in 1902. Atletico Madrid was oorspronkelijk opgericht om als dochterclub te dienen voor het Baskische Atletic Bilbao en werd pas na 17 jaar in 1920 onafhankelijk.

De meest succesvolle jaren heeft Atletico Madrid echter gekend onder voorzitter Vicente Calderon in de jaren 60 en 70. In die jaren wonnen ze 2x de Spaanse beker, 1x Europacup 2, 4x het landskampioenschap en 1x de wereldbeker. Die laatste is een unicum want het is nog nooit voorgekomen dat een ploeg de wereldbeker wint zonder ooit de Europacup 1 of andere hoofdtoernooien op andere continenten te hebben gewonnen. De reden hiervoor was opmerkelijk te noemen, Europacup winnaar Bayern München had gewoonweg geen zin om de lange reis naar Zuid-Amerika af te leggen waardoor verliezend finalist Atletico Madrid werd afgevaardigd. In de toekomst na de 60-70er jaren is het Atletico Madrid overigens ook nooit meer gelukt de Europacup 1/Champions League te veroveren, met 3 verloren finales is het de recordhouder van finalisten die nooit de beker wist te winnen.

Atletico Madrid dat te herkennen is aan de rood-wit gestreepte shirts en speelt in het gelijknamige stadion als de voorzitter in de jaren 60 & 70, namelijk; Estadio Vicente Calderon dat plaats biedt aan 54.851 toeschouwers. Seizoen 2016-2017 zal uiteindelijk het laatste jaar zijn dat Atletico Madrid hierin te bewonderen is aangezien ze vanaf het opvolgende seizoen zullen gaan spelen in het Olympisch Stadion ook wel “La Peineta” genoemd. De capaciteit gaat hiermee omhoog naar 68.000 toeschouwers en worden hiermee de club met het 3e grootste stadion van Spanje op Barcelona (99.000) en Santiago Bernabéu (81.000) na.

Met het nieuwe stadion worden de ambities van Atletico Madrid goed weerspiegeld. De laatste jaren is de hegemonie van de 2 grootste clubs Barcelona en Real hard aangevallen en is Atletico Madrid een geduchte concurrent geworden. De onaantastbaarheid van weleer werd in 2014 doorbroken door een kampioenschap van de 2e club uit Madrid. Hierbij bleef het niet want ook kwam Atletico Madrid in Europa op de kaart door maarliefst twee keer de finale te bereiken van de Champions League in 2014 en 2016. Met spelers als; Gameiro, Correa, Torres, Griezmann, Carrasco, Niguez en Godin hebben ze spelers om elk jaar mee te spelen om het kampioenschap en de winst in de Champions League. Het vuur dat de ploeg in zich heeft samen met het stadion waar afscheid van wordt genomen maakt het meer dan de moeite waard Atletico Madrid te kiezen voor een voetbalreis.

Wij van Number 1 Voetbalreizen snappen dat een weekendje naar Madrid niet alleen om het voetbal draait. Dit kan natuurlijk perfect gecombineerd worden met een bezoek aan de prachtige attracties die Madrid rijk is waaronder; Plaza Mayor, Parque del Buen Retiro en de Tempel van Debod. Hierom zijn al onze voetbalreizen geboekt met een hotel dat gelegen is in het centrum van de stad. Ook is het ontbijt altijd inbegrepen bij de arrangementsprijs en zijn de zitplaatsen in het stadion altijd naast elkaar met goed zicht op het veld.

Mochten er nog vragen zijn aangaande een van onze voetbalreizen naar Atletico Madrid? Dan horen wij die graag. Wij staan u graag bij met advies.

Voor nu alvast een fijne wedstrijd toegewenst tijdens een van onderstaande voetbalreizen naar Atletico Madrid!

In de door u gekozen categorie hebben wij geen aanbod.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard