De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Uitslagen kwartfinalewedstrijden FA Cup

Afgelopen zaterdag en zondag werden de kwartfinalewedstrijden van de FA Cup gespeeld.

Watford mocht zich op zaterdagmiddag de 1e halve finalist van de FA Cup noemen na een mooie winst op Crystal Palace. (2-1)

Manchester City won op zaterdagmiddag van Swansea na 2 onterechte goals. De club uit Manchester stond bij rust 2-0 achter. Na rust werd City wat gevaarlijker en wist Bernardo Silva in de 69e minuut de 2-1 te maken. Door een onterechte toegekende penalty komt City na 9 minuten gelijk (2-2). Nog geen 10 minuten later beslist Agüero de wedstrijd met een buitenspelgoal (2-3). De VAR was tijdens deze wedstrijd niet aanwezig.

Nadat subtopper Wolverhampton eerder Liverpool uitschakelde in de FA Cup, was het nu de beurt aan Manchester United. United had van de 10 uitwedstrijden in de FA Cup slechts 1 wedstrijd verloren; zij versloegen eerder al Premier League-clubs Arsenal en Chelsea. De club onder leiding van Solksjaer moest echter het onderspit delven tegen Wolverhampton; zij verloren 2-1 en werden daarmee uitgeschakeld in de FA Cup.

Millwall speelde op zondag in eigen huis the Den tegen Brighton. Na een gelijkspel (2-2) en een spannende strafschoppenserie plaatste Brighton zich voor de halve finale van de FA Cup. (4-5)

Programma halve finale FA Cup

DatumTijdWedstrijd
Zaterdag 06-0418.30Manchester City - Brighton
Zondag 07-0417.00Watford - Wolverhampton

De halve finales worden gespeeld op Wembley in Londen.