Titelstrijd voetbalseizoen 2021/2022

Het voetbalseizoen is bijna ten einde en niet alleen in Nederland, maar in alle landen om ons heen wordt gestreden om het kampioenschap en dus de landstitel. Hoe staan de teams per competitie ervoor en bij welke kampioenswedstrijd kan jij nog aanwezig zijn? Je leest het in ons blog over de titelstrijd van het voetbalseizoen 2021/2022 van de top 5 voetbalclubs in Europa.


La Liga

Waar de Spaanse titelstrijd vorig jaar het kookpunt bereikte – met nog één wedstrijd te gaan stond Atlético Madrid op 83 en Real Madrid op 81 punten; beide teams wonnen de laatste wedstrijd – is de titelstrijd dit jaar iets minder uitdagend.

Met 75 punten staat Real Madrid fier aan kop; het slecht presterende FC Barcelona volgt met één wedstrijd minder gespeeld op een tweede plaats met 60 punten. Met nog zes wedstrijden te gaan, zou het wel heel gek moeten lopen voor de Koninklijke om zonder landstitel te eindigen…

Wil jij een van de laatste wedstrijden van Real Madrid bijwonen? Boek je voetbalreis Real Madrid gemakkelijk en snel online. Wacht niet te lang, want de kans dat deze wedstrijden snel uitverkocht zijn, is zeer groot!


Premier League

In Engeland is de titelstrijd wederom super spannend. Met één wedstrijd meer gespeeld staat Liverpool momenteel bovenaan met 76 punten. Manchester City volgt met slechts twee punten minder. Wil jij de ploeg van Pep Guardiola zien strijden voor het behoud van de landstitel, of erbij zijn wanneer Jürgen Klopp de landstitel van Guardiola overneemt? Check het volledige programma van beide teams en boek snel jouw voetbalreis naar Manchester City of een voetbalreis naar Liverpool.

Veel plezier!


Programma Manchester City

20 april: Manchester City - Brighton
23 april: Manchester City – Watford
Tijd NTB: Wolverhampton – Manchester City
30 april: Leeds United - Manchester City
7 mei: Nanchester City - Newcastle United
15 mei: West Ham United - Manchester City
22 mei: Manchester City - Aston Villa

Programma Liverpool

24 april: Liverpool - Everton
30 april: Newcastle United - Liverpool
7 mei: Liverpool - Tottenham Hotspur
10 mei: Aston Villa - Liverpool
15 mei: Southampton - Liverpool
22 mei: Liverpool - Wolverhampton Wanderers


Bundesliga

Het wordt Bayern München de laatste jaren niet heel moeilijk meer gemaakt, en ook dit jaar staat der Rekordmeister met kop en schouders op nummer één. Met dertig gespeelde wedstrijden heeft de titelhouder negen punten meer dan Borussia Dortmund. Met nog vier wedstrijden op het programma kan het natuurlijk nog misgaan, maar die kans is zeer klein.

Wil jij Bayern München of Borussia Dortmund nog voor het eind van het seizoen bezoeken? Neem dan eens een kijkje bij de overige voetbalreizen van Bayern München en de resterende voetbalreizen van Borussia Dortmund. Viel Spaß!


Serie A

De stand in de Serie A is spannender dan ooit. Vorig jaar ging Internazionale er met 91 punten met de landstitel vandoor, terwijl AC Milan met 79 punten op nummer twee stond. AC Milan gaat momenteel aan kop met 71 punten; Inter volgt op de voet met 69 punten en één wedstrijd minder gespeeld. Ook Napoli is een uitdager voor de top twee: de nummer drie heeft momenteel 67 punten. Met nog vijf à zes wedstrijden op het programma kan de titelstrijd in Italië dus nog echt alle kanten op!

Heb jij altijd al een voetbalwedstrijd in Italië willen bijwonen? Grijp dan nu je kans en beleef de ultiem spannende titelstrijd in Italië zelf! Je vindt alle overige wedstrijden van Italië op onze website en boekt deze gemakkelijk en snel online. Welke club in Italië mag volgend jaar de befaamde scudetto dragen? Ontdek het zelf!


Ligue 1

In Frankrijk is de titelstrijd al jaren niet spannend meer. Tot het seizoen 2020/21. Niemand zag het aankomen, maar na 38 gespeelde wedstrijden was het niet Paris Saint-Germain, maar LOSC Lille die er met het kampioenschap vandoor ging.

Lille staat momenteel op nummer negen en is alles behalve een concurrent voor Paris Saint-Germain. De club uit Parijs staat wederom op een comfortabele eerste plaats, met maar liefst 15 punten meer dan Olympique Marseille. Met nog zes wedstrijden op het programma is ook Paris Saint-Germain niet meer bij de landstitel weg te houden.

Wil jij nog een voetbalreis naar Parijs meepikken voordat het seizoen ten einde is? Kijk dan eens naar ons aanbod van voetbalreizen naar Paris Saint-Germain.


Bekijk alle blogs