Roerige eerste seizoenshelft Bayern München in de Bundesliga

De eerste helft van het seizoen zit erop en het is Bayern niet voor de wind gegaan zoals het dat gewoonlijk doet. Dit leidde op 3 november – na het verlies van Eintracht Frankfurt met 5-1 – tot het ontslag van trainer Nico Kovač. Ondanks dat hij vorig seizoen met zijn club nog de dubbel (de landstitel + DFB-Pokal) wist te pakken, werden hem de tegenvallende resultaten niet vergeven. Interim-trainer Hansi Flick nam het stokje – in ieder geval tot de winterstop – over, totdat een nieuwe geschikte coach voor der Rekordmeister werd gevonden.

Onder coach Flick won Bayern München zowel de wedstrijd tegen Olympiakos in de Champions League, als der Klassiker in de Bundesliga. Uiteindelijk ging Bayern München zelfs als enige club met een score van 100% door naar de knock-outfase van de Champions League. Nooit eerder presteerde een club zo goed in de CL-groepsfase: zij behaalden de volledige achttien punten met daarbij het hoogste doelsaldo ooit – met 24 doelpunten was Bayern de meest scorende club.

Ondanks het verlies van Bayern München van zowel Bayer Leverkusen als Borussia Mönchengladbach, is de club uit Duitsland weer naar de top 3 geklommen in de Bundesliga. Met 17 gespeelde wedstrijden staat Bayern München momenteel met 33 punten op de derde plaats. Borussia Mönchengladbach neemt de tweede plaats in met 35 punten, waar RB Leipzig bovenaan staat met 37 punten. Borussia Dortmund en Schalke delen de vierde plaats met 30 punten.


Gezien het feit dat er geen nieuwe coaches in de rij staan voor deze topclub uit Duitsland, is besloten dat Hansi Flick mag blijven tot het einde van het seizoen. Zal Bayern München onder hem toch weer op de eerste plaats weten te eindigen zoals de club dat al zeven jaar op rij deed? De tijd zal het leren…

Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Bayern München