De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Liverpool winnaar van de 44e editie van de UEFA Super Cup 2019

Liverpool nam het gisteravond op tegen Chelsea in de strijd om de UEFA Super Cup – de winnaar van de Champions League tegen de winnaar van de Europa League.

Het was een spannende pot. Waar Chelsea in de eerste helft Liverpool volledig overmeesterde, kwam Liverpool na rust met veel meer druk. Al snel kwam de gelijkmaker; vele kansen en meerdere malen buitenspel later eindigde de intrigerende wedstrijd in 1-1.

Ook de verlenging bleef boeiend. Liverpool kwam dit keer op voorsprong, maar Chelsea wist via een penalty de stand weer gelijk te trekken.

Penalty’s. De hoofdrol was voor de tweede keeper van Liverpool, Adrián. Hij kwam slechts anderhalve week geleden vanuit West Ham United naar Liverpool, om vast keeper Alisson Becker te vervangen, die in de eerste competitiewedstrijd tegen Norwich City geblesseerd raakte. Na negen rake strafschoppen wist hij de bal van Abraham te stoppen.