De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Halve finale Champions League 2019

Na een hoop gestunt en veel grote verrassingen in de Champions League, waarbij Ajax na Real Madrid ook Juventus uitschakelde, was de wedstijd van Manchester CityTottenham Hotspur gister een kers op de taart van de kwartfinalewedstrijden in de Champions League. City ontving the Spurs thuis, nadat zij de week ervoor in Londen met 1-0 verloren hadden. Alles wat zij moesten doen is thuis winnen…

De mensen die 11 minuten te laat het Etihad Stadium inkwamen wisten niet want hen overkwam.. Na 11 minuten stond het al 2-2; nog nooit eerder vertoond tijdens een kwartfinalewedstrijd in de Champions League. Na de 3-2 in de 20e minuut bleef het een tijdje rustig, maar het niveau bleef hoog en beide clubs bleven druk zetten. Agüero tekende na ongeveer een uur voor de 4-2, waarop Tottenham op zijn beurt bleef jagen op de 4-3; deze goal viel in de 73e minuut. The Spurs bleven vanaf dit moment hun voorsprong verdedigen en hadden het zwaar tegen het aanvallende City. Toen de wedstrijd in de 93e minuut afliep en gespeeld leek, scoorde Agüero nog de 5-3 en het stadion ontplofte… De goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel.

Tegen alle verwachtingen in is het dus niet Manchester City, maar Tottenham Hotspur die het in de halve finale van de Champions League opneemt tegen Ajax. Zoals al wel te verwachten was gaat FC Barcelona het opnemen tegen Liverpool. De precieze data zijn vooralsnog niet bekend.