De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Exit Real Madrid en FC Barcelona op één avond in Copa del Rey

Vanavond neemt Granada het op tegen Athletic Bilbao in de halve finale van de Copa del Rey. Morgen ontvangt Real Sociedad de Spaanse club Mirandés, die uitkomt in de Segunda División.

Het is lang geleden dat de halve finales van de Copa del Rey er zo uitzagen: voor FC Barcelona is het voor het eerst sinds 2010 dat zij zich niet plaatsten. Ook Real Madrid wist zich niet te plaatsen voor de halve finale. De Koninklijke kwam vorige week donderdag in eigen huis met 1-4 achter tegen Sociedad. Zij wisten de score nog te keren naar 3-4, maar de derde goal kwam al laat in de blessuretijd.

'Een extra concurrent voor FC Barcelona uit de weg geruimd in aanloop naar de halve finale', is wat velen donderdagavond dachten. Barça wist echter niet te scoren tegen Athletic de Bilbao, en terwijl iedereen zich klaarmaakte voor een verlenging, scoorde Bilbao in de 4e minuut van de blessuretijd wel.

Grootmachten Real Madrid en FC Barcelona – de nummer 1 en 2 in La Liga – werden op één avond uitgeschakeld in de Copa del Rey.

Wat is er aan de hand met de twee beste clubs van Spanje? Niets lijkt te willen lukken dit seizoen. Voor de Copa del Rey betekent het in ieder geval een andere winnaar dan vorig jaar, nadat Valencia één ronde eerder al onderuit ging tegen Villareal.

Heb jij altijd al een voetbalwedstrijd van FC Barcelona of Real Madrid bij willen wonen? Bekijk dan snel naar ons volledige aanbod voor Voetbalreizen Barcelona en Voetbalreizen Real Madrid. Wij voorzien u graag van de beste adviezen!