Iedere maand stellen wij één van onze Number 1-teamleden aan jullie voor. Dit doen wij door middel van een interview. Wie verzorgt nou eigenlijk jouw voetbalreis? Met wie heb je precies contact via de mail of de telefoon? En wat inspireert hem of haar op voetbalgebied? Lees het in ons Voetbalreisblog!

Werkzaam bij Number 1 Voetbalreizen sinds: 01-06-2019

Specialiteit binnen het bedrijf: Financial controller

Favoriete sport(en): Voetbal, Darts, Squash

Favoriete speler(s): Eigenlijk de gehele selectie van Real Madrid, maar in het speciaal:

Lucas Vázquez, Federico Valverde

Favoriete coach(es): Zinédine Zidane, Carlo Ancelotti

Favoriete stadion(s): Santiago Bernabéu

Mooiste voetbalmoment/-herinnering:

Waar mijn mooiste voetbalherinnering lange tijd de Champions League-finale in Lissabon in 2014 tussen Real Madrid en Atlético Madrid is geweest (4-1) heeft de afgelopen CL-campagne van Real Madrid (seizoen 2021/22) dit tóch overtroffen.

Vanaf mijn 12e tot 17e jaar wist Real Madrid de Champions League vier maal te winnen in vijf jaar tijd, maar wist de club vanaf 2018/19 niet écht goed meer te presteren in Europa. Waar velen die Madrilenen al hadden afgeschreven, en al zéker niet als favoriet voor het toernooi beschouwden, wist Real Madrid een fantastische, bloedstollende en magische reeks wedstrijden neer te zetten op het podium van het ‘miljardenbal’.

In de relatief ‘simpele’ groepsfase werd de eerste plaats behaald. Na een fout in de loting trof Real Madrid niet Benfica, maar het Franse sterrenteam Paris Saint-Germain. Waar in Parijs met 1-0 werd verloren, maakte Real het in het eigen Santiago Bernabéu goed; na ook thuis een 0-1 achterstand (0-2 agg.) vlak voor rust, wist Karim Benzema hoogstpersoonlijk de wedstrijd om te draaien met een hattrick in een tijdsbestek van slechts 17 minuten!

Vervolgens troffen De Koninklijken het Engelse Chelsea FC, huidig kampioen, door wie Madrid een jaar eerder werd uitgeschakeld in de halve finale. Dezelfde Karim Benzema kopte zijn ploeg in Londen al in minuut 21 en 24 naar een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk bekroonde ‘Big Benz’ de wedstrijd wederom met een hattrick, 1-3. In tegenstelling tot het treffen met PSG, leek deze thuiswedstrijd voor aanvang een wedstrijd voor de formaliteit. Niets bleek minder waar; Chelsea kwam 0-3 voor en ging met deze stand door naar de volgende ronde. Na een geweldige bal van Luka Modric maakte Rodrygo feilloos af, in de 80e minuut trok Madrid de stand naar 1-3; het werd verlengen. Wie anders dan Karim Benzema wist via een kopbal de 2-3 (5-4 agg.) te scoren. Wéér een magische nacht in het Bernabéu! Spektakel!

Halve finales: Madrid moest uitrukken naar het Etihad Stadium in Manchester, waar zij (top)favoriet Manchester City troffen. Deze wedstrijd mocht ik persoonlijk bijwonen in het uitvak van Real. Een fantastische voetbalwedstrijd die op en neer ging: City kwam 2-0 voor en Madrid wilde maar niet opgeven, 2x Benzema en 1x Vinícius Júnior zorgde ervoor dat de schade beperkt bleef en de eindstand in Manchester 4-3 werd. Een overwinning in Madrid was nodig om een verlenging af te dwingen. City kwam een kwartier voor tijd op een 0-1 voorsprong, het behalen van de finale leek haast onmogelijk, (nog) een wonder moest zich voordoen. Dit gebeurde! Ongelofelijk! Rodrygo scoorde tweemaal in de blessuretijd om Real naar de verlenging te schieten. Het momentum lag uiteraard bij Madrid, Benzema drukte door en schoot Real naar de finale! Bi-zar!

In de finale moest afgerekend worden met Liverpool. Omdat het bemachtigen van finalekaarten voor een redelijke prijs onmogelijk was, ben ik voor deze wedstrijd afgereisd naar Madrid, om de sfeer daar mee te maken. De wedstrijd keek ik met 70.000 andere fans in het stadion op een gigantisch scherm. Víni Júnior maakte de enige goal en bezorgde Real Madrid haar 14e Champions League / Europa Cup I titel. De dag na de gewonnen finale arriveerden de spelers mét de beker in de stad waar zij werden gehuldigd. De sfeer in de stad was gedurende het hele weekend immens!

Een seizoen om nooit meer te vergeten…

Mooiste voetbalervaring:

Van de vele voetbalervaringen die ik heb mogen meemaken is de eerder genoemde wedstrijd in Manchester toch écht mijn favoriet. Dit was mijn eerste wedstrijd als uitsupporter van Real Madrid, en tevens de eerste CL-wedstrijd van de Koninklijken die ik live meemaakte.

Ik zou op de dag van de wedstrijd in mijn eentje afreizen naar Manchester. Al op de luchthaven merkte ik vele Spaanse supporters op. Eenmaal in de stad hoefde ik niet lang te zoeken, ik ging op het lawaai af en trof daar duizenden Madrid-supporters op een plein. Het plein was volledig uitgedost in Madrid-spandoeken en Spaanse vlaggen. Zo’n 3 uur voor de wedstrijd liepen wij met z’n allen vanaf het centrum onder politiebegeleiding naar het Etihad Stadium.

Met een vol uitvak werden de spelers tijdens de warming-up luidkeels toegezongen. Zoals eerder beschreven verloor Madrid de wedstrijd uiteindelijk met 4-3, maar wát een wilskracht werd er getoond en wát een geweldige voetbalavond was dit. Ik zal deze dag nooit meer vergeten en hoop dat dit een begin is geweest van vele uitwedstrijden.

Sport is emotie: vaak heb je zin in een wedstrijd of ben je blij wanneer je een wedstrijd mag bezoeken. Om nog maar niet te beginnen over hoe blij je bent als er wordt gescoord of als je club wint. Maar helaas hoort teleurstelling ook bij sport. En daarom de laatste vraag:

Wat was jouw minst leuke voetbalmoment?

Mijn minst leuke voetbalmoment was de 1-4 nederlaag van Real Madrid tegen Ajax in de Champions League van 2018/19. De dagen voorafgaand aan deze wedstrijd zijn vele discussies geweest tussen vrienden en schoolgenoten waarin ik vol vertrouwen achter mijn club bleef staan. Zij hadden bovendien de laatste drie edities van de Champions League gewonnen, ik wist vrijwel niet hoe het was om uitgeschakeld te worden. Toen ik ’s avonds voor de TV zat, en ik doelpunt na doelpunt zag vallen in het net van Real Madrid, besefte ik me dat uitschakeling akelig dichtbij was. De dagen hierna heb ik me diep geschaamd, en tot vandaag de dag word ik nog wel eens met een sneer herinnerd aan dit moment.