Team Number 1 Voetbalreizen - Jeremy Jonk

Iedere maand stellen wij één van onze Number 1 teamleden aan jullie voor. Dit doen wij door middel van een interview. Wie verzorgt nou eigenlijk jouw Voetbalreis? Met wie heb je precies contact via de mail of de telefoon? En wat inspireert hem of haar op voetbalgebied? Lees het in ons Voetbalreisblog!Even voorstellen...

Naam: Jeremy Jonk

Werkzaam bij Number 1 Voetbalreizen sinds: 01-06-2019

Favoriete sport(en): Voetbal, Darts, Squash

Favoriete club(s): Real Madrid

Favoriete speler(s): Eigenlijk de gehele selectie van Real Madrid, maar in het speciaal:

Lucas Vázquez, Keylor Navas, Sergio Ramos, Casemiro en Marcelo

Favoriete coach(es): Zinédine Zidane, Carlo Ancelotti

Favoriete stadion(s): Santiago Bernabéu


Mooiste voetbalmoment/-herinnering:

Mijn mooiste voetbalherinnering is toch echt wel de Champions League finale van 2014 in Lissabon, tussen de twee rivalen uit Madrid: Real Madrid – Atlético Madrid.

Ik was destijds 12 jaar oud, ik keek er al wekenlang naar uit om samen met mijn beste vriend, tevens Real Madrid supporter, deze wedstrijd op tv te gaan bekijken.

De wedstrijd verliep rustig. Na een grote gemiste kans van Gareth Bale, belandde de bal enkele minuten later na een ongelukkig moment in het doel van Iker Casillas. Diego Godín opende de score in de 36e minuut, 0-1…

Tweede helft, Real Madrid creëerde veel meer dan Atlético, maar de stand was nog altijd 0-1.
De zenuwen gierden door mijn lijf, bij elke bal richting het doel van Thibaut Courtois (destijds Atlético doelman) ging mijn hart sneller kloppen.
De blessure tijd was aangebroken, na een weggekopte voorzet ging Luka Modric aanleggen voor de hoekschop. De bal ging richting Sergio Ramos, die hem feilloos binnenkopte, met op de klok 92:48.

Iedereen ging door het lint, het publiek, de spelers, de wisselspelers, zelfs Real Madrid voorzitter Florentino Pérez vierde dit moment enthousiaster dan ooit tevoren.

Uiteindelijk wist Real deze wedstrijd met 4-1 te winnen in de verlenging, en de ó zo lang gesmachte ‘La Décima’ binnen te slepen. Dit was de 10e Champions League-beker in de geschiedenis van de club.


Mooiste voetbalervaring:

Dit zijn eigenlijk twee momenten waaruit ik geen besluit kan maken. Een van de momenten was 2013. Ik ging mee naar een uitwedstrijd van FC Volendam, onze plaatselijke voetbalclub. Zij speelde in de KNVB Beker tegen Ajax. Voor de wedstrijd werd Gerrie Mühren, na zijn overlijden herdacht in de Amsterdam ArenA. Dit was de oom van FC Volendam-Speler Robert Mühren geweest. Na een 1-0 achterstand met rust, scoorde diezelfde Robert Mühren de gelijkmaker. Het werd verlengen, de verlenging was nog maar net begonnen, en uitgerekend weer Robert Mühren zorgde voor de 1-2, het hele uitvak ontplofte, de T-shirts en plastic bekers vlogen door de lucht. Uiteindelijk scoorde Ajax nog 3 doelpunten in deze verlenging, en ging FC Volendam met een 4-2 nederlaag naar huis. Maar dit heeft mijn kijk op dit geweldige en onwerkelijke moment niet veranderd.

Het tweede moment is wat meer recentelijk; in februari van het jaar 2020 heb ik de wedstrijd Real - Atlético bijgewoond. Dit was samen met de eerder genoemde vriend waarmee ik de finale van 2014 heb bekeken. Wij hadden geweldige plekken dicht op de zijlijn van het veld. Wij kwamen via de trap ons vak in Santiago Bernabéu binnen lopen, met de selectie tijdens de warming-up op slechts enkele meters afstand. Dit prachtige moment zal ik nooit meer vergeten.


Sport is emotie: vaak heb je zin in een wedstrijd of ben je blij wanneer je een wedstrijd mag bezoeken. Om nog maar niet te beginnen over hoe blij je bent als er wordt gescoord of als je club wint. Maar helaas hoort teleurstelling ook bij sport. En daarom de laatste vraag:


Wat was jouw minst leuke voetbalmoment?

Mijn minst leuke voetbalmoment was de 1-4 nederlaag van Real Madrid tegen Ajax in de Champions League van 2018/19. De dagen voorafgaand aan deze wedstrijd zijn vele discussies geweest tussen vrienden en schoolgenoten waarin ik vol vertrouwen achter mijn club bleef staan. Zij hadden bovendien de laatste 3 edities van de Champions League gewonnen, ik wist vrijwel niet hoe het was om uitgeschakeld te worden. Toen ik ’s avonds voor de TV zat, en ik doelpunt na doelpunt zag vallen in het net van Real Madrid, besefte ik me dat uitschakeling akelig dichtbij was. De dagen hierna heb ik me diep geschaamd, en tot vandaag de dag word ik nog wel eens met een sneer herinnerd aan dit moment.


Bekijk alle blogs