Voetbalreis Londen naar degradatiestrijd Watford - Burnley

In 2020 zou het gaan gebeuren: een weekendje Londen in combinatie met een voetbalwedstrijd naar Tottenham Hotspur - Leicester City in het toen nog splinternieuwe Tottenham Hotspur Stadium. Corona gooide echte roet in het eten, en onze voetbalreis naar Londen moest maar liefst twee jaar uitgesteld worden.

Toen alle coronamaatregelen in Engeland eindelijk weer werden afgeschaft, gingen we op zoek naar een nieuwe voetbalreis. En warempel, op 30 april moest Leicester weer op bezoek bij Tottenham Hotspur in het Tottenham Hotspur Stadium. We besloten dezelfde voetbalreis te boeken en werden daarbij goed geholpen door Number 1 Voetbalreizen.


Wedstrijd verplaatst

Twee weken voordat we af zouden reizen naar Londen kregen we het teleurstellende nieuws dat, ondanks dat de wedstrijd al enige tijd bevestigd was, deze alsnog was verplaatst in verband met de Conference League. Omdat Leicester City op donderdag 28 april nog moest spelen tegen AS Roma, werd de wedstrijd van zaterdag naar zondag verplaatst. De teleurstelling was groot, maar er zat niets anders op dan de wedstrijd weer te moeten missen; onze Eurostar-trein ging namelijk op zondagochtend alweer terug naar Amsterdam en de wedstrijd zou zondagmiddag pas gespeeld worden.


Voetbalstad Londen

Er is geen stad die zoveel voetbalclubs heeft als Londen. Er waren dus gelukkig nog wel mogelijkheden om een andere wedstrijd te bezoeken. De keuze viel op Watford - Burnley, die op dat moment verwikkeld waren in een degradatiestrijd. Beide ploegen speelden dus nog écht ergens om, wat het wel zo leuk maakt.

Na Koningsdag reisden we dus alsnog af naar Londen voor een voetbalweekend. Op vrijdagochtend deden we de fietstour van Baja Bikes langs alle highlights van Londen. Deze tour was ook geboekt door Number 1 Voetbalreizen, super geregeld! Op vrijdagavond aten we wat snacks in een echte Engelse pub, waar we onder andere naar West Ham United - Eintracht Frankfurt en Manchester United - Chelsea keken.


Zaterdag – match day

Zaterdagochtend reisden we na een heerlijk ontbijt in het Pullman Hotel af naar Watford. Met de metro duurde dit ongeveer anderhalf uur, waarbij we één keer over moesten stappen. Het openbaar vervoer is overigens super goed geregeld in Londen en met een Oyster Card is het heel voordelig en eenvoudig om door Londen te reizen.

Aangekomen in Watford kom je in een andere wereld terecht: van het drukke Londen in een rustige woonwijk. We hadden mazzel dat het prachtig weer was en gingen nog even lekker lunchen in het parkje, vlakbij het metrostation. Daarna liepen we door de woonwijken van Watford richting Vicarage Road.


Vicarage Road – het stadion van Watford FC

Omdat het stadion van Watford FC midden in een woonwijk is, valt er rondom het stadion weinig te beleven. Echter, in het stadion heb je meerder plekken (boven en beneden) met lange gangen en bars waar je wat lekkers kunt eten en een biertje kunt drinken. Bij de tribunes is bier niet toegestaan.

Watford FC - Burnley

De wedstrijd begon met een sterke eerste helft van Watford. De thuisploeg kwam al na een paar minuten op 1-0 voorsprong en bleef de hele eerste helft druk zetten op Burnley, de ploeg van Wout Weghorst. In de tweede helft draaide de wedstrijd echter volledig om: Burnley was continu in balbezit en dit werd na ruim 80 minuten beloond met de eerste goal voor de uitploeg. De meegereisde fans gingen echt helemaal uit hun dak en bleven hun club vanaf dit moment toejuichen en toezingen. Dit resulteerde na drie minuten in nóg een goal voor Burnley, en het publiek ontplofte.

Het teleurgestelde Watford-publiek stond in grote getale op en verliet de wedstrijd vijf minuten voor het einde. Degradatie was voor Watford nu zo goed als zeker. Burnley is nog volop in de degradatiestrijd, samen met Everton en Leeds. Wie zal de Premier League dit seizoen moeten verlaten?


De laatste avond

Met een dubbel gevoel verlieten ook wij uiteindelijk het stadion om de metro terug te pakken richting het centrum van Londen. Daar deden we nog wat biertjes terwijl we keken naar de wedstrijd Leeds - Manchester City. We sloten de avond af in een gezellig Grieks restaurant, The Real Greek – Soho, en proostten op een geslaagd voetbalweekend in Londen.

Number 1 Voetbalreizen, bedankt voor de heerlijke voetbalervaring!


Bekijk alle blogs   Alle wedstrijden van Watford