De Rode Duivels live toejuichen op het EK 2024?
Ontdek alle matchen van België!

Achtste finalewedstrijden van de Champions League deel 1

De 1e ronde van de achtste finalewedstrijden van de Champions League is gespeeld. AS Roma en FC Porto trapten tegen elkaar af op dinsdag 12 februari, tegelijkertijd met Manchester United en Paris Saint Germain.

Gisteravond sloten zowel Atlético MadridJuventus als Schalke 04Manchester City de 1e ronde spetterend af.

Wat is er allemaal gebeurd en hoe staan alle clubs er nu voor?

FC Porto ging op bezoek in het Stadio Olimpico bij AS Roma. De wedstrijd werd pas laat, maar in korte tijd besloten. Nicolò Zaniolo schoot in de 70e en 76e minuut de score van 2-0 op het bord. Porto maakte in de 79e minuut nog een belangrijk uitdoelpunt en houdt zo nog aansluiting voor de return.

Manchester United ontving de grote club uit Parijs, Paris Saint-Germain. De ploeg van Solskjaer was bezig aan een goede reeks, maar kond het niet winnen van PSG, die vooral in de 2e helft oppermachtig was. Binnen 7 minuten tekenden zij de 0-2 op het bord. Manchester United bleef aanvallen en druk zetten, maar kwam er niet doorheen. Paul Pogba pakte in de slotfase zijn 2e gele kaart. Het was voor Manchester onder leiding van Solksjaer de eerste nederlaag sinds half december. PSG zet met een 0-2 score een grote stap richting de kwartfinales.

Een dag later, op 13 februari, is het Borussia Dortmund die op bezoek gaat bij Tottenham. In de eerste helft van de wedstrijd krijgt de uitploeg de meeste kansen maar blijft de stand 0-0. Tottenham slaat direct in de 2e helft toe met een doelpunt van Son Heung-min in de 47e minuut. De wedstrijd wordt in de 83e en 86e minuut beslist. Met de eindstand 3-0 lijkt de return in Dortmund enkel nog een formaliteit.

En dan was er Ajax. Na het verlies van Feyenoord en Heracles in de competitie, lagen de verwachtingen niet heel hoog tegen de grote club Real Madrid. Ajax liet echter vanaf de eerste minuut zien dat zij wilden winnen, maar ook dat zij de kwaliteiten bezaten om te winnen. Met aanvallend spel en veel druk maakten zij het de topclub uit Madrid moeilijk. Na een afgekeurd doelpunt van Tagliafico sloeg Benzema na rust toe. Hakim Ziyech maakte echter direct gelijk, en de hele wedstrijd leek het alsof Ajax nog een keer toe ging slaan. Het mocht echter niet zo zijn, en De Koninklijke maakte in de 87e minuut de 1-2. De nederlaag was zuur en onverdiend en er staat Ajax een lastige taak te wachten op dinsdag 5 maart in het Bernabéu.

Dinsdag 19-02: Olympique Lyonnais krijgt FC Barcelona op bezoek terwijl Bayern München het opneemt tegen Liverpool op Anfield. Voor beide wedstrijden kan eigenlijk hetzelfde gezegd worden; er gebeurt een hoop, maar niet één club komt tot afronding. Barcelona kreeg maar liefst 25 doelpogingen, maar de Catalanen wisten niet te scoren in Lyon. Ook in Anfield werd er niet gescoord.

De laatste 2 wedstrijden van de 1e ronde van de Champions League werden gisteravond (20-02, 21.00 uur) gespeeld. Waar het de dag ervoor een doelpuntloze avond was, regende het gisteravond doelpunten. Juventus ging op bezoek bij Atlético Madrid, maar had weinig in te brengen in het Wanda Metropolitano. Na rust werd de thuisploeg sterker. Nadat de VAR Atlético in de 1e helft een penalty ontnam, werd er in de 2e helft een prachtig doelpunt afgekeurd vanwege een klein duwtje. Atleti gaf echter niet op en tekende in de 78e minuut voor de 1-0. Diego Godín versterkte in de 83e minuut de positie van Atlético met de 2-0. Juventus had weinig in te brengen en staat een zware klus te wachten in de return.

In Gelsenkirchen kwam Manchester City op bezoek bij Schalke 04. De ploeg keek na 2 penalty’s van Schalke voor rust tegen een 2-1 achterstand aan. City creëerde in de 1e helft weinig kansen en kreeg in de 2e helft nog een tegenslag; na een 2e gele kaart in de 68e minuut moest Otamendi het veld verlaten en speelden de Citizens verder met 10 man. De ploeg van Pep Guariola gaf de strijd echter niet op en maakte via een prachtige vrije trap weer gelijkspel. In de 90e minuut zorgt Sterling zelfs nog voor de 2-3, waardoor de topclub uit Manchester alsnog aan het langste eind trekt (2-3).

20-02Schalke - Manchester City2-3

Er is nog van alles mogelijk in de return, en de 2e helft van de achtste finalewedstrijden van de Champions League belooft dan ook zeer spannend te worden.

Zie voor het volledige wedstrijdprogramma de vorige Champions League-Voetbalblog.

Wilt u ook bij één van deze geweldige wedstrijden zijn? Kijk op onze website voor het aanbod en laat het ons weten wanneer u vragen heeft. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Wij voorzien u graag van de beste adviezen!