Tips voor vliegen naar Barcelona

Over het algemeen is Barcelona een gemakkelijk bereikbare stad. Wij bieden onze Voetbalreizen aan inclusief hotel en vlucht, maar u heeft ook altijd de mogelijkheid om zelf uw vlucht te boeken naar Barcelona. Er zijn talloze mogelijkheden om vanuit Nederland, België of Duitsland naar deze populaire stad te vliegen. 

Het internationale vliegveld van Barcelona is El Prat. Een ander, en vaak goedkoper alternatief, is het vliegveld Girona Airport. Vanaf hier bent u ongeveer in 1 uur en 20 minuten in het centrum van Barcelona. Barcelona-El Prat Airport

Barcelona-El Prat Airport

Afstand centrum Barcelona15 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona.

VervoerMinutenPrijs
Taxi30€ 35,00
Trein35€ 5,00
Bus30€ 6,00
Metro35€ 4,60
Girona Airport

Girona Airport

Afstand centrum Barcelona95 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Barcelona.

VervoerMinutenPrijs
Taxi80€ 120,00
Bus80€ 16,00

Tips voor vliegen naar Spanje via Barcelona-El Prat Airport

Er zijn vele mogelijkheden om op zaterdagochtend rechtstreeks op Barcelona te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u vliegen met KLM, Transavia of Vueling. Deze maatschappijen hebben meerdere vluchten die vertrekken voor 10.30 uur, waardoor u altijd op tijd bent voor de wedstrijd. Op maandag zijn er talloze mogelijkheden om terug te vliegen met dezelfde maatschappijen. Als alternatief kunt u ook vanaf Eindhoven met Transavia zaterdagmorgen vliegen op Barcelona. Zij hebben op maandag 2 opties om weer terug te vliegen.

Een ander goed alternatief zijn de vluchten vanaf Brussel Zaventem. Vanuit hier kunt u gebruik maken van de luchtvaarmaatschappijen Brussel Airlines, Vueling en Ryanair. Zij hebben allemaal vluchten die op zaterdagochtend vertrekken en op maandag meerdere mogelijkheden om terug te vliegen. Vanuit Brussel Charleroi zijn ook nog diverse mogelijkheden met met Ryanair te vliegen. Dan is er ook nog een uitwijkmogelijkheid naar Düsseldorf. Vanaf hier vertrekken vluchten van Eurowings op zaterdagmorgen. Ook hierbij geldt dat er meerder opties terug zijn.

Van het internationale vliegveld Barcelona El Prat naar het centrum
Het vliegveld van Barcelona, dat officieel Aeroport de Barcelona El Pat heet, ligt zo’n 15 kilometer van Barcelona vandaan. Een taxi van de luchthaven naar het centrum van Barcelona kost gemiddeld (afhankelijk van het verkeer) zo’n € 35,00. U kunt eventueel ook een taxi van tevoren regelen via TaxiTender

Met de Renfe R2 Nord trein reist u gemakkelijk van de luchthaven naar het centrum. Indien u aankomt op Terminal 1, zal een pendelbus u naar de ingang van het treinstation buiten de terminal brengen. Een enkele rit met de trein kost ongeveer € 5,00 en de reistijd naar treinstation Passeig de Grácia is ongeveer een half uur.

Barcelona Airport heeft twee terminals (T1 en T2). Vanaf hier kunt u de (blauwe) Aerobus pakken met nummer A1 of A2. Dit is de snelste manier om snel in het centrum van de stad te komen. De bus stopt in Barcelona op de volgende plekken: Plaça d’Espanya, Urgell, Plaça Universitat en Plaça Catalunya (nabij de Ramblas). De prijs voor een retourtje met deze bus ligt iets boven de € 10,00. Het is ook mogelijk om voor zo’n € 6,00 een enkeltje te kopen in de bus.

Sinds begin 2016 gaat er ook een metro vanaf beide terminals van El Prat. De nieuwe L9 lijn brengt u naar de stad, maar stopt niet in het centrum. U dient bij metrostation Torrassa over te stappen op metrolijn L1 richting Fondo. Na zo’n 15 minuten bent u dan in het centrum van Barcelona (Plaça Catalunya). Dit plein ligt direct aan de Ramblas. Metro L9S wordt niet gezien als de beste vervoersmogelijkheid om het centrum van Barcelona te bereiken, omdat u zeker twee keer moet overstappen

Belangrijk: Bent u zich ervan bewust dat er 2 verschillende Barcelona Bussen zijn die beide door hetzelfde bedrijf gerund worden. Zorg ervoor dat u op de juiste bus stapt. Één bus vertrekt vanaf Girona Airport en gaat direct naar Barcelona (en vice versa) en de andere bus vertrekt van het centrum van Girona en gaat naar Barcelona (en vice versa); zorg ervoor dat u op de juiste Barcelona Bus stapt.

Tips voor vliegen naar Spanje via Girona Airport

Als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief om te reizen naar Barcelona kan het interessant zijn om op Girona te vliegen. Dit is mogelijk vanaf Eindhoven met Ryanair. Vanuit Brussel Charleroi is dit ook mogelijk alleen dan wel met de heenvlucht op vrijdag. Vanaf Düsseldorf zijn er dan ook twee extra mogelijkheden met Norwegian Airlines en Vueling.

Vanaf het vliegveld van Girona naar het centrum van Barcelona
Vanaf het vliegveld van Girona bent u in ongeveer 1 uur en 20 minuten in het centrum van Barcelona. U kunt een taxi nemen vanaf het vliegveld, maar dit is wel prijzig; u bent al snel al € 120,00 kwijt.

De Barcelona Bus is waarschijnlijk de makkelijkste methode voor een transfer vanaf Girona Airport naar het centrum. De busdienst wordt door een onafhankelijk bedrijf gerund en heeft geen direct bedrijfsverband met Ryanair. De bustijden zijn echter wel afgestemd op de vertrek- en aankomsttijden van Ryanair. De bus stopt direct buiten het vliegveld en zal u naar Estacio d’ Autobusos Barcelona Nord (Barcelona’s belangrijkste busterminal) brengen in het stadscentrum van Barcelona. Vanaf hier kunt u de Rode Metrolijn L1 pakken om naar uw eindbestemming te gaan.

Het dichtstbijzijnde metrostation bij het busstation is Metro Arc de Triomf. Zorg ervoor uit te stappen bij de uitgang, genaamd Sortida Nápols. Het metrostation ligt op slechts 5-10 minuten lopen vanaf het busstation. De reistijd bedraagt ongeveer 1 uur en 10 minuten. De prijs van een Barcelona Buskaartje is ca. € 25,00 per persoon voor een retourtje. 

Belangrijk: Bent u zich ervan bewust dat er 2 verschillende Barcelona Bussen zijn die beide door hetzelfde bedrijf gerund worden. Zorg ervoor dat u op de juiste bus stapt. Één bus vertrekt vanaf Girona Airport en gaat direct naar Barcelona (en vice versa) en de andere bus vertrekt van het centrum van Girona en gaat naar Barcelona (en vice versa); zorg ervoor dat u op de juiste Barcelona Bus stapt.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer in Barcelona

Het openbaar vervoer in Barcelona is zeer goed geregeld. U kunt gebruik maken van de bus, trein en metro en vrijwel iedere uithoek van de stad is hiermee te bereiken. U kunt uw reis zeer gemakkelijk plannen met Google Maps. Een enkele rit met de bus of metro kost zo’n € 2,20. Indien u veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer, dan is het voordeliger om voor € 10,20 een 10-rittenkaart te kopen. Een dagkaart in Barcelona kost € 8,60 per persoon. Als u meerdere dagen in Barcelona bent en met het OV gaat reizen kan het voordelig zijn een Barcelona Card of Hola BCN! Travelcard aan te schaffen. 

Bedenk van tevoren goed wat u precies wilt gaan doen tijdens uw Voetbalreis; zo kunt u veel geld besparen. Wilt u bijvoorbeeld ook veel dingen gaan bezichtigen? Dan kan het voordelig zijn de meest uitgebreide Barcelona City Pass aan te schaffen. 


Praktische informatie algemeen

  • Het kraanwater is drinkbaar maar anders dan in Nederland; er kan dus een chloorsmaak aan zitten.
  • De (dag)kaarten die u koopt voor het OV zijn vaak geldig in bus, metro en tram.
  • Check van tevoren de openingstijden van de musea; sommige musea zijn op maandag gesloten.
  • Koop alleen tickets voor bezienswaardigheden via officiële websites. Reserveren via de website van bijvoorbeeld het museum zelf is altijd het veiligst en voordeligst.
  • U kunt veel tijd besparen met het omzeilen van wachtrijen; koop uw kaartjes van tevoren.
  • Een fiets huren in Barcelona is een leuke, goedkope manier om veel van de stad in korte tijd te zien. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Barcelona Highlights Bike Tour.

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.