Tips voor vliegen naar Milaan

Milaan is een prachtige stad in Italië waar een hoop te beleven is. Naast mode en winkelen is Milaan natuurlijk ook een echte voetbalstad, met de grote gelijknamige voetbalclub AC Milan en ook Internazionale. Met de vele kerken, musea en andere bezienswaardigheden in Milaan komt u al snel dagen tekort. Het is dan ook zeker aan te raden om, wanneer u een Voetbalreis boekt naar Milaan, er een paar dagen aan te plakken. 

Milaan is een zeer grote stad en heeft daarom zelfs drie luchthavens waar u op kunt vliegen. De dichtsbijzijnde luchthaven is Milaan Linate. Luchthavens Milaan Malpensa en Milaan Bergamo liggen beiden ruim 50 kilometer van het centrum. Het kan soms voordeliger zijn om op één van deze twee luchthavens te vliegen en met het openbaar vervoer af te reizen naar het centrum van Milaan. Zo bent u wel wat langer onderweg, maar kunt u een hoop geld besparen. 

U kunt uw Voetbalreis volledig boeken bij Number 1 Voetbalreizen, maar u kunt natuurlijk ook zelf uw vlucht boeken. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft voor uw reis naar Milaan. Milano Linate airport

Milano Linate airport

Afstand centrum Milaan8 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Milaan.

VervoerMinutenPrijs
Taxi20€ 30,00
Bus30€ 1,50
Milaan Malpensa Airport

Milaan Malpensa Airport

Afstand centrum Milaan50 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Milaan.

VervoerMinutenPrijs
Taxi55€ 90,00
Trein45€ 13,00
Bus50€ 8,00
Bergamo Orio al Serio Airport

Bergamo Orio al Serio Airport

Afstand centrum Milaan52 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Milaan.

VervoerMinutenPrijs
Taxi55€ 100,00
Trein65€ 7,50
Bus60€ 5,00

Tips voor vliegen naar Italie via Milano Linate airport

Er zijn vele mogelijkheden om op zaterdagochtend rechtstreeks op Milaan Linate te vliegen. Vanaf Amsterdam Schiphol kunt u vliegen met KLM, EasyJet, Vueling, of Alitalia. Deze maatschappijen hebben meerdere vluchten die vertrekken voor 10.30 uur, waardoor u altijd op tijd bent voor de wedstrijd. Op maandag zijn er talloze mogelijkheden om terug te vliegen met dezelfde maatschappijen.
Als alternatief kunt u ook vanaf Brussel vliegen met Alitalia of Brussels Airlines. Zij bieden 2 opties heen en meerdere opties terug op maandag.

Van vliegveld Milaan Linate naar het centrum
Vliegveld Milaan Linate ligt maar 8 kilometer van het centrum van Milaan. In vergelijking met Milaan Malpensa Airport en Bergamo Airport is de ligging van dit vliegveld ten opzichte van het stadscentrum het meest gunstig. U zou een taxi kunnen nemen naar het centrum. Dit duurt ongeveer twintig minuten, afhankelijk van het verkeer, en kost rond de € 30,-. U kunt eventueel een taxi van tevoren regelen via TaxiTender. Dan staat de taxi voor u klaar en heeft u altijd een vaste prijs.

Een veel goedkopere optie is om de bus te pakken. Vanaf het vliegveld kunt u met buslijn 73 van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat iedere 10 minuten naar het centrum van Milaan reizen. Een enkele reis kost slechts €1,50. Wilt u op dezelfde dag nog meer reizen dan kunt u ook een dagkaart kopen voor €4,50. Bij de bushalte van het vliegveld vindt u ticketautomaten waar u kaartjes kunt kopen; tickets zijn pas geldig als ze aan boord zijn afgestempeld. De eindhalte Piazza San Babila is een plein midden in het centrum van Milaan. Hier is ook een metrostation; met de metro kunt u overal in korte tijd in Milaan komen. De dichtstbijzijnde metrolijn is de M1.

Tips voor vliegen naar Italie via Milaan Malpensa Airport

Vanaf Schiphol kunt u met meerdere maatschappijen vliegen naar vliegveld Milaan Malpensa. Onder andere KLM, Vueling en EasyJet bieden vluchten aan op zaterdag. Er zijn niet heel veel ochtendvluchten voor 10.00 uur; aangezien wedstrijden in Italië zo nu en dan op zaterdagmiddag om 15.00 uur al worden gespeeld is het in dit geval een te krap reisschema. Uiteraard zijn er wel voldoende alternatieven. Één van deze alternatieven is om al op vrijdag heen te vliegen. Dit kan ook ’s avonds om 21.20 uur met KLM waardoor u geen extra vrije dag hoeft te nemen. Als u dat te laat vindt zijn er nog een hoop andere opties op vrijdag.

Als alternatief kunt u ook met Eurowings vliegen vanaf Düsseldorf. Deze maatschappij biedt een vroege vlucht op zaterdagochtend 7.00 uur, waardoor u zeker op tijd bent voor de wedstrijd. Ook vanuit Brussel gaan er meerdere vroege zaterdagvluchten, bijvoorbeeld om 06.55 uur met Ryanair of 06.20 uur met Brussels Airlines.


Van Vliegveld Milaan Malpensa naar het centrum
Het vliegveld Milaan Malpensa ligt op 50 kilometer afstand van Milaan centrum. Het vaste tarief voor een taxirit naar de stad is € 90,-. Voor een goede, vaste prijs is het verstandig vooraf een taxi te regelen via TaxiTender.

Het is een stuk goedkoper om vanaf Milaan Malpensa met de trein te reizen. Vanaf Terminal 1 en 2 vertrekt twee keer per uur de Malpensa Express. Let op! Het station Milano Cadorna ligt centraler dan Milano Centrale. Check vooraf goed uw route waar u het beste uit kunt stappen voor uw hotel. De reistijd vanaf het vliegveld naar Milano Cadorna is ongeveer drie kwartier en een kaartje kost € 13,-.

Als u vliegt met EasyJet en dus arriveert op Terminal 2 kunt u er ook voor kiezen om met de bus naar Milaan te reizen. Deze Terravision-bus brengt u naar het centrum in ongeveer 50 minuten. Een kaartje kost € 8,-. De bussen vertrekken ongeveer drie keer per uur.

Tips voor vliegen naar Italie via Bergamo Orio al Serio Airport

Het vliegveld Milaan Bergamo ligt ongeveer 52 kilometer buiten de stad. Het is geen groot vliegveld met maar 1 terminal, dat goedkopere vluchten hanteert dan de andere twee vliegvelden in Milaan. Met Ryanair vliegt u rechtstreeks vanaf Eindhoven al vanaf € 85,-. Zowel Ryanair als EasyJet bieden goedkope vluchten aan vanaf Schiphol, maar deze zijn helaas alleen met een tussenstop. U kunt wel heel goed uitwijken naar de luchthaven Brussel Charleroi. Deze biedt al rechtstreekse vluchten aan vanaf slechts € 34,-. Op zaterdag is er een vroege ochtendvlucht beschikbaar waardoor u altijd op tijd bent voor uw wedstrijd. Op vrijdag zijn er meerdere opties beschikbaar.

Vanaf vliegveld Milaan Bergamo naar het centrum
Een taxi vanaf Bergamo Airport – ook wel luchthaven Orio al Serio genoemd – richting het centrum kost ongeveer € 100,-. Er staan taxi’s buiten de Arrivals hal, maar u kunt ook een taxi reserveren via TaxiTender zodat u gegarandeerd een taxi heeft en van tevoren een vaste prijs kunt afspreken.

Vliegveld Milaan Bergamo heeft geen treinstation in de buurt. Een shuttlebus rijdt elke 30 minuten heen en weer van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Deze brengt u naar het treinstation van Bergamo. Een ticket voor deze shuttlebus kost slechts € 1,55. Voor bagage moet u wel iets extra’s betalen. Het ritje met de shuttlebus naar het treinstation duurt ongeveer 15 minuten. Vanaf het centraal station van Bergamo vertrekt ieder uur een regionale trein naar Milano Centro. De treinreis duurt ongeveer 48 minuten en een ticket kost € 5,50. 

Vanaf luchthaven Bergamo is het ook mogelijk de bus Terravision naar het station Milano Centro te nemen. De bus vertrekt ongeveer 2 keer per uur. Het ritje duurt precies een uur en een kaartje kost € 5,-. Tickets kunnen worden gekocht via de website van Terravision.


Vliegen op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit nog voordeliger zijn. 


Openbaar vervoer in Milaan

Wanneer u van plan bent meerdere dingen te gaan bezichtigen in Milaan kan het handig zijn de Milaan City Pass aan te schaffen. Hiermee heeft u ook gelijk een gratis transfer vanaf de luchthaven. Dit betreft een enkele reis vanaf een luchthaven naar keuze. Daarnaast krijgt u verschillende kortingscodes die u kunt gebruiken voor een hoop toeristische attracties, zoals de Hop-on Hop-off-bus, een rondleiding in het San Siro Stadion, skip-the-line tickets voor het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci en bijvoorbeeld een optionele metrokaart. Wanneer u uw ticket online bestelt kunt u de aankomstdatum en de luchthaven waar u aankomt selecteren. 

De metro is het favoriete middel van openbaar vervoer in Milaan. De meeste metro’s rijden elke 2 tot 8 minuten. De stad heeft vier metrolijnen: M1 (rood), M2 (groen), M3 (geel) en M5 (lila). Alle lijnen kruisen elkaar op bepaalde plekken waardoor u regelmatig kunt wisselen van metrolijn. Metrolijn 5 brengt u eventueel naar het San Siro Stadion. U kunt met één kaartje gebruikmaken van al het openbaar vervoer in Milaan. Dit kaartje kost €1,50 en is 90 minuten geldig. Wilt u meer gebruikmaken van het openbaar vervoer dan is een dagkaart voordeliger; deze kost €4,50. Kaartjes zijn te koop bij loketten en automaten op de metrostations en bij tabakswinkels en kiosken in de stad. Net als in Nederland moet u met dit kaartje inchecken bij een poortje voor het instappen.

Reizen met de tram is ook mogelijk in Milaan. Er rijden moderne maar ook historische trams door de stad.


Praktische informatie algemeen

  • Het kraanwater is drinkbaar maar anders dan in Nederland; er kan dus een chloorsmaak aan zitten.
  • Het vervoersnetwerk wordt aangeduid met ATM (Azienda Trasporti Milanesi). U zult hier veel bordjes van zien; niet te verwarren met de Engelse ‘ATM’ voor geldautomaat.
  • De (dag)kaarten die u koopt zijn vaak geldig in bus, metro en tram.
  • Voor extra informatie over het vervoersnetwerk in Milaan kunt u kijken op www.atm.it.
  • Een andere leuke en goedkope optie is om de stad op de fiets te verkennen. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Milan Highlights Bike Tour.

Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.