Tips voor vliegen naar Liverpool

Boek via Number 1 Voetbalreizen een reis naar de grote voetbalstad Liverpool! Liverpool is dé stad van de gelijknamige voetbalclub Liverpool FC en ook de thuishaven van Everton FC. Naast voetbal is Liverpool ook een geweldige stad voor een citytrip. De geboortestad van de Beatles is sinds 2004 onderdeel van de werelderfgoedlijst van UNESCO en werd de stad in 2007 uitgeroepen tot dé culturele hoofdstad van Europa. De zeer fraaie havenstad beschikt over een goed uitgaansleven, waarbij St. Matthew's Street zeker niet overgeslagen mag worden.

U heeft bij ons altijd de mogelijkheid om een reis te boeken inclusief voetbalwedstrijd, hotelovernachtingen en vlucht. Omdat het aanbod van vluchten naar Liverpool niet heel erg groot is, is een eventuele andere optie om te vliegen naar Manchester Airport en vervolgens vanaf hier de trein te pakken naar Liverpool. Voor vluchten naar Manchester Airport zijn er legio opties. Lees verder voor meer informatie over vliegen van en naar Liverpool. Liverpool John Lennon Airport

Liverpool John Lennon Airport

Afstand centrum Liverpool14 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Liverpool.

VervoerMinutenPrijs
Taxi20£ 18,00
Bus25£ 3,00
Manchester Airport

Manchester Airport

Afstand centrum Liverpool58 km

Onderstaand een indicatie van het vervoer vanaf de luchthaven naar het centrum van Liverpool.

VervoerMinutenPrijs
Taxi55£ 40,00
Trein60£ 14,50
Bus55£ 15,00

Tips voor vliegen naar Engeland via Liverpool John Lennon Airport

Het aanbod van vliegtickets naar Liverpool vanuit Nederland en omstreken is niet heel groot. De tarieven van de vluchten zijn echter laag. Voor de goedkoopste tickets kunt u het best terecht bij EasyJet, die vluchten vanaf Amsterdam Schiphol en soms ook Brussel aanbiedt.

Met EasyJet kunt u op zaterdagochtend rechtstreeks naar Liverpool vliegen. De maatschappij biedt vluchten aan die vertrekken voor 10:30 uur, waardoor u altijd op tijd bent voor de wedstrijd. Op maandag zijn er meerdere mogelijkheden om terug te vliegen met dezelfde maatschappij. Voor een ruimere keuze is het verstandig een dag eerder heen te vliegen.

Er gaan helaas geen rechtstreekse vluchten vanuit Eindhoven, België of Düsseldorf.


Van Liverpool John Lennon Airport naar het centrum
Liverpool Airport ligt 14 kilometer van het centrum van de stad. Met de taxi is het ongeveer 20 minuten tot het centrum van Liverpool en betaalt u ongeveer £ 18, omgerekend € 22,-. Een goedkope taxi regelt u van tevoren via TaxiTender.

Buiten de terminal vertrekken verschillende bussen van Arriva richting het centrum van de stad; de bekendste daarvan is de Express-service Airlink 500. Deze bus brengt u in 25 minuten van en naar Liverpool One Bus Station. Een andere is Queen Square Bus Station naast het treinstation Liverpool Lime Street. Airlink 500 vertrekt twee keer per uur vanaf het vliegveld (bushalte 3) en vanuit de stad, van ’s ochtends heel vroeg tot ongeveer 19.00 uur ’s avonds. De prijs van een busticket voor een enkele reis is ongeveer £ 3. Het is voordeliger om een ‘Saveway ticket zone C’ te kopen waarmee u een dag kunt reizen in het Merseyside district; de prijs is £ 3,90 voor volwassenen en £ 2,30 voor kinderen t/m 18 jaar. 

Met de bussen 80A, 82A en 86A komt u ook in het centrum van Liverpool, maar bent u gemiddeld 20 minuten langer onderweg. Voordelen van deze bussen zijn de hogere frequentie en de goedkopere tickets. Bus 80A, 82A en 86A vertrekken iedere 15 à 30 minuten van en naar Liverpool Airport. Een ticket voor volwassenen kost £ 2,10, een ticket voor kinderen kost £ 1,40.

Tips voor vliegen naar Engeland via Manchester Airport

Omdat het aanbod van vluchten naar Liverpool niet heel erg groot is, is een eventuele andere optie om te vliegen naar Manchester Airport en vervolgens vanaf hier de trein te pakken naar Liverpool. Voor vluchten naar Manchester Airport zijn er legio opties. U kunt op zaterdagochtend kiezen uit meerdere maatschappijen en meerdere vluchten die vertrekken voor 10.30 uur. Zo kunt u vliegen met EasyJet, KLM en Flybe. Vanwege het hoge aanbod boekt u voor nog geen € 75,- een retourvlucht. Vanuit Eindhoven en Rotterdam gaan er geen rechtstreekse vluchten naar Manchester.

U kunt eventueel wel uitwijken naar bijvoorbeeld Düsseldorf. Hier gaan de tickets al vanaf € 70,- en u heeft meerdere opties met zowel Flybe als Eurowings. Met Ryanair vliegt u zelfs al vanaf € 60,- vanuit Brussel Charleroi. Ook Brussels Airlines biedt zaterdagochtend vluchten aan vanaf Brussel (Internationaal) Airport.

Van Manchester Airport naar het centrum van Liverpool
Vanaf Manchester Airport kunt u met de rechtstreekse trein naar Liverpool. Tussen Terminal 1 en 2 ligt het treinstation van het vliegveld; hier kunt u gewoon naartoe lopen. De rechtstreekse trein duurt ongeveer een uur en een kwartier en kost £ 14.50. U stapt dan uit bij Liverpool Lime Street. Deze trein rijdt echter maar 1x per uur. De prijs is altijd afhankelijk van het tijdstip waarop u reist. U kunt een andere trein pakken vanaf het vliegveld richting Manchester Piccadilly station en hier overstappen op een trein richting Liverpool Lime Street. Dit zal dan iets langer duren en ongeveer hetzelfde kosten. Vooraf kunt u natuurlijk ook uw route checken en direct naar uw hotel reizen. Al onze hotels bevinden zich in het centrum, dus de route zal niet heel veel afwijken. Met deze omweg via Manchester bent u uiteindelijk wel iets langer onderweg, maar u heeft veel meer opties en kunt nog geld besparen ook. U kunt vooraf de treintijden checken om te kijken wat de beste optie is.

Als u met meerdere personen bent kan het ook voordeliger zijn om met de taxi naar Liverpool te reizen. Dit kost ongeveer £ 40. Neem alleen een officiële taxi, geen ‘snorder’; de officiële ‘black cabs’ zijn altijd voorzien van een meter.

Er reist eventueel ook een bus van Manchester Airport naar Liverpool. De snelste bus doet er 55 minuten over. Prijzen zijn variërend van €5,- tot €24,-. Let goed op welke bus u neemt; de snelste is 55 minuten maar er is zelfs een bus die er 3 uur over doet. Ook deze prijzen en extra informatie kunt u vooraf online checken via de website van National Express.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer in Liverpool

In de stad Liverpool kunt u dagkaarten kopen waarmee u kunt reizen met de bus, tram en de metro. Deze zijn meestal voordeliger om aan te schaffen wanneer u van plan bent veel gebruik te maken van het OV. Een kaartje kost £4,50. Let overigens wel op met gewone buskaartjes; elke busmaatschappij heeft zijn eigen kaartjes waardoor u dus niet kunt switchen van bijvoorbeeld Arriva naar een andere busmaatschappij zoals Merseyline.


Praktische informatie algemeen

  • De valuta in het Verenigd Koninkrijk is de Britse pond (GBP).
  • Wisselkoers: £ 1 = € 1,13.
  • Het is het beste om pas te pinnen als u in de binnenstad bent en niet gelijk op het vliegveld. De wisselkoersen zijn hier anders en niet gunstig waardoor u snel veel geld kwijt bent voor de transactie. Dit geldt ook voor geld wisselen vooraf.
  • In Engeland worden stopcontacten van type G gebruikt. Als u in Nederland woont heeft u dus een reisstekker nodig.
  • In Engeland is het altijd één uur vroeger dan in Nederland.
  • Neem alleen een officiële taxi, geen ‘snorder’; de officiële ‘black cabs’ zijn altijd voorzien van een meter.
  • Als het weer het toelaat is het ook een goedkope en leuke optie om de stad op de fiets te verkennen. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Liverpool Highlights Bike Tour.

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.