Tips voor vliegen naar Frankfurt

Frankfurt is de thuisbasis voor de Duitse voetbalclub Eintracht Frankfurt. Na een periode van promotie en degradatie is de club alweer 6 jaar actief op het hoogste voetbalniveau in Duitsland. Afgelopen seizoen eindigden zij op een 8e plaats maar wonnen zij wel de DFB Pokal-finale van Bayern München. Ook dit seizoen draait het team weer mee in de bovenste helft van de competitie. Een voetbalwedstrijd bezoeken van Eintracht Frankfurt is dan ook zeker de moeite waard!

Frankfurt heeft naast voetbal nog een hoop andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. De moderne stad in het westen van Duitsland, die gedomineerd wordt door hoge wolkenkrabbers, is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen. Naast een hoop moderne architectuur en musea is er ook genoeg aangelegd groen te vinden.

Het is dan ook zeker aan te raden om uw Voetbalreis met een dag of twee te verlengen. U kunt een compleet verzorgde Voetbalreis boeken bij Number 1 Voetbalreizen, maar u kunt natuurlijk ook zelf uw vlucht boeken. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft voor uw reis naar Frankfurt.
Reizen naar Frankfurt via Frankfurt Airport

Het internationale vliegveld van Frankfurt, Frankfurt Airport of Frankfurt Am Main, is vanwege de centrale ligging een belangrijk verkeersknooppunt binnen Duitsland en Europa. Het internationale vliegveld is één van de grootste van Europa, waardoor het aanbod van vluchten groot is. U kunt dan ook uit meerdere directe vluchten kiezen vanaf Amsterdam Schiphol, zowel met KLM als Lufthansa. Om op zaterdagochtend te vliegen zijn er legio opties, waardoor u altijd op tijd bent voor de wedstrijd wanneer deze om 15.30 uur is.

Vanaf Brussel en Düsseldorf vliegt u al voor € 55,- naar Frankfurt. Er zijn hier ook meerdere vluchten waaruit u kunt kiezen.

Van het vliegveld van Frankfurt naar het centrum
Vanwege de centrale ligging van de luchthaven is het goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het vliegveld ligt 12 kilometer verwijderd van het stadscentrum. Wanneer u een taxi neemt van het vliegveld naar het centrum duurt dat, afhankelijk van de verkeersdrukte, 20 minuten. Een taxirit kost ca € 30,-. U kunt vooraf een taxi reserveren via TaxiTender, zodat u altijd een vaste prijs heeft en niet voor verrassingen komt te staan.

Een andere snelle manier om vanaf de luchthaven in het stadcentrum te komen is met de S-bahntreinen. Het treinstation bevindt zich onder Terminal 1. Vanaf hier vertrekken S-Bahn S8 en S9. De reis duurt niet langer dan 15 minuten en kost € 4,90. Tickets zijn te koop op de stations. Wanneer u meerdere ritjes gaat maken met de S-Bahn is het voordeliger om een dagticket* van € 10,50 aan te schaffen. U kunt ook een ticket voor 2 dagen aanschaffen; deze kost € 15,50. U stapt uit bij Frankfurt Hauptbahnhof; deze halte ligt in de binnenstad van Frankfurt.

Er gaan ook meerdere bussen vanaf het vliegveld naar verschillende delen van de stad en de wijdere omgeving. Als u de bus wilt pakken moet u dus vooraf goed uw route plannen. De bushaltes bevinden zich zowel voor Terminal 1 als voor Terminal 2. Met de gratis shuttlebus reist u van de ene naar de andere Terminal. Hier kunt u lijn 61 richting Frankfurt-Südbahnhof pakken. Deze bus komt het dichtst bij het centrum van Frankfurt. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten en een buskaartje kost € 2,20.

*Tip! De Frankfurt Card kunt u aanschaffen voor 1 dag à € 10,50, of voor 2 dagen à € 15,50. Als u meerdere keren gebruik gaat maken van het openbaar vervoer is deze kaart al voordelig. Daarnaast krijgt u met deze kaart ook nog vele kortingen op diverse bezienswaardigheden. Bekijk alle voordelen op de officiële website en bestel u kaart vooraf online.


Vluchten op zaterdag heel duur?

Een goed alternatief is om te kijken of u op vrijdag al heen kunt vliegen in plaats van zaterdag. Het kan prijstechnisch heel interessant zijn om uw reis met één dag te verlengen en al op vrijdag te vertrekken in verband met eventueel (veel) goedkopere vliegtickets. Zelfs met het boeken van een extra overnachting van vrijdag op zaterdag kan dit veel voordeliger zijn.


Openbaar vervoer Frankfurt

Het openbaar vervoer in Frankfurt is onderdeel van het Rhein-Main-Verkehrsverbund (RMV). Met een los kaartje of een dagkaart kunt u gebruikmaken van meerdere vervoersmogelijkheden.

Frankfurt heeft een groot en uitgebreid netwerk van metro’s, de S-Bahn, en treinen, de U-Bahn. Deze vervoersmiddelen zijn daarom ook het populairst; met de snelle metrolijnen komt u overal in Frankfurt. Er rijden uiteraard ook bussen en trams in Frankfurt, maar vooral wanneer u niet zoveel tijd heeft, zijn deze minder effectief. Ze zijn echter wel belangrijk omdat zij het metro- en treinnetwerk verbinden en aanvullen.

Wanneer u geen zin heeft om na te denken welke bus, trein of metro te pakken heeft u als alternatief de bekende Hop-On Hop-Off bussen: u kunt in- en uitstappen wanneer u maar wilt en de bussen brengen u langs alle belangrijke bezienswaardigheden.

Tip! Met de Frankfurt Card kunt u één of meerdere dagen reizen met het openbaar vervoer. U kunt een kaart aanschaffen voor 1 dag à € 10,50, of voor 2 dagen à € 15,50. Als u meerdere keren gebruik gaat maken van het openbaar vervoer is deze kaart al zeer voordelig. Daarnaast krijgt u met deze kaart ook nog vele kortingen op diverse bezienswaardigheden. Bekijk alle voordelen op de officiële website en bestel u kaart vooraf online.


Praktische informatie algemeen

  • De (dag)kaarten die u koopt zijn vaak geldig in bus, metro en tram.
  • Winkels zijn op zondag gesloten en sluiten op zaterdagmiddag al vrij vroeg in de middag (±15.00 uur). Doordeweeks sluiten de winkels echter pas rond 20.00 uur.
  • Frankfurt is goed te bereiken met de auto. Om het centrum te bereiken dient u echter wel in het bezit te zijn van een groene milieusticker. Parkeren op straat in de stad is ook niet goedkoop; beter kunt u in de garages parkeren voor ongeveer € 3,- per uur. Het allerbeste parkeert u buiten het centrum en neemt u de S-Bahn naar het centrum van de stad. U kunt gratis parkeren in de P+R Parkplatz Eschborn Süd.
  • Frankfurt en omgeving lenen zich perfect om te fietsen; een leuke en goedkope optie om de stad te verkennen. U kunt zelf een fiets huren of een georganiseerde fietstocht doen, zoals de uitgebreide Frankfurt Highlights Bike Tour.

* Genoemde prijzen en tarieven zijn indicatief en onderhevig aan wijzigingen.