Manchester

Reisinformatie Manchester

Identificatie

Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar Manchester afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen. 

Informatie openbaar vervoer Manchester

Om jezelf gemakkelijk door te stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken, al is alles in het centrum van Manchester ook prima te belopen. Manchester beschikt over een goed openbaar vervoersnetwerk. In Manchester en in een vrij groot gebied er omheen kun je gebruik maken van bus, tram en metro. De beste manier om met het openbaar vervoer te reizen is om een dagkaart te kopen. Deze kaart kost 3,50 pond. Met deze kaart kunt u met bus, tram of metro door te stad reizen.

Met het vliegtuig naar Manchester

Manchester Airport is het op twee na drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Brussel Airport, München Airport, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport en Hannover Airport vliegt u rechtstreeks naar Manchester. Daarnaast kunt via de kleinere luchthavens Eindhoven en Charleroi ook naar Manchester vliegen. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die u realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefste wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie, zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij, tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

Flybe: Amsterdam Schiphol en Düsseldorf Airport

Easyjet: Amterdam Schiphol

Ryanair: Eindhoven Airport en Brussel Charleroi Airport

KLM: Amsterdam Schiphol

Brussels Airlines: Brussel Airport

Air Berlin: Düsseldorf Airport en Hannover Airport

Eurowings: Düsseldorf Airport

Lufthansa:  Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport

Aankomst vliegveld Manchester

Bij aankomst op Manchester Airport bevindt u zich op 14km ten zuiden van de stad Manchester. Er zijn vanaf hier 2 mogelijkheden om naar het centrum van de stad Manchester te komen.

Openbaar Vervoer

Het vliegveld van Manchester heeft een eigen treinstation genaamd 'The Station'. Het treinstation is gelegen tussen Terminal 1 en Terminal 2. Om de 10 minuten vertrekt er een trein van en naar Manchester Piccadilly, dit treinstation is gelegen in het centrum van Manchester. Deze treinrit duurt een kwartier en een enkeltje kost voor een volwassene ongeveer € 6,00.

Taxi

Uiteraard staan er ook genoeg taxi's bij de uitgang van het vliegveld en deze brengen je in ongeveer 20 minuten naar het centrum van Manchester. De kosten hiervan zijn doorgaans rond de € 33,-.

Met de trein naar Manchester

Vanuit Nederland en Belgie duurt het zo'n slordige 6-10 uur om Manchester te bereiken. Vanuit Duitsland duurt het zo'n slordige 10-14 uur om Manchester te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com. 

Met de auto naar Manchester

Gaat u per auto naar Manchester ? Dan bent u naar verwachting zo'n 8-16 uur onderweg vanaf Amsterdam, Brussel en Berlijn.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard