Madrid

Reisinformatie Madrid

Identificatie

Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar Madrid afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen.

Informatie openbaar vervoer Madrid

Om gemakkelijk door de stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken. Het openbaar vervoer in Madrid is een zeer goed onderhouden netwerk dat u voordelig en efficiënt door de stad heen brengt. Madrid heeft vooral een uitstekend metronetwerk waarbij de metro's met grote regelmaat rijden. De makkelijkste manier om dit te doen is middels een 10-rittenkaart (10-viajes) welke gebruikt kan worden voor de metro, bus en de tram. Deze kaart kost maar € 12,20 en is te gebruiken door meerdere personen. Als u van plan bent meerdere dagen te gaan is het aan te raden een OV kaart voor meerdere dagen aan te schaffen bij één van de automaten die bij alle metrostations staan (abono turístico).

Met het vliegtuig naar Madrid

Vanaf bijna alle grote Europese luchthavens vertrekken er dagelijks vele vluchten naar Madrid, het is ook het grootste vliegveld van Spanje. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Brussel Airport Zaventem, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport zijn er dagelijks vele vluchten van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Ook vanaf een kleiner vliegveld zoals Charleroi vliegen er een aantal vliegtuigmaatschappijen naar de Spaanse hoofdstad. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefst wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

Ryanair: Charleroi en Brussel Airport Zaventem

KLM: Amsterdam Schiphol Airport

Iberia: Brussel Airport Zaventem, Amsterdam Schiphol Airport, Düsseldorf Airport, München Airport, Frankfurt Airport en Berlijn Tegel Airport

Air Europa: Amsterdam Schiphol, Brussel Airport Zaventem, Frankfurt Airport en München Airport

Air Berlin: Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport

British Airways: München Airport en Berlijn Tegel Airport

Lufthansa: Frankfurt Airport en München Airport

Aankomst vliegveld Madrid

Bij aankomst op luchthaven Madrid Barajas Airport bevindt u zich op 17km noordoostelijk van de het centrum van Madrid. Er zijn vanaf hier 4 mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen.

Metro

Zoals eerder vermeld, heeft Madrid een uitstekend metronetwerk waarbij de metro's met grote regelmaat rijden. Het vliegveld heeft twee metrostations, namelijk Aeropuerto T1-T2-T3 en Aeropuerto T4. Metro lijn 8 gaat vanaf daar langs alle delen van de stad. Als u naar het centrum wilt, dient u wel twee keer over te stappen bij Nuevos Ministerios en Tribunal of Plaza de España. Gemiddeld iedere 5 minuten vertrekt er een metro vanaf het vliegveld waarbij de totale reistijd naar het centrum van Madrid ongeveer 35 minuten zal zijn. Voor een kaartje betaal je ongeveer € 5,00, maar zoals eerder vermeld is het verstandiger om een 10-rittenkaart te kopen als u met meerdere personen gaat.

Bus

De bus Airport Express is een goed alternatief. Deze bus rijdt iedere 15 tot 20 minuten langs verschillende haltes in Madrid. Als u in het centrum van Madeid moet zijn, kunt u het beste uitstappen bij halte Cibeles. Een enkele reist kost met de bus ook € 5,00.

Trein

Vanaf Terminal 4 is het ook mogelijk om met de trein naar het centrum van Madrid te reizen. De lijn C-1 vetrekt iederen 30 minuten en om in het centrum te komen, dient u bij Chamartin of Nuevos Ministerios over te stappen op lijn C-3 of C-4. De gemiddelde reistijd inclusief  één overstap is ook met de trein 30 minuten. De prijs voor een treinkaartje is slechts € 2,60.

Taxi

Taxi's staan overal bij de uitgang van het vliegveld en brengen u binnen 25 minuten naar het centrum brengen. De kosten hiervan zijn doorgaans niet meer dan €30,-.

Met de trein naar Madrid

Vanuit Nederland en België duurt het ongeveer 20-24 uur om Madrid te bereiken. Vanuit Duitsland duurt het een slordige 28-32 uur om Madrid te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com.

Aankomst treinstation Madrid

Eenmaal aangekomen op het treinstation van Madrid (station Atocha) kunt u het beste de metro nemen om specifieke plaatsen in Madrid te bereiken. Vanaf het station lopen er verschillende metrolijnen die u naar alle delen van Madrid brengen.

Met de auto naar Madrid

Gaat u per auto naar Madrid? Dan bent u naar verwachting 17-23 uur onderweg vanaf Amsterdam, Brussel en Berlijn. Het beste is om, eenmaal aangekomen in Madrid, zo snel mogelijk een parkeerplaats te zoeken die bij voorkeur beveiligd is en verder te gaan per metro. Prijzen zijn hiervoor doorgaans aan de hoge kant.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard