Londen

Reisinformatie Londen

Identificatie
Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar Londen afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen.


Informatie openbaar vervoer Londen

Om jezelf gemakkelijk door de stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken. Het openbaar vervoer in Londen is een zeer goed onderhouden netwerk dat je voordelig en efficiënt door de stad heen brengt. De makkelijkste manier om dit te doen is middels een Londen Travelcard of een Visitor Oyster Card welke je van tevoren aan dient te schaffen en kan gebruiken voor de metro, bus en de trein. Uiteraard kan je in Londen ook je Londen Travelcard kopen voor het openbaar vervoer, maar dan kan je wel te maken hebben met lange wachtrijen. De Londen Travelcard is een papieren kaart welke te verkrijgen is voor 1 of 7 reisdag (en) en kost voor 1 dag € 15,50 voor een volwassene en € 8,00 voor een kind (11-15) . Als je van plan bent meerdere dagen te gaan is het aan te raden een Visitor Oyster Card aan te schaffen. Deze kaart is onbeperkt geldig en werkt nagenoeg hetzelfde als de OV-chipkaart in Nederland. Je dient de kaart op te laden met tegoed en te gebruiken voor het openbaar vervoer in Londen. Wanneer je deze kaart aanschaft, kan je zelf bepalen hoeveel tegoed je erop wil hebben. Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel dagen je gaat.

Met het vliegtuig naar Londen

Vanaf eigenlijk alle grote Europese luchthavens vertrekken er dagelijks vele vluchten naar de verschillende luchthavens in Londen. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Brussel Airport Zaventem, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport zijn er dagelijks vele vluchten van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Ook vanaf kleinere vliegvelden waaronder; Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Charleroi, Antwerpen en Keulen vliegen er een aantal vliegtuigmaatschappijen naar de Britse hoofdstad. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die u realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefste wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

Easyjet: Amsterdam Schiphol Airport en München Airport 

Ryanair: Eindhoven, Frankfurt Airport en Keulen

KLM: Amsterdam Schiphol Airport

Vueling: Amsterdam Schiphol Airport

Air Berlin: Düsseldorf Airport

Eurowings: Düsseldorf Airport en Keulen

British Airways: Amsterdam Schiphol Airport, Brussel Airport Zaventem, Rotterdam, Düsseldorf Airport, Frankfurt AirportMünchen Airport en Berlijn Tegel Airport

Lufthansa: Frankfurt Airport

Aankomst vliegveld Londen

Naar Londen kunt u vliegen op verschillende luchthavens. De luchthavens waar het meest op gevlogen wordt zijn Londen Gatwick Airport, Londen Stansted Airport en Londen Heathrow Airport. Er zijn verschillende manieren om het centrum van Londen te bereiken.

Londen Gatwick Airport

Londen Gatwick Airport ligt 45 kilometer ten zuiden van Londen. De beste manier om het centrum van Londen te bereiken is met het openbaar vervoer. Londen Gatwick Airport heeft namelijk een eigen treinstation bij de South Terminal. Daar vertrekt de trein Thameslink naar treinstation St. Pancras International en verder. Het treinstation St. Pancras International ligt midden in het centrum van Londen en een treinrit hiernaartoe duurt 55 minuten. Deze trein vertrekt ieder halfuur en een enkeltje kost voor een volwassene ongeveer € 12,00. U kunt uiteraard ook met de taxi het centrum van Londen bereiken, deze rit duurt iets meer dan een uur en kost ongeveer € 115,00.

Londen Stansted Airport

Londen Stansted Airport ligt op 63 kilomter ten noordoosten van Londen. Ook in dit geval kan je het best met openbaar vervoer naar het centrum van Londen reizen. De snelste manier is met de Stansted Express, deze trein rijdt vanaf het vliegveld in 47 minuten naar het trein- en metrostaion Liverpool Street Station. Dit station heeft ook een centrale ligging in Londen. Stansted Express rijdt een keer per kwartier naar het centrum en een enkele reis kost ongeveer € 22,50. Met de taxi bent u ongeveer anderhalf uur onderweg en deze rit kost € 120,00.

Londen Heathrow Airport

Londen Heathrow Airport is het drukste vliegveld van het Verenigd Koninkrijk en zelfs van Europa. Dit vliegveld is ten westen gelegen van Londen. De snelste manier om in het centrum van Londen te komen is ook in dit geval met het openbaar vervoer, namelijk met de trein. Met de Heathrow Express ben u in ongeveer 20 minuten bij Paddington Station, want ook centraal gelegen in Londen is. Deze rit kost ongeveer € 25,00. Een goedkopere manier om met het openbaar vervoer te reizen is met de metro. Met de donkerblauwe Piccadilly metrolijn duurt een rit naar Piccadilly Circus Station ongeveer 50 minuten en een enkele reis hiervoor kost € 8,50. Uiteraard gaan er vanaf dit vliegveld ook taxi's, een taxirit duurt 40 minuten en kost ongeveer € 70,00.

Met de trein naar Londen

Vanuit Nederland en Belgie duurt het zo'n slordige 5-7 uur om Londen te bereiken. Vanuit Duitsland duurt het zo'n slordige 10-12 uur om Londen te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. Het treinstation waar u naartoe reist is Londen St. Pancras International en deze ligt ook perfect in het centrum van Londen. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com. 

Aankomst treinstation Londen

Eenmaal aangekomen op het treinstation van Londen (station St. Pancras International) kan je het beste de metro nemen om specifieke plaatsen in Londen te bereiken. Vanaf het station lopen zes metrolijnen waarbij je iedere kant in Londen op kunt.

Met de auto naar Londen
Gaat u per auto naar Londen? Dan bent u naar verwachting zo'n 7uur onderweg vanaf Amsterdam. Vanaf Brussel bent u in nog geen 5 uur in het centrum van Londen. U reist via Calais (en de kanaaltunnel) naar het vaste land van Engeland. Het beste is om, eenmaal aangekomen in Londen, zo snel mogelijk een parkeerplaats te zoeken die bij voorkeur beveiligd is en verder te gaan per metro. Prijzen zijn hiervoor doorgaans aan de hoge kant.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard