Reisinformatie

Reisinformatie Barcelona

Identificatie

Voor inwoners van Europa is het aan te raden een identificatiebewijs mee te nemen wanneer u naar Barcelona afreist. Voor bezoekers van buiten Europa is het aan te raden uw paspoort mee te nemen.

Informatie openbaar vervoer Barcelona

Om gemakkelijk door de stad te bewegen is het aan te raden het openbaar vervoer te gebruiken. Het openbaar vervoer in Barcelona is een zeer goed onderhouden netwerk dat u voordelig en efficiënt door de stad heen brengt. De makkelijkste manier om dit te doen is middels een 10rittenkaart (T-10) welke gebruikt kan worden voor de metro, bus en de tram. Deze kaart kost maar € 9,95 en is te gebruiken door meerdere personen. Als u van plan bent meerdere dagen te gaan is het aan te raden een OV kaart voor meerdere dagen aan te schaffen bij één van de automaten die bij alle metrostations staan. Als toerist kunt u het best gebruik maken van een van de twee beschikbare toeristenkaarten; de Barcelona Card en de Hola BCN Travelcard. 

De Barcelona Card is een speciale toeristenkaart die gebruikt kan worden voor gratis openbaar vervoer en korting bij vele musea, activiteiten, winkels, restaurants, tentoonstellingen en vele andere toeristische diensten. De Barcelona Card is te koop voor 3, 4 of 5 dagen en geeft de mogelijkheid om gratis te reizen in de stadsbussen, trams, metro's, FGC treinen en de eerste zone van de regionale treinen inclusief de trein naar het vliegveld. De kosten van de kaart liggen tussen de € 45,- en € 60,- voor volwassenen en tussen de € 21,- en € 32,- voor kinderen. 

De Hola BCN! Travelcard is een kaart die te gebruiken is voor het onbeperkt en voordelig reizen in het openbaar vervoer in Barcelona. De Hola BCN! Travelcard kan je kopen voor 2, 3, 4 of 5 dagen en geeft je de mogelijkheid om gratis te reizen in de stadsbussen, trams, metro's, FGC treinen en de eerste zone van de regionale treinen inclusief de trein naar het vliegveld. 

Met het vliegtuig naar Barcelona

Vanaf bijna alle grote Europese luchthavens vertrekken er dagelijks vele vluchten naar Barcelona. Vanaf onder andere Schiphol Amsterdam, Brussel Airport Zaventem, Düsseldorf Airport, Frankfurt Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport zijn er dagelijks vele vluchten van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Ook vanaf kleinere vliegvelden waaronder; Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Charleroi, Antwerpen en Keulen vliegen er een aantal vliegtuigmaatschappijen naar de Catalaanse hoofdstad. Om de meest gunstige tarieven voor onze klanten te regelen hebben wij een vluchtmodule ingebouwd in de website die realtime alle vluchtmogelijkheden toont. Deze kunt u bekijken wanneer u de optie 'verder met vlucht' selecteert op de wedstrijdpagina en de luchthaven selecteert waar vanaf u het liefst wil vliegen. Wanneer u op volgende drukt komen alle mogelijke vluchten met bijbehorende informatie zoals; prijs, tijd en vliegtuigmaatschappij tevoorschijn. Uiteraard is dit altijd tegen de laagst mogelijke prijs.

Vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden:

Vueling: Brussel Airport , Amsterdam Schiphol Airport, Düsseldorf Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport

Ryanair: Charleroi, Eindhoven, Maastricht, Brussel Zaventem en Keulen

KLM: Amsterdam Schiphol Airport

Iberia: Brussel Airport Zaventem, Amsterdam Schiphol Airport, Düsseldorf Airport, München Airport en Berlijn Tegel Airport

Transavia: Eindhoven Airport en Amsterdam Schiphol

Air Berlin: Düsseldorf Airport

Eurowings: Düsseldorf Airport en Keulen

British Airways: München Airport en Berlijn Tegel Airport

Lufthansa: Frankfurt Airport

Aankomst vliegveld Barcelona

Bij aankomst op luchthaven Barcelona El Prat bevindt u zich op 10km zuidoostelijk van de stad Barcelona. Er zijn vanaf hier 3 mogelijkheden om naar het centrum van de stad te komen.

Bus

De A1 Bus rijdt vanaf het vliegveld via de Placa Universitat naar Placa de Catalunya welke in het centrum van de stad gelegen is. De bus vertrekt vanaf 06:00 tot 24:00 elke 15 minuten naar het centrum en kost doorgaans niet meer dan 5 euro. De reistijd hiervan is 30-45 minuten.

Trein

De trein rijdt vanaf de luchthaven via station Barcelona Sants en Placa de Catalunya naar Arc del Triomf welke in het centrum gelegen is. De reistijd bedraagt doorgaans niet meer dan 25 minuten en kost niet meer dan €4,-.

Taxi

Taxi's staan overal bij de uitgang van het vliegveld en brengen u binnen 15 minuten naar het centrum brengen. De kosten hiervan zijn doorgaans niet meer dan €30,-.

Met de trein naar Barcelona

Vanuit Nederland en België duurt het ongeveer 12-16 uur om Barcelona te bereiken. Vanuit Duitsland duurt het een slordige 12-20 uur om Barcelona te bereiken, afhankelijk vanaf welk treinstation u vertrekt. Het beste is om eerst de trein naar Parijs te pakken om vervolgens de hoteltrein Joan Mirò vanaf het station Pris-Austerlitz te nemen. De dienstregeling, prijzen en reserveringen kan je het beste van tevoren even checken op de website van het internationale treinverkeer: http://www.tgv-europe.com en www.elipsos.com (voor de Joan Mirò trein). 

Aankomst treinstation Barcelona

Eenmaal aangekomen op het treinstation van Barcelona (station Barcelona Sants) kunt u het beste de metro nemen om specifieke plaatsen in Barcelona te bereiken. Vanaf het station lopen twee metrolijnen: De L3 en de L5. De L3 is de groene lijn en gaat richting Canyelles, La Rambla, Placa de Catalunya en de stations aan de Passeig de Gracia en Diagonal. De L5 is de blauwe lijn en gaat richting de horta, de wijk L 'Eixample (waar de Sagrada Familia zich bevindt) en de Diagonal.

Met de auto naar Barcelona

Gaat u per auto naar Barcelona? Dan bent u naar verwachting 16-22 uur onderweg vanaf Amsterdam, Brussel en Berlijn. Het beste is om, eenmaal aangekomen in Barcelona, zo snel mogelijk een parkeerplaats te zoeken die bij voorkeur beveiligd is en verder te gaan per metro. Prijzen zijn hiervoor doorgaans aan de hoge kant.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard