La Rambla

La Rambla

La Rambla is verreweg de bekendste straat van Barcelona. Deze bekendheid gaat gepaard met toenemend toerisme, wat dan ook de reden is dat het zowel overdag als ’s nachts vaak heel erg druk is. La Rambla is afgeleid van het Spaanse woord ‘Rambla’ wat de letterlijke vertaling is van het woord ‘stroom’. Dit heeft te maken met de geschiedenis van de straat die ooit een rivierbedding was van de historische grens waar de stad ten einde kwam.

De Rambla heeft tegenwoordig vele functies, waaronder: agora, marktplein, ontmoetingsplaats en uitgaansplek. La Rambla is een echte afspiegeling van het oude en historische Barcelona waar alle tegenstellingen aanwezig zijn. Zo zijn er lachende en droevige gezichten, terrasjes om rustig te zitten, hels verkeer en opwekkende indrukken.

Aangezien het een zeer drukke straat is waar mensen vaak achteloos rondlopen is het ook een zeer gewilde plaats voor zakkenrollers om hun slag te slaan. Kijk hier daarom ook altijd uit en wees alert op alles om u heen.

Om alle indrukken van de drukke Rambla mee te krijgen is het goed om van tevoren in te lezen van wat er allemaal aanwezig is in de straat. Zo lopen veel mensen onwetend over de prachtige mozaïek van Miró heen die tussen het Liceutheater en de Metro in ligt. Terwijl je loopt is het ook zeker aan te raden om langs de prachtige fontein ‘Font de Canaletes’ gaan. Voor de liefhebbers van Barcelona zouden wij zeker aanbevelen hier een slok uit te nemen, de legende vertelt hierbij dat iemand die er van drinkt weer naar Barcelona zal terugkeren.

Mirador de Colom

Het Columbusmonument is geplaatst op de Placa portal de la Pau. Het monument is geplaatst op een zuil die u kunt bezoeken middels het nemen van een lift waar maximaal 3 personen in passen. Eenmaal boven kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de stad en de haven. Columbus zelf wijst in de richting van Azië waar zijn oorspronkelijke ontdekkingsreis naartoe ging en hem per ongeluk Amerika heeft doen ontdekken. Toen hij terugkeerde naar Spanje in 1493 heeft hij in Barcelona verslag gedaan van zijn ontdekkingen bij het koninklijk echtpaar die zijn reis hadden gefinancierd.

Mercat de Sant Josep

Mercat de Sant Josep, ook wel La Boqueria genoemd is een prachtige overdekte markt dat tevens een schouwspel is van gietijzeren en glazen structuren. De overdekte markt huisvest vele leuke etenstentjes waaronder viskraampjes, slagerskraampjes, tapastentjes, wijntentjes en veel meer! De perfecte tussenstop voor een hapje eten waarbij u ook nog iets van de authentieke Spaanse keuken meekrijgt.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA museum)

Een van dé musea in Barcelona die u zeker bezocht moet hebben wanneer u van kunst en cultuur houdt. Het museum is gevestigd in een stralend wit gebouw dat ontworpen is van Richard Meier die bekend stond om zijn avantgardistische en elegante stijl. Het grote witte gebouw op zich is al een zeer opvallende verschijning tussen alle karakteristieke straatjes en gebouwen die de typische uitstraling van Barcelona weergeven.

Het Macba museum buiten de permanente tentoonstellingen op de benedenverdieping ook vaak het podium van zeer bijzondere wisselende tentoonstellingen en is dus moeilijk aan te geven welke u kunt verwachten op uw trip naar Barcelona.

Hetgeen u kan verwachten is een verzameling van schilderijen, foto’s, beeldhouwwerken en video’s uit de afgelopen vijftig jaar. De verzameling is van zowel internationale als lokale kunstenaars die vooral de minimalistische, abstracte en hedendaagse figuratieve kunstvormen aanhangen.

Bij het betreden van het pand loopt u eigenlijk al meteen tegen één van de mooiste werken aan, namelijk ‘Rinzen’ van Antoni Tapiès. Het bestaat uit een matras van metalen spiralen, reeks stoelen en een schilderij.

Het museum is doorgaans dagelijks (behalve op dinsdag) geopend van 11:00-20:00 uur. Op zon- en feestdagen is dit van 10:00-15:00 uur. Het kaartje kost €7,50 en extra €6 voor speciale tentoonstellingen. Voor personen onder de 14 jaar en personen boven de 65 jaar is toegang gratis.

Placa Reial

Placa Reial is het levendige centrum van de wijk La Rambla. Gelegen aan het plein dat tussen de smalle straatjes grenzen prachtige paleizen in de stijl uit de tijd van Napoleon. In het midden van het plein zijn een aantal palmbomen te vinden die het plein samen met de prachtige lantaarnpalen een ontspannen en exotisch sfeertje geven. Dit is het perfecte plein om even lekker van een wijntje of biertje te genieten tijdens een lange dag sightseeing.

Palau Güell

Güell, bekend geworden om zijn fluwelen stoffen die hem stinkend rijk hebben gemaakt. Het paleis dat zijn naam draagt is ontworpen door Gaudí en was tevens een van de eerste van zijn grote bouwwerken. Na jarenlang gerestaureerd te zijn is het paleis in 2011 weer geopend voor het publiek.

Als u houdt van de typische gotische stijl in combinatie met de Moorse stijl zult u hier zeker aan uw trekken komen. In de hoofdzaal bevinden zich prachtige marmeren zuilen, mooie meubelen, en een orgel. Tevens bevinden zich op het dak maar liefst 18 schoorstenen. Hiervan zijn veertien exemplaren met keramiek afgewerkt. Deze schoorstenen tezamen vormen een zeer mooi schouwspel. Zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een bezoek aan de wijk ‘La Rambla’.

Gran Teatre del Liceu

Het theater Gran Teatre del Liceu is opgericht in 1847 en staat op de plaats van het voormalig klooster van de Trinitarissen. Het theater is maar liefst 2 keer verwoest waarvan een keer door een brand. Toch werd het elke keer weer opgebouwd. Het theater behoort tot een van de grootste in Europa en biedt vaak podium aan de grootste artiesten en componisten waaronder Richard Wagner, de Catalaanse zangeres Montserrat Caballé en het beroemde ballet van Diaghilev.

Placa de Sant Josep Oriol

Op het plein naast de Santa Maria del Pi staat een monument ter nagedachtenis van Angel Guimera en is één van de ontmoetingsplaatsen in Barcelona waar vele toeristen, muzikanten, straatartiesten en kunstenaars neerstrijken om samen te komen.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard