Haven en Waterkant

Haven Barcelona

De haven van Barcelona is het kloppend hart van de stad. De haven is eigenlijk, net als de rest van Barcelona, constant in verandering. De haven is in het bezit van vele attracties waaronder Moll de Espanya, Maramagnum, het grootste aquarium van Europa, de bioscoop en het historisch museum. Dit maakt het een plaats dat een echte toeristenpleister is geworden. Buiten het toeristische gedeelte om is er ook nog het World Trade Center wat de haven ook een zakelijk karakter heeft gegeven. De haven is primair gericht op het wandelverkeer. De brede promenades zijn omringd met palmbomen en prachtige beeldhouwwerken die een bezoek aan de haven de moeite waard maken.

Drassanes

De middeleeuwse scheepswerven die in het oog springen door de Catalaanse gotische stijl die het bezit. Deze scheepswerven (de Drassanes Reials de Barcelona) die gebouwd zijn in de 13e eeuw onder het bewind van Peter van Aragón. Deze zijn meermaals verbouwd en een van de grootste van zijn soort die ooit behouden zijn gebleven. De scheepswerven die dichtbij het Columbusmonument liggen, dienen tegenwoordig als scheepsvaartmuseum waar vele onderdelen van de gehele maritieme geschiedenis worden tentoongesteld. Onder andere de replica van de Koninklijke Galei van Don Juan van Oostenrijk die ooit fungeerde als vlaggenschip van de Christelijke zeemacht in Lepanto.

Het museum is dagelijks geopend van 10:00-20:00 uur. Op de dagen 1-6 januari en 25-26 december is het museum gesloten. De entreeprijs is €6,50 voor volwassenen en €3,50 voor personen van 7 tot 16 jaar. Voor personen onder de 7 jaar is de entree gratis.

Mercè

De bekende basiliek die geweid is aan de patrones van Barcelona en te herkennen is aan zijn gebogen barokke van de Placa de la Mercè. Aan de kant van de Carrer Ample is nog een gevel die oorspronkelijk behoorde tot een nabijgelegen kerk, deze gevel is in renaissancestijl en maakt dat te kerk een divers karakter bezit.

Aquarium

Het aquarium van Barcelona is het meest complete aquarium van de wereld wat betreft mediterrane vissoorten en tevens de grootste van Europa. Naast de vele soorten mediterrane vissoorten bevat het aquarium ook vele vissoorten uit onder andere Australië, Zuid Amerika, Noord Amerika. Het aquarium bestaat uit 20 bassins en heeft als hoogtepunt de kunststof tunnel van 80 meter lang, ook wel de Oceanari genoemd. Deze tunnel leidt u als het ware door de oceaan en geeft u de kans haaien, clownsvissen, schorpioenvissen en nog veel meer soorten vissen te zien op een manier die u niet vaak mee zal maken.

La Barceloneta

Ten zuiden van het Ciutadellapark is een wijk die gebouwd is door het leger in de 18e eeuw. Dit verklaart ook de stijfheid van de straten en de eenzijdigheid van de gebouwen die er staan. Lange tijd was dit de woonplaats van zeelieden en mensen die actief waren in de visserij. Tegenwoordig is het echter een plaats voor de welgestelde burger die graag dichtbij het strand en het openbaar vervoer wilt wonen. Op dit moment is het ook één van de duurste wijken van Barcelona.

Toch doet deze buurt nog heel authentiek aan en zijn er vele leuke winkeltjes, oude bistro’s, smalle steegjes en leuke viskraampjes te vinden.

Als u over de Passeig Joan de Borbó doorloopt in de richting van de Moll dels Pescadors zult u terecht komen bij de visveiling en even verder bij het strand van La Barceloneta. Hier bent u op uw plaats als u op zoek bent naar leuke visrestaurantjes, terrasjes, bars, hotels en meer leuke gelegenheden.

  • ideal
  • paypal
  • bancontact
  • creditcard